Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
skäggolja, ekologisk skäggolja, fint skägg, snyggt skägg, välvårdat skägg

Fördelar med skäggolja

Av Benny Sjölind, livsstilsbloggare
Vägen till det snyggaste skägg du någonsin haft är faktiskt varken lång eller krånglig. Investera i en grym skäggolja, få fint skägg och slipp klåda!

Det finns många fördelar med att använda skäggolja som en del av den dagliga hud- och skäggvården. Trots detta har det länge funnits en allmän missuppfattning om att skägg inte behöver samma omvårdnad som resten av kroppen. Det kan tänkas att detta följt idealet om att "riktiga män" inte behöver annat än tvål och vatten för sina dagliga hud- och skäggvårdsrutiner.

Populariteten hos skäggoljor och andra produkter för skäggvård under de senaste åren visar dock att medvetenheten kring skäggvård bland män håller på att förändras och att allt fler nu börjat inse fördelarna. Många anser till och med att skäggolja är den viktigaste produkten att satsa på om man odlar skägg. Trots detta är det fortfarande många som fortfarande inte tar hand om sina skägg, något som kan orsaka olika typer av problem för skäggbäraren.


Snyggt skägg utan klåda

Personer med skägg upplever ofta besvär med klåda eller torr och irriterad hud. En av de främsta fördelarna med användning av skäggolja är förutom att det gör skägget mjukare och mer formbart, även att denna återfuktar huden som finns under skägget. Skäggoljan bidrar även till att avlägsna svamp och bakterier som lätt kan uppkomma efter att man lämnat skägget fuktigt efter rengöring. Hur många är det egentligen som fönar sitt skägg efter duschen?

Precis som med övrigt hår som man har på kroppen mår skägget bäst av att man undviker att hela tiden röra vid det. Beröring med feta och smutsiga fingrar gör att skägget lätt blir tovigt och speciellt om man har ett längre skägg kan det ge ett ovårdat intryck. Genom att behandla skägget med återfuktande skäggolja kan man alltså förebygga den irriterande torrhet som gör att man jämt och ständigt kliar sig i skägget.

En annan hygienrelaterad detalj som kan vara svår att uppmärksamma för en själv är den doft som skägget avger. Våra egna näsor kan nämligen vara otillförlitliga då det handlar om de aromer som det egna skägget avger. Eftersom skäggoljorna innehåller olika sammansättningar av vårdande och väldoftande oljor avhjälper de oftast även denna olägenhet. Detta kommer att uppskattas inte minst av flickvännen eller andra som är i nära kontakt med skägget.


Billig skäggolja

Nuförtiden finns det många olika skäggoljor av utmärkt kvalitet som bidrar till ett hälsosamt och friskt skägg. Skäggoljor som bidrar till en snygg lyster och en mjukhet som gör att man inte kommer att vilja vara utan dessa efter att man prövat dem. Även andra produkter med välgörande egenskaper finns på marknaden, bland annat beard balm, alltså skäggbalsam och skäggserum som blivit något av en personlig favorit för min del. Ett exempel är skäggserumet från American Crew som du ser på bilden ovanför och som håller skägget mjukt, glansigt och lent och har en underbart maskulin doft. Du hittar det under namnet American Crew Beard Serum.

Det kan vara svårt att välja bland alla de skäggoljor som finns på marknaden. Det finns dock några märken som är specialiserade på just skäggvård och som alltid håller högsta kvalitet. Bland dessa finns skäggoljor från Apothecary 87, vars skäggolja baserad på deras originalrecept är en av mina favoriter då det gäller dess doftnoter. En manligare doft är svår att få tag på.

Det samma kan sägas om skäggspecialisten Dear Barber, med deras skäggolja bestående av väldoftande och vårdande argan-, mandel-, och kokosolja. Den som önskar en lite mer diskret doft kan med fördel använda sig av skäggolja från Bulldog, med oljor bestående av vårdande aloe vera, camelinaolja och grönt te. Samtliga av Bulldogs produkter har från början till slut designats med mannens hud i fokus, baserade på naturliga ingredienser.

Till avdelningen fräscha och uppfriskande skäggoljor kan även Mr Bear Familys skäggolja Citrus anses höra. Svenska Mr Bear Family är Sveriges första tillverkare av naturliga mustasch- och skäggprodukter i modern tid och i tillverkningen används endast naturliga ingredienser. Just denna skäggolja har förutom en sammansättning av olika vårdande oljor, en toppnot av nyplockad citrusfrukt som gör den riktigt fräsch.

Missa heller inte skäggolja från Percy Nobleman, Uppercut Deluxe Beard Balm, skäggolja från Men Rock, skäggserum från Argador samt alla de olika skäggschampo som finns tillgängliga på marknaden. Du hittar flera varianter på Luxplus. Det finns också gott om olika kit med skäggolja, perfekt till exempel om du ska ge bort skäggolja i present.


Ekologisk skäggolja

Danska Golden Beards har även de riktigt intressanta ekologiska skäggoljor, baserade enbart på naturliga oljor. Skäggoljan Arctic från Golden Beards innehåller de vårdande jojoba-, och arganoljorna. Tillsammans med pepparmyntsolja och apelsin ger det både en fräsch och väldoftande känsla som håller hela dagen. Skäggoljan kommer med en behändig pipett som gör det enkelt att fördela oljan i skägget.


Skäggolja användning

Använd skäggoljan som en del av de dagliga morgonrutinerna. Börja med att torka skägget ordentligt efter ansiktstvätt, rakning eller dusch.

Ta sedan några droppar skäggolja och massera in ordentligt i hela skägget. Om man har ett längre skägg kan med fördel en skäggkam eller skäggborste användas för att lättare kunna fördela det i hela skägget. Även om man har ett kortare skägg som jag, är det ett bra sätt att få en jämn fördelning av skäggoljan över hela skägget. Skäggborstar ger samtidigt bra massage åt huden och gör att oljan kommer in huden ordentligt. Både Men Rock och Mr. Bear Family har utmärkta skäggborstar i sina utbud. Efter detta är det dags att applicera övriga produkter som man vill använda för styling av skägget. Skäggolja går bra att kombinera med övriga stylingprodukter för skägget.

Skäggolja är alltså något som varje man med skägg bör ha i sitt badrumsskåp. Det är helt enkelt en så viktig del vid skötseln av skägget att det inte går att förbise från fördelarna. Det ideala skägget skall i bästa fall vara välansat och blankt. Genom att tillföra olja till skägget som en del av den dagliga hud- och skäggvårdsrutinen tillför man lyster till skägget. Dessutom ger det en otroligt skön och fräsch känsla som håller hela dagen.Välkommen till Luxplus