Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Höstparfym: Välj den perfekta doften för säsongen

Höstparfym: Välj den perfekta doften för säsongen

Av Camilla Svensson
Upptäck de bästa doftnoterna för hösten och omfamna säsongens mysiga atmosfär med den perfekta höstparfymen.

Hösten är inte bara känd för sina färgglada löv och svalare temperaturer; det är också en tid då vi kan uppgradera vår doftgarderob för att omfamna den mysiga och varma atmosfären under säsongen.

Övergången mellan årstiderna ger oss en perfekt möjlighet att utforska och skaffa en ny och spännande parfym.

Höst och vinter generellt sett erbjuder varma noter som vanilj, rökelse, lyxig oud och kryddor som saffran och kardemumma. I motsats till våren och sommaren, som är förknippade med söt vanilj, solmogna frukter och färska blommor.

Men den här artikeln fokuserar på höstparfymer, så låt oss säga adjö till sommaren och välkomna den vackra, gyllene hösten.


Hitta din personliga doft

Innan du fördjupar dig i specifika doftnoter är det viktigt att förstå din personliga stil och preferenser. Parfymer kan variera från lätta och blommiga till tunga och kryddiga, så det är avgörande att känna din smak. Fundera på om du föredrar en mer subtil doft för dagligt bruk eller en intensiv doft för speciella tillfällen.


Populära höstdoftnoter

Höstparfymer utmärks av sina varma, kryddiga och tröstande doftnoter. Här är några av de mest populära doftnoterna som för med sig höstens magi till din parfymkollektion:

  • Vanilj

Vanilj är en tidlös och varm doftnot som utstrålar mysighet. Den lägger till en söt och krämig underton till din parfym och passar perfekt till höstens kyla.

  • Kanel

Kanel är en av de mest ikoniska höstdoftnoterna. Dess kryddiga och varma doft påminner om kryddad äppelcider och bakverk som gräddas på hösten.

  • Ambra

Ambra är en djup och sensuell doftnot som ger en mystisk dimension till din parfym. Den är perfekt för kvällsbruk och romantiska tillfällen.

  • Patchouli

Patchouli är en jordig och kryddig doftnot som ger djup åt varje parfym. Den är känd för sin lugnande effekt och passar bra för höstens ro.

  • Exotiska tränoter

Doftnoter från exotiska träslag som sandelträ och cederträ lägger till en varm och lugnande kvalitet till din parfym, vilket passar perfekt för hösten.


3 populära höstparfymer för män

1). Dolce&Gabbana

The One for Men Edt.

Denna parfym är en perfekt höstdoft för män. Med sina varma toner av tobak och kryddor skapar den en djup, sensuell atmosfär.

Den rika och sofistikerade karaktären passar idealiskt för de kallare månaderna och ger en aura av elegans och mysighet till säsongen.

Dolce&Gabbana

The One for Men

Köp nu


2). Burberry

Hero Edt.

Burberry Hero är den idealiska höstparfymen för män som vill kombinera friskhet och styrka.

Med bergamott och gröna noter, tillsammans med varma träiga undertoner, skapar den en uppfriskande och maskulin doft som passar perfekt för de kallare årstiderna när man önskar en revitaliserande doft.

Burberry

Hero

Köp nu


3). Versace

Eros Edt.

Eros från Versace är fylld med intensitet och passion. Den har noter av mynta, vanilj och cederträ, vilket ger en kraftfull och förförisk doft.

Detta gör den lämplig för höst och vinter, där den kan lägga till en sensuell och varm dimension till varje tillfälle.

Versace

Eros

Köp nu


3 populære efterårsparfumer til kvinder

1). Lancôme

Idôle Edp.

Idôle är den perfekta höstparfymen för kvinnor. Med sin eleganta och lätta karaktär och noter av ros och jasmin erbjuder den en trevlig kontrast till de kallare månaderna.

Den sprider en subtil feminin aura som kompletterar säsongens stämning och skapar en tidlös elegans.

Lancôme

Idôle

Köp nu


2). Yves Saint Laurent

Libre Edp.

Libre är en sensuell och förförisk doft med noter av lavendel och apelsinblomma.

Den är perfekt för höst och vinter eftersom dess djupa och varma karaktär lägger till en känsla av lyx och intensitet till säsongen.

Yves Saint Laurent

Libre

Köp nu


3). Paco Rabanne

Fame Edp.

Fame är en sofistikerad och sensuell doft med noter av honung och blommor.

Den är lämplig för höst och vinter eftersom dess söta och intensiva noter skapar en känsla av värme och komfort som passar perfekt för de kallare månaderna.

Paco Rabanne

Fame EDP

Köp nu

Välkommen till Luxplus