Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
beautyblender, billig beautyblender, rosa beautyblender, vit beautyblender

Beautyblender - Allt du behöver veta

Av Madelen Rosengren
Vi går igenom allt värt att veta om Beautyblenders. T. ex. hur använder och rengör man en Beautyblender? Läs och lär dig hur du får en flawless hy!

Du har garanterat sett dem. Eller en kopia av dem. The Original Beautyblender är märket bakom produkten Beautyblender, de äggformade sminksvamparna som slagit ner i skönhetsvärlden som en färgglad bomb. The Original Beautyblender grundades av den amerikanska makeupartisten Rea Ann Silva tidigt 2000-tal. Sedan dess har märkets sminksvampar revolutionerat sättet att lägga makeup, och bland annat vunnit skönhetsvärldens Oscarstatyett, magasinet Allures pris Best of Beauty Award, sju gånger. Otaliga makeuptokiga konsumenter och professionella makeupartister har i flera år hyllat Beautyblender som det perfekta verktyget för att lägga all slags makeup med. Och faktiskt, du kan använda din Beautyblender till att applicera alltifrån foundation, concealer, puder, rouge, highlighter, ögonskugga, hudkräm och mycket mer. Bara fantasin sätter gränserna! 


Vad är en Beautyblender?

En Beautyblender är en sminksvamp helt utan kanter som man använder till att applicera alla sorters smink och fuktkrämer med. Beautyblenders är gjorda av ett latexfritt antimikrobiellt, det vill säga icke allergiframkallande, skum som när det blöts ner blir dubbelt så stort och får en mjuk och svampig textur. Genom att göra en Beautyblender blöt (och krama ur den ordentligt) innan du använder den mättar du svampen, och den absorberar inte produkterna du använder. 

Fördelen med en Beautyblender gentemot en sminkborste, en traditionell sminksvamp eller fingrarna är att en Beautyblender kommer åt på ett sätt man inte gör med de andra verktygen. Den runda formen och ytan på 360 grader ger dig ett perfekt jämnt resultat och lämnar inga penseldrag eller linjer vilket får resultatet att se mer naturligt ut. Ytterligare en stor fördel är att tack vare materialets egenskaper sprider en Beautyblender inte bakterier på samma sätt som till exempel fingrarna, eller en foundationborste kan göra. Är du noga med att tvätta din Beautyblender så håller den sig fräsch i åtminstone tre månader. Dessutom är en Beautyblender ytterst hållbar, de faller inte sönder såsom vanliga trekantiga makeupsvampar tenderar att göra efter ett tag.

En Beautyblender ger dig möjligheten att använda hela ytan på svampen, och den är enklare att täcka bland annat blemmor och ärr med. En Beautyblender ger en flawless finish då du duttar in produkten i huden och får den jämt fördelad. Jämför med tanken att en foundationborste ger dig penslade drag och produkterna går inte in huden på samma sätt.


Att välja Beautyblender 

När du ska välja Beautyblender är det färgerna som ska vägleda dig. Det är nämligen mer till Beautyblenders än de grundläggande positiva egenskaperna. Alla använder vi Beutyblender på olika sätt och till olika produkter, och därför finns det också Beautyblenders anpassade för olika ändamål.


Rosa Beautyblender - Den rosa Beautyblendern är originalversionen och det är den du ska välja om du vill ha en Beautyblender som fungerar till allt. Den rosa Beautyblendern ger dig en flawless finish vilken produkt du än använder den till. Den lila Beautyblendern och den röda beautyblendern är exakt likadana som den rosa, men de är limited edition.


Svart Beautyblender - Den svarta Beautyblendern är tänkt att användas till mörkare produkter, såsom bronzer, brun utan sol, vid contouring eller om du använder foundation och concealer med en mörk nyans. Den svarta är från början framtagen för professionella makeupartister.


Beige Beautyblender Här har vi en Beautyblender som är speciellt framtagen för att applicera foundation, därav den beige färgen så att det inte blir så tydliga fläckar på svampen. Men det är inte färgen i sig som är grejen - den beigefärgade Beautyblendern suger inte åt sig lika mycket fukt, läs lika mycket foundation, vilket såklart är superbra! Den kallas även Nude Beautyblender.


Vit Beautyblender - Det som är speciellt med den vita Beautyblendern är att den är helt fri från färgämnen, och därför är den lämpad för dig med en känslig hy. En vit Beautyblender gör sig dessutom extra bra att arbeta in ansiktskrämer, ögonkrämer, serum och primers med, just eftersom den är vit. Den går också under namnet Pure Beautyblender.


Beautyblender Micro Mini - Låt oss presentera små Beautyblenders! Perfekt när du ska lägga makeup som kräver detaljprecision, tänk krämögonskugga och puderögonskugga eller när du lägger concealer under ögonen. Dessa små Beautyblenders har storlek ungefär som en fjärdedel av den rosa Beautyblendern, men fungerar likadant och blir dubbelt så stor när man blöter den. Förpackningen innehåller två svampar.


Beautyblender Bodyblender - En Beautyblender till kroppen! Perfekt för en flawless applicering av brun utan sol, hudkrämer och när du vill highlighta eller lägga contour på kroppen.


Beautyblender Blotterazzi - Brukar du använda blotting papers har du här ett mer hållbart alternativ. Blotterazzi är gjord i samma material som Beautyblender, men syftar här till att suga upp svett och överflödig olja i ansiktet utan att påverka makeupen. En Blotterazzi ska därför användas torr! De kan återanvändas, bara du tvättar dem. Stort plus är att förpackningen innehåller två stycken svampar samt en spegel.Använda Beautyblender - Så gör du

En Beautyblender ska användas fuktig, det vill säga skölj den ordentligt under vatten tills den  är helt genomdränkt och har blivit större. Krama sedan ur vattnet ordentligt, använd en torr och ren handduk för att få ut all vätska om det behövs. Framför dig har du nu en mjuk makeupsvamp redo att användas. 

Lägg din foundation eller den produkt du ska använda på baksidan av din hand och doppa Beautyblendern i, på så sätt får du det bästa utgångsläget för en perfekt sminkning. En Beautyblender är till för att duttas eller rullas över huden, du ska alltså inte gnugga in produkterna i huden eller dra med svampen över huden som man gör med en pensel. Att dutta med svampen kallas “stippling” på engelska, ifall du stött på ordet utan att förstå vad det betyder. Utnyttja nederdelens rundning för att få till en jämn applicering över ansiktet. Med denna metod kommer det bli lite som en airbrusheffekt och det är så du får det perfekta resultatet. Den spetsiga toppen är perfekt för att komma åt runt näsan och ögonen, till exempel när du applicerar ögonkräm eller concealer.


Tvätta Beautyblender - Instruktioner

Det finns flera sätt att tvätta en Beautyblender på och internet är fullt av olika metoder. Vill du dock ha ett säkert alternativ som får jobbet gjort ordentligt rekommenderas att du använder de speciellt framtagna tvålarna. En av tvålarna är fast och kallas Solid Cleanser, och hos oss köper du Beautyblendertvålen tillsammans med en rosa Beautyblender. 

Du rengör din Beautyblender med tvålen under rinnande vatten genom att gnugga Beautyblendern mot tvålen och bygga upp ett lödder. Jobba in tvålen i Beautyblendern för att få bort alla sminkrester, smuts och bakterier. Använd den medföljande rosa plattan för att få bort extra tuffa fläckar. Skölj Beautyblendern noga och upprepa proceduren med tvålen om det behövs. The Original Beautyblender Solid Cleanser gör din Beautyblender fräsch och som ny igen utan foundationfläckar eller rester från de produkter du har använt. Använd den rosa plattan som följer med i paketet till att låta din Beautyblender torka på. Solid Cleanser är även effektiv att rengöra sminkborstar och makeuppenslar med.

Det finns ytterligare en produkt från The Original Beautyblender som man kan använda när man rengör sin Beautyblender, nämligen The Original Beautyblender Beautyblender Liquid Blender Cleanser. Det är ett flytande rengöringsmedel som fungerar ungefär som en flytande tvål. Beautyblender Liquid Blender Cleanser är fri från parabener, sulfater och phtalater. 

Skölj din Beautyblender under vatten, pumpa sedan ut lite Beautyblender Liquid Blender Cleanser och jobba in produkten i svampen. Kläm svampen och se till att få fram ett lödder. Skölj noggrant och upprepa om det behövs. Har din Beautyblender fläckar som är svåra att få bort kan du använda lite av det flytande rengöringsmedlet tillsammans med vatten i en skål, och låta din blendersvamp ligga i badet i några timmar, eventuellt över natten. Tvätta den sedan som vanligt, och var noga med att klämma ut så mycket vatten som möjligt när du är klar. Beautyblender Liquid Blender Cleanser fungerar också perfekt till att rengöra sminkborstar med. 

Är du ute efter ett smidigt lifehack när det gäller att rengöra din Beautyblender? Ett enkelt sätt att tvätta Beautyblenders med genom att använda produkter du har hemma? Då tipsar vi om att du först blöter ner din blendersvamp, sedan blandar du neutral olja, antingen babyolja, matolja eller kokosolja med diskmedel och vatten i en skål, varpå du doppar ner din Beautyblender i skålen och jobbar in blandningen i svampen. Var dock beredd på att det behövs tålamod när det gäller svåra fläckar. Skölj noggrant och kläm ur så mycket vatten du kan.

Ett smart tips när du ska torka din Beautyblender är att sätta den i öppningen på plastförpackningen den kom i. Här står den stadigt och kan lufttorka utan problem, annars går det precis lika bra att lägga den på en ren och torr handduk eller på papper. Var noga med att aldrig förvara din Beautyblender i en tillsluten sminkväska eller necessär, och var extra noga med att svampen inte är instängd på något sätt när den ska torkas. Annars finns det stor risk för en bakterieansamling i tvålen.

Välkommen till Luxplus