Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
The clean girl Look - så fixar du den hetaste sminktrenden

The clean girl Look - så fixar du den hetaste sminktrenden

Av Wilma Olsson | Influencer
Vill du framhäva dina naturliga drag och få din hy att glänsa? Läs vidare här för att få reda på hur du får till den hetaste makeup trenden just nu.

Om du är en flitig användare av TikTok så har du med garanti inte missat den hetaste makeup trenden som har tagit världen med storm - the clean girl look. Vi har sett Hailey Bieber, Bella Hadid, Zendaya och Kendall Jenner bära upp den. En fräsch och glänsande hy, naturligt sminkat utseende och håret i en stram knut. Men hur blir man en aesthetic clean girl och vad behövs för att bli det? Läs vidare här, så får du reda på alla steg du behöver veta, för att bli en clean girl.

Steg 1. Preppa huden med din hudvårdsrutin

Börja med att rengöra och exfoliera huden med en ansiktsrengöring från garnier för att få bort alla rester från smuts och orenheter. Följ därefter upp med en djupt återfuktande ansiktskräm. Embryolisse har ett härligt sortiment av ansiktskrämer som du kan kika in här! Detta steg är extra viktigt eftersom att det sätter grunden till din look. Målet är att se så naturligt återfuktad ut som möjligt. Glöm inte heller bort att skydda huden från solen med en bra solkyddsfaktor.  


Steg 2. Not to prime is a crime

När din hud är preppad och klar så är det dags för primer! Primer är ett måste för att sminket ska hålla hela dagen. I detta fall ska det helst vara en primer med ljuspartiklar i för att ljusa upp och pigga upp ditt utseende. Nyx har ett stort utbud av fantastiska primers till bra priser. Kika in dom här


Steg 3. Naturlig bas

I denna look skippar vi foundation och går rakt på concealer. Eftersom att looken ska vara minimal och naturlig, ska du bara täcka de områden som verkligen behövs. Applicera lite concealer under ögonen, runt näsan, på hakan och på de områden som du har blemmor, finnar eller andra synliga fläckar. För att få ett lyft i ansiktet kan du applicera ett streck med concealer under ögat i yttre ögonvrån mot ögonbrynet och sedan blanda ut. Detta kommer skapa en illusion av piggare ögon och ett fastare utseende. Kika in Luxplus sortiment av Concealer härSteg 4. Créme produkter

Istället för en tung bas av contour och puderprodukter ska du satsa på lätta krämprodukter. Applicera lite krämbronzer lätt under kindbenen, i pannan och vid käken för att smala av och framhäva dina vackra ansiktsdrag. 

Därefter applicerar du en vackert rosa krämrouge från milani över näsan och utöver kinderna för att skapa en frisk och hälsosam look. Du kan även applicera lite av din blush under ögonen för ett mer solkysst resultat. Men var försiktig. 

Gå sedan in med en flytande highlighter på dina high points i ansiktet för att sätta pricken över i:et till din bas. Applicera din highlighter på kindbenen, näsryggen, ögonbrynsbenet och amorbågen, för att ljusa upp och framhäva dina drag ännu mer med ett vackert glow. Vi kan varmt tipsa om Flawless Chisel Cheeks Contour Creams från Barry M. Där får du både bronzer och highlighter i ett! - Se här

Steg. 5 Fluffiga ögonbryn

Säg hejdå till eyebrow on fleek tiden och välkomna naturliga ögonbryn. För att bli en aesthetic clean girl ska sminket vara så naturlig som möjligt och detta gäller även dina bryn. Fluffa lätt upp dina bryn och sätt dom på plats med ett genomskinligt ögonbrynsgel. Fyll därefter i eventuella glipor med en tunn brynpenna. Men undvik att göra dom för skarpa, då det kommer ge dig ett hårdare uttryck. Dyk ner i Isadoras sortiment av brynprodukter och köp hem din favorit idag till ett riktigt bra pris.

Steg. 6 Djupa ögon

Nu är det dags att framhäva dina fina ögon med ett vackert djup av en varm ton i globlinjen. Ett tips är att ta ditt kräm rouge eller bronzer som ögonskugga och tona den uppåt/utåt mot ögonbrynet. Måla därefter en subtil, tunn eyeliner med en minimal vinge för att markera din fransrad. Eyelinern som håller hela dagen utan att smula av är ELF Intense Ink Eyeliner Blackest Black. Avsluta sedan med en naturlig mascara från Maybelline new york. 

Steg 7. Glänsande läppar

Sist men inte minst! Läppar! Och självklart ska dom också glänsa. Börja med att markera dina läppar med en läppenna från isadora! Avsluta sedan hela looken med ett neutralt läppglans från Barry. M. 

Tips: Om du vill matcha din Clean Girl Look med dina naglar kan du läsa mer om hur du får till Hailey Biebers populära Glazed donut nails här

Du är nu redo att fånga dagen med lyster och glow. Du kommer garanterat att skina dig till allas uppmärksamhet på din väg. 

På Luxplus ser vi alltid till att dra av en del av en del av normalpriset så att det finns något till att budgetar. Första månaden är gratis, därefter 89kr/ mån. Köp allt du behöver idag utan att plånboken svider. Det är definitivt värt det!  

Välkommen till Luxplus