Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
whinar.se, annahita yazdi, luxplus.se, frisyrtips, paul mitchell skyddar håret

Enkla frisyrer för oss som är dåliga på hår

Av Annahita Yazdi, skönhetsbloggare
Man kan inte vara bra på allt! Här kommer några tips på enkla frisyrer som inte kräver några som helst hårskills.

Här kommer tre superenkla hårtips med utgångspunkt i en enda styling. Perfekt när man hellre lägger tid utomhus under sommaren än inne framför spegeln. :D


1. Fluffiga lockar

Den här frisyren involverar ett värmeverktyg, så innan du gör något ska du spraya en värmeskyddande produkt på håret. Paul Mitchell Express Style Hot Of The Press är ett bra val, eftersom att den dels skyddar håret mot värmeslitage, men också kan användas efter styling för att fixera frisyren och ge lite textur.

Dela in håret i några sektioner så att det blir mer lätthanterligt (detta är extra bra att göra om du har väldigt tjockt och/eller långt hårt) och fäst undan de du inte använder för tillfället med hårnålar eller klämmor.

Plocka upp hårtestar och locka dem med en locktång som hålls vågrätt mot huvudet. Remington Silk Ultimate Styler CI96S1 är en idiotsäker locktång som dessutom funkar som plattång (!) och har en medföljande handske som skyddar mot värme, vilket underlättar själva lockandet för oss som är naturligt obegåvade och behöver använda båda händerna. Håll hårtesten i locktången i 5-10 sekunder och släpp den försiktigt. Det är inte så noga hur breda eller tjocka hårtestarna är, det kommer falla fint när du är klar.

Låt håret svalna när allt är lockat. Slarva inte med detta steg, det kommer ge mycket bättre hållbarhet till din frisyr (jag talar av erfarenhet). Sedan kan du försiktigt separera lockarna med fingrarna. Fixera ditt hårda arbete med en strong hold-spray, t.ex. Redken Pure Force 20 eller Paul Mitchell Express Dry Stay Strong Hairspray.

Klart! You look fab!2. Variation på fluffiga lockar

Du kan förändra frisyren med de fluffiga lockarna som grund! Här är två variationer som är superlätta att åstadkomma, med exakt samma produkter och verktyg som ovan. 


Snedbena med massiv volym

Följ instruktionerna ovan för att få till fluffiga lockar. Utnyttja volymen från lockarna och kamma till en djup snedbena. Om du brukar ha håret i snedbena – kamma till snedbenan på motsatt sida av huvudet, det ger ännu mer volym! Spraya mer hårspray och tupera lätt vid hårrötterna vid luggen.

Klart! Superlätt ju!Tuperad ”backslick”

Följ instruktionerna ovan för att få till fluffiga lockar. Lyft håret närmast pannan och tupera på baksidan, spraya med Paul Mitchell Express Style Hot Of The Press eller en annan produkt som ger stadga och textur, och tupera lite till. Om du vill kan du upprepa detta på tinninghåret kring sidorna av huvudet. Tuperingen gör att håret kommer bibehålla sin position.

Klart!3. Låg hårkrans

Detta kan du med fördel göra dagen efter att du lockat håret, och fortfarande har kvar lite volym och textur i håret. Utöver Paul Mitchell Express Style Hot Of The Press och behöver du en kam och hårnålar.

Dela håret i en mittbena hela vägen bak till nacken och kamma ut det för att få bort eventuellt trassel. Ta ena halvan av håret och få undan det i en tofs. Om det behövs, men BARA om det behövs, spraya i lite texturgivande produkt och kamma det genom håret så produkten fördelas jämnt.

Börja mitt fram vid benan och ta en 2-3 cm bred hårtest och börja skruva den (i riktning från ansiktet). Ta en ny hårtest, skruva lite på den på samma sätt och lägg ihop den med den första hårtesten. Skruva lite igen för att få dem att smälta ihop. Upprepa detta längs hela sidan av huvudet.

När du kommer till nacken och du fortfarande har hår kvar i handen, vrid dessa 180 grader så att de ligger parallellt med kransen. Peta in dem under kransen och fäst med hårnålar. Har du hårtestar som sticker upp lite här och var, nåla in dem under kransen också. Spraya för att fixera
. Upprepa på andra sidan av huvudet.

Klart!Välkommen till Luxplus