Britney Spears parfyme

Britney Spears parfymer

Av KAROLINA STOCKHAUS, PARFYMEXPERT
Vår bloggare Karolina går i artikeln igenom de olika Britney Spears-parfymer som bör stå på parfymhyllan hos varje tjej! Vilken är din favorit?

Jag erkänner – jag har aldrig varit någon celebdoft-fantast, men av ren nyfikenhet tog jag upp flera dofter från just Britney Spears för att förstå vad egentligen är det som händer där.

En sak är säker – dessa dofter lämpar sig framförallt för olika mer avslappnade tillfällen, de kanske inte ska användas på kontoret om man vill upplevas som pålitlig och seriös. Nej. Däremot är det en rad kompositioner som passar fint på ungdomar, som passar fint på festen eller en sommarkväll på tivoli. De är söta, lekfulla och roliga. Och ibland är det precis det man behöver! ?


Hur skiljer Britney Spears parfymer sig mellan varandra?

Alla har de naturligtvis sin gemensamma, söta DNA. Vi börjar med Britney Spears Fantasy. Fantasy kommer i en karaktäristisk, barnslig flaska. Inuti finns det en mycket söt doft. Sötman kommer dock inte från sockernoter, den kommer från vit choklad, den är lite mjölkig och lite mer behaglig för näsan. Man kan upptäcka några fruktiga noter som gör att doften inte blir för enkelspårig. Söt och mogen kiwi, litchi och päron. Den kompositionen är tillgänglig och väldigt hållbar på huden, så med små mängder kommer man långt. För dig som vill samla på dessa “julgranskulor” så finns det också Britney Spears Fantasy Anniversary Edition – samma doft men i mer elegant, svart flakong.


Britney Spears parfymer

Britney Spears Midnight Fantasy – mest intressant på grund av plommonnoten. Plommon, körsbär och vanilj med blommigt hjärta och stabil bas av mysk och ambra – det är faktiskt min favorit i linjen. Och jag tror också att just denna kan bäras i mer formella situationer.

Britney Spears Circus Fantasy känns som sirapsaktig, söt, mörkrosa saft av mogna hallon. Det är nästan en euforisk upplevelse att bära den. Sockertoner i öppningen tonas ner med tiden och detta gör att den fruktblommiga karaktären också får en chans att kliva fram. Men söt är den från början till slut.

Britney Spears Fantasy in Bloom – det nyaste tillskottet i familjen Spears och en hyllning till Japan och japanska körsbärsträd. Här är det både blommigt (jasmin, tuberos och körsbärsblommor förstås) och söt, men inte överdrivet söt, tack vare vanilj, söta citrusfrukter och amber. Väldigt trevlig vårdoft!

Britney Spears Fantasy Intimate Edition – en tillbakablick till den rosa Fantasy med tydliga inslag av vanilj och brunt socker. Lite mer pudrig än storasyster och en tydlig kombination av liljekonvalj och jasmin. Superkvinnlig och sensuell.

Britney Spears Hidden Fantasy är en framgångsrik komposition. Doften är verkligen söt, men mer frukt-vaniljsöt med citrusar och en näve nejlika. Sötman är inte alltför påträngande tack vare citronverbena. Förmodligen är det just verbena som perfekt balanserar helheten, vilket känns uppfriskande i denna lite julaktiga komposition.

Britney Spears Island Fantasy tar oss direkt på sommarsemester – vattenmelon, citrusfrukter, uppfriskande noter av klementiner med en bukett av freesia, jasmin och viol. Fräsch och söt samtidigt. Jag börjar inse kontinuiteten i alla Britney Spears dofter, de är verkligen anpassade till olika förhållanden och med tanke på det breda utbudet så känns det som att varje månad, varje väderlek och varje tillfälle har sin egen Britney Spears-parfym. Den optimala doftgarderoben för någon som älskar den typen av parfymer! (Plus att en kollektion av dessa flaskor verkligen kan se bra ut på sminkbordet!)

Britney Spears Maui Fantasy – sist men inte minst har vi en hawaiiansk komposition. Den flaskan påminner verkligen om en exotisk öde ö – vita accenter påminner om vita stränder, azurblå flaska föreställer havsvatten och hibiskusblomma är ju som en symbol av exotiska öar. Själva doften är verkligen som en lyxsemester i flytande form – gardenia, apelsinblomma, hibiskus, grapefrukt och uppfriskande passionfrukt möter söta aromer av kokos, vanilj och amber. Mmmm!

Snart kommer det att lanseras en ny doft signerad av Britney – Sunset Fantasy, den kommer att dofta som drinken Bellini och bl.a. persikor, apelsinblomma och hallon. Smaskigt!

Vilken av dessa väljer du? 


Välkommen till Luxplus