Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
victorias secret, victorias secret body spray, victorias secret body mist

Dofta gott med body mist

Av Madelen Rosengren
Du har säkert hört om de populära sprayerna från Victorias Secret och hur gott de doftar. Men vad är en body mist egentligen? Vi förklarar!

Sen jag uppfattat hur populära spraydofterna från Victorias Secret är (i synnerhet bland tweens), har jag funderat på vad en body mist är för något. Och vad är egentligen är skillnaden på en body mist och en parfym? Jag läste på, och här är vad jag kom fram till.


Vad är en body mist?

En body mist är en lätt spray som ofta innehåller fuktbevarande ämnen och har närande egenskaper. En body mist kan man med fördel spraya över hela kroppen och gärna när man har kommit ut ur duschen, just för att återfukta huden och för att förstärka känslan av att vara ren och fräsch. Gemensamt för de flesta body mistsorter är att de har väldigt goda dofter, men de är dessvärre väldigt flyktiga. Dofterna är inte särskilt koncentrerade, men detta kan det definitivt vara en fördel i vissa sammanhang. Till exempel passar den milda doften väldigt bra under sommaren när parfymer annars lätt känns för tunga, eller om man bara vill fräscha upp sig under dagen utan att riskera att det blir för mycket, så man “stinker” parfym. 

Att barn i åldern 10+ har fattat tycke för bodysprayerna kan bland annat kopplas till deras fantastiska dofter och billiga pris, och just Victoria's Secrets body mists lockar säkert även med sina färgglada förpackningar.


Vad är skillnaden mellan body mist och parfym?

Body mistsprayer och parfymer skiljer sig åt på ett flertal punkter. I första hand kan nämnas att en body mists doftnoter inte är lika koncentrerade som hos parfymer. En body mist innehåller mer vatten och alkohol, men mindre olja än vad parfym gör. Detta gör att body mistdofterna inte håller lika länge på huden. 

Ytterligare en sak som skiljer produkterna åt är priset. Riktigt fina parfymer kan kosta mycket pengar medan man kan få en riktigt bra och body mist för en avsevärt mycket mindre summa.

Dessutom kommer parfymer ofta i väldigt designade och utsirade flaskor, medan en body mist säljs i tåliga flaskor som det går alldeles utmärkt att bära runt i väskan utan att de går sönder. Detta tycker jag är en fantastisk fördel, då man gärna bättrar på doften av en body mist under dagen.


Många dofter och märken - Victorias Secret body mist populärast

Det finns många märken som säljer body mists och med alla tänkbara sorters dofter. Hos oss hittar du bland annat body mists från Revlon, United Colors of Benetton, Impulse, I love Cosmetics har body mist i sitt sortiment såväl som Bvlgari och Burberry. Även Beyonce och L'Occitane har släppt egna varianter. Dessutom har vi ett stort utbud av billiga Victorias Secret body mist, och dessa tillhör våra bästsäljare. Vi jobbar hela tiden på att få in fler och att fylla på när de tar slut!


Tips: Dofter håller mycket bättre på fuktig hud, och detta gäller både parfymer och body mist. Så vill du få doften från din body mist att hålla längre ska du satsa på att smörja in dig innan du går loss med sprayen. Många märken säljer även bodylotions i samma dofter vilka såklart är perfekta att kombinera. Kolla till exempel in Victorias Secret bodylotion för att få ut maximalt av de fantastiska dofterna!


Mina body mistfavoriter

Några av mina egna body mistfavoriter är Victorias Secret Coconut Passion som doftar ljuvligt av vanilj och kokosnöt, samt United Colors of Benetton Warming Mango. Den har en fin och fräsch doft som jag garanterat kommer svänga runt med i sommar medan jag sippar på en färgglad paraplydrink efter en dag på stranden! :)

Välkommen till Luxplus