Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
produkter som bekämpar celluliter

Behandling av celluliter med koppning och Dermaroller

Av Skönhetsexpert Camilla klarskov
Celluliter och sträckmärken är något som uppstår hos nästan alla kvinnor under livets lopp. Läs Camillas råd om du vill veta hur man gör något åt det!

Celluliter och sträckmärken är något som uppstår hos nästan alla kvinnor under livets lopp. Både sträckmärken och celluliter är fullt naturligt och kan vara ärftligt betingat, det har inte nödvändigtvis (som den allmänna fördomen brukar vara) något med övervikt att göra. Det är något som nästan alla kvinnor får i större eller mindre utsträckning, oavsett vikt. Jag själv fick mina första sträckmärken i början av tonåren, och ju äldre jag blir får jag även gradvis mer celluliter. Det är något jag brukade hata som jag nu ser som ett tecken på att bli vuxen, vilket jag tycker att man ska se något fint i och vara stolt över. Framför allt ska man inte låta sig påverkas negativt av det. Med detta sagt förstår jag också att vissa har en önskan att minska synligheten av både celluliter och sträckmärken, och därför ska jag idag gå igenom de metoder som finns för detta. 

Låt oss börja med att säga som det är, det finns ingen mirakelkur och sannolikheten att du kommer att bli av med dina sträckmärken och celluliter fullständigt är dessvärre minimala. Det betyder dock inte, att det inte finns något att göra för att förbättra saken eller undvika nya märken. Det första och viktigaste som man kan göra är att äta sunt och se till att få motion. Jag vet, det är samma tröttsamma råd som alltid när det kommer till hälsa och skönhet, men det är helt enkelt det som ger de bästa förutsättningarna för en sund och vacker hud (förutom dina gener så klart). Utöver det kan du med fördel komplettera med rätt skönhetsprodukter. 


Behandling av celluliter och sträckmärken med Dermaroller

Sträckmärken på huden orsakas av skador på underhuden till följd av utsträckning. Det är som nämnt svårt att bli av med sträckmärken när de redan har uppstått, speciellt när de har blivit hudfärgade, men det går att göra något för att förbättra hudens generella tillstånd och därmed minska sträckmärkenas synlighet. Det handlar därför om att gripa in så fort de första tecken på märken uppstår. Här kan en dermaroller vara ett gott redskap i kampen mot permanenta sträckmärken, då detta lilla nålbeklädda hjul hjälper huden att producera nytt kollagen så att den skadade huden blir ersatt av ny jämn yta. De små hålen som prickas in i huden gör dessutom att andra hudprodukter tränger djupare in i och får bättre effekt, därmed kan du med fördel sedan applicera en kräm eller olja runt dina sträckmärken. Om du väljer att använda en dermaroller för att behandla dina sträckmärken ska du se till att använda en med rätt längd på nålarna - 0,5 brukar vara en typisk bra längd för att nå ordentligt in i huden. Se till att din hud är ren innan användande och låt dermarollern rulla över huden i olika riktningar. 


Koppningsbehandling mot celluliter

Celluliter uppstår när ansamlingar av fett i underhuden påverkar texturen på hudens övre lager, men den exakta orsaken bakom fenomenet är inte känd. En ny behandling, speciellt utvecklad för att minska förekomsten av celluliter, är den så kallade koppningsmetoden. Den lilla koppen är gjord av silikon, och fungerar genom att skapa ett vakuum som masserar bindväven i läderhuden (hudens översta lager) när koppen flyttas över hudens yta. Proceduren ökar även blodcirkulationen. Det är viktigt att se till att huden är insmord med en kräm eller olja innan man börjar massera huden (eller tvål och vatten om man föredrar att använda koppen i badkaret), så att den lilla koppen kan glida lätt och smärtfritt över kroppen. Enligt mig är det perfekta komplementet till vakuumkoppen Contouring Concentrate-oljan från Caudalie, som i sig själv är framtagen för att ha en uppstramande effekt på huden och dessutom är en 100% naturlig produkt. Det rekommenderas att använda vakuumkoppen i cirka 8 minuter 3-4 gånger i veckan, tills att resultat visar sig efter cirka en månads tid, varefter man kan gå över till att bara använda koppen när behov uppstår igen.

Välkommen till Luxplus