Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Guide: Så färgar du själv dina fransar och bryn med Refectocil

Guide: Så färgar du själv dina fransar och bryn med Refectocil

Av Camilla Svensson
Behöver dina bryn och fransar lite extra färg? Läs med här och få tips och tricks på hur du själv kan färga dem med Refectocil.

Om du läser här betyder det att du redan har haft tankarna om att färga dina fransar och bryn. Med Refectocil ögonbrynsfärg och ögonfransfärg kan du enkelt färga ögonbryn och ögonfransar hemma och ändå få ett fantastiskt resultat, utan att spendera massvis av pengar på salongsbehandling.


Trendigt med fylliga bryn och naturliga fransar

Har du ofta jobbiga morgnar där tiden bara flyger iväg utan att du har hunnit sminka dig eller ta på dig strumpor? Tänk om dina bryn redan var färgade och dina fransar redan var mörka? Då behöver du åtminstone inte tänka på mascara och ögonbryn, och kan fokusera på resten av ansiktet.


Stora, fylliga ögonbryn med en markerad färg är trendigt – och det är inte bara för att vi är inspirerade av Cara Delevingne på cat walken eller Daenerys Targaryens mörka ögonbryn från Game of Thrones som vår avundsjuka för ögonbryn aldrig kommer att ta slut... Markerade ögonbryn har länge varit i mode.


Detsamma gäller mörka ögonfransar. Att färga fransarna mörka ger en fin och naturlig effekt som sätter dina fransar i fokus. När du först har färgat fransarna ramar de in dina ögon perfekt. Plus att det sparar dig massor av tid på morgonen, för att du bara hoppar över tiden det tar dig att applicera mascara om du känner för det - yaay!


Läs med i artikeln där du får lära dig allt du behöver veta för att du ska kunna färga dina bryn och fransar med Refectocil hemma och samtidigt få ett proffsigt resultat.Därför ska du välja Refectocil

Refectocil är ett ledande märke när det kommer till ögonfrans- och ögonbrynsfärg. Refectocils produkter säljs idag i mer än 50 länder världen över och har sedan flera år varit det föredragna valet bland kosmetologer, hudvårdare och privatkonsumenter när ögonfransar och ögonbryn ska färgas. Du kan därför räkna med att Refectocil ögonbrynsfärg och fransfärger är i toppklass (men för en otroligt billig peng här på Luxplus).


Vilken Refectocil-färg ska du välja?

Du bestämmer själv vilken look du vill ha och vilken färg du vill använda på dina bryn och fransar. Om du går för en naturlig look bör du välja en Refectocil-färg som liknar din vanliga hårfärg. Kom ihåg att färgen 'bara' håller i upp till 6 veckor, så den är inte permanent - om något skulle gå fel. Refectocil har skapat ett brett utbud av olika färger. Välj mellan svart, blåsvart, brun, ljusbrun, grafit, kastanj och röd.


Känslig hy

Har du känslig hy, som i allmänhet ofta reagerar på produkten. Då rekommenderas det att du använder Refectocil Sensitive. Refectocil Sensitive färger är baserade på växtextrakt, och är därför anpassade för känslig hud och känsliga ögon.


Kan du använda Refectocil utan Oxidant?

Svaret är nej - det kan du inte! Refectocils färger måste blandas med Refectocil Oxidant Creme 3% eller Refectocil Oxidant Liquid 3% för att aktivera färgämnena. Dessa produkter köpes separat - hitta dem här.


Hur ofta kan jag färga ögonbryn och ögonfransar med Refectocil?

Hur länge färgen på dina fransar och bryn håller beror på din livsstil, aktivitet och väder. Vanligtvis håller Refectocil färgen i upp till 6 veckor. Om det är sommar och du spenderar mycket tid ute i solen eller badar i havet, kommer färgen troligtvis att blekna lite snabbare. Detsamma gäller om du ofta använder sminkborttagning med alkohol, som också kan påverka färgen.


Hur använder du Refectocil ögonbrynsfärg?

Nu när du förhoppningsvis har hittat den Refectocil-färg du vill använda är det dags att färga dina bryn och fransar. Följ med!


Det här är vad du behöver:Steg för steg: Såhär gör du


Steg 1. Förberedelser

Börja med att ta bort allt smink från dina bryn och fransar. De ska vara helt fettfria och torra när du börjar.


Steg 2. Blanda ihop

Ta fram en blandningsskål. Ta ca. 2 cm av den valda Refectocil-färgen tillsammans med 10 droppar Refectocil Oxidant-vätska, eller 15-10 droppar Refectocil Oxidant Cream i färgskålen. Blanda ihop Refectocil-färgen och Oxidant så att konsistensen blir krämig.


Tips! Om du inte har en blandingsskål kan du använda en liten skål från köket. Ta evt en liten plastpåse över skålen, så att du inte får permanent färg på din köksskål.


Steg 3. Applicera färgen

Färgblandningen ska appliceras med en omrörningspinne eller en ren mascaraborste - det som fungerar bäst för dig. Låt färgen verka i ca. 5-10 minuter, beroende på hur stark du vill ha färgen. Det rekommenderas att du inte lämnar färgen för länge första gången du färgar. Du kan alltid ge dina fransar och bryn längre torktid nästa gång du färgar med Refectocil.


Steg 4. Resultat

När tiden har gått, ta bort färgen med fuktiga bomullsrondeller och undvik att gnugga för mycket på dina ögonbrynshår och fransar. Torka försiktigt bort färgen och looken, nu har du perfekt färgade bryn och fransar!


Vi hoppas att den här artikeln har gett dig mod till att börja färga dina ögonbryn och ögonfransar hemma med Refectocil.


Välkommen till Luxplus