Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Parfym DKNY, Parfym Miss Dior, Victorias Secret, Parfym Gucci, konfirmation

Förslag på konfirmationspresent

Av Marie Nielsen
Vill du gärna ge konfirmanden något annat än det klassiska guldhalsbandet eller en bunt pengar? Få nya idéer till konfirmationspresent här!

Att bli konfirmerad är en speciell upplevelse när man är ung och på vissa sätt en symbolisk övergång från barn till vuxen. Vad gäller tjejer betyder det rätt ofta också att det framöver kommer läggas mer fokus på utseendet, och interesset för hudvård, makeup och hårstyling börjar växa.

Därför är det också en bra idé att ge konfirmanden en uttänkt konfirmationspresent. En ”riktig gåva” som kommer uppskattas och som kan användas här och nu, istället för bara ett kuvert med pengar med en uppmaning om lägga dem på något vettigt. Även om pengar säkert står högt på konfirmandens önskelista är jag säker på att både unga tjejer och killar kommer bli glada och överraskade över att få något som inte är klassiskt. Att ge bort en exklusiv ny parfym, ny spännande makeup, en presentask med lite av allt, eller andra produkter de kan skämma bort sig själva med men som deras budget normalt inte räcker till ska inte underskattas! Dessutom perfekt om alla de klassiska presenterna redan har köpts av alla andra till konfirmanden.


Här kommer mina 4 bästa tips på bra konfirmationspresenter. Antingen shoppar du loss för att ge bort, eller om du själv ska konfirmeras kan du använda listan som en önskelista till konfirmationspresent..


Väldoftande parfymer och presentaskar

Att få parfym i gåva är alltid spännande. Parfym är ju en relativt kostsam och lyxig vara som man inte alltid tar sig råd att köpa. Så finns det något bättre än att få en ny, ljuvlig doft i present? Därför är det såklart en perfekt present till den unge konfirmanden. Även gåvoaskar är ett bra förslag. De kommer ofta med parfym och bodylotion, en kombination som uppskattas.

Det finns riktig många parfymer som är speciellt designade och framställda för att passa till unga tjejer, och många av dem kommer säkert uppskatta en doft från någon av de stora stjärnorna. Britney Spears, Paris Hilton, Mariah Carey, Rihanna, Beyonce och Christina Aguilera är några exempel på dem som har tagit fram dofter till sina unga fans.

Om det är parfym som konfirmanden ska få så är det alltså upp till dig att avgöra om hon ska skämmas bort med någon av parfymklassikerna från de större märkena, såsom Marc Jacobs, Burberry, Gucci, Dolce & Gabbana och så vidare. Kanske blir det en parfym som du själv känner till och tycker om. 


Klicka här för att se de mest populära parfymerna just nu.


Givetvis finns det även många parfymer till killar att välja bland i vårt sortiment som passar perfekt som konfirmationspresent till en kille i ung ålder. Vill du hellre ge bort ett giftset med parfym till killar hittar du även ett stort utbud att välja bland hos oss.


Trendiga och ungdomliga makeupprodukter

Makeup ovh skönhetsprodukter är och kommer alltid vara den generella kvinnans stora passion. Oavsett ålder. Därför finns det också massor av riktigt bra makeupprodukter som passar att ge bort i konfirmationspresent.

När man når konfirmationsåldern har tjejer oftast börjat intressera sig för de senaste sminktrenderna och fått lust att testa själva. Jag föreslår därför att du antingen väljer ut en produkt i den exklusivare och lite dyrare änden av skalan. Exempelvis kan det vara en fin gåva att ge bort en presentask med mascara i konfirmationspresent, en ögonskuggspalett eller ett användbart kit med makeuppenslar. En smart idé är att samla ihop till en hel beautybag med billiga och blandade makeupprodukter från till exempel W7, Max Factor, Barry M, Revolution och Maybelline. Då kan konfirmanden experimentera med sin makeup bäst hon vill. En sådan gåva skulle göra de flesta unga tjejer överlyckliga! :)Manikyrset och nagelutsmyckning

En av de stora trenderna just nu och som spridit sig över hela nätet är videor och bilder av naglar med all världens färger, mönster och pynt. De flesta unga tjejer har gått all in på att utsmycka sina naglar och ge sig själv och sina vänner manikyr.

Därför är även ett manikyrkit, färgglada nagellack eller en presentask med nagellack också ett riktigt bra förslag på konfirmationspresent. Det är också en tacksam gåva då nagellack är relativt skonsamt, och en skeptisk mamma som inte tillåter sitt barn att bära smink kan mycket väl tycka att nagellack är ok.

Jag har samlat ett par presentaskar med nagellack nederst på sidan, men du kan också se ännu fler nagellack och manikyrset här.


Hårstyling med proffsredskap

Sist men inte minst är hårstyling också en av delarna som tar upp unga tonårstjejers tid. Internet bågnar av tonårstjejer som testar flätor av alla dess slag och den ena produkten efter den andra. Mitt sista förslag på konfirmationspresent som bör sticka ut bland pengakuverten är helt enkelt några riktigt bra hårprodukter, en plattång, hårfön eller kanske en locktång till tjejer med längre hår.

En lite roligare och annorlunda hårstylingprodukt är till exempel plattångsborsten Magic Brush, som är en borste som plattar håret medan man borstar det. Den skulle eventuellt kunna vara en bra gåva till tjejen som lägger mycket tid på att platta sitt hår. Ett annat tips som ligger i lite dyrare änden, men som därför är extra lämplig som lyxig och tjejig gåva är stylingverktyg från GHD. Här på Luxplus hittar du olika varianter att välja mellan, och du köper verktyg från GHD billigt i förhållande till andra butiker.


Sist men inte minst kan det vara en bra idé att gå igenom vårt sortiment, kanske hittar du själv den perfekta presenten. Det finns ju mycket att välja på! :)

Välkommen till Luxplus