Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Få len hud: Effektiva tips mot celluliter

Få len hud: Effektiva tips mot celluliter

Av Merna Al Murady | Farmaceut
Få tips och tricks från vår apotekare Merna för att minimera synligheten av celluliter med en ordentlig hudvårdsrutin.

Liksom bristningar är celluliter också ett av de vanligaste hudproblemen som många kvinnor (och män) upplever. Det finns dock ingen anledning att oroa sig eftersom det finns många sätt att förebygga och minimera synligheten av dessa problem. Vår expertapotekare Merna har samlat tips och tricks för att hjälpa dig att hantera celluliter.  

Läs också: Stretchmärken: Hur du hanterar dem naturligt och effektivt 


Celluliter - vad är det? 

Celluliter, även känt som apelsinhud, är ett tillstånd som påverkar hudens utseende på lår, höfter, mage och armar. Det uppstår på grund av ansamling av fettceller och vätska under huden, vilket resulterar i en ojämn och ojämn yta. 

Orsaker till celluliter En djupare förståelse av celluliter 

Orsakerna till celluliter kan variera och involverar flera faktorer. En av de främsta orsakerna är uppbyggnaden av fettvävnad under huden, vilket kan leda till en strukturell förändring och resultera i synliga klumpar och gropar. Dessutom kan hormonella förändringar, genetik, dålig blodcirkulation och en stillasittande livsstil spela en roll i utvecklingen av celluliter eller celluliter. 

Symtom på celluliter 

  • Ojämnheter eller knölar på huden som liknar ytan på ett apelsinskal 
  • Knölar eller "ihåligt" utseende på huden 
  • Apelsinskalsliknande hud uppträder vanligtvis på lår, höfter, skinkor eller mage 
  • Huden kan kännas ojämn eller klumpig vid beröring 
  • Apelsinhud är mer synlig när huden pressas eller sträcks 
  • Apelsinhud kan uppstå oavsett kroppsstorlek eller vikt

Apelsinhud på kroppen 

Apelsinhud eller celluliter kan uppträda på olika delar av kroppen, men de vanligaste områdena är lår, höfter, skinkor och mage. Dessa områden tenderar att ha en högre koncentration av fettceller och bindväv, vilket bidrar till utvecklingen av celluliter. Hormonella faktorer, genetik, dålig kost, brist på motion, vätskeretention och åldrande kan också påverka uppkomsten av celluliter. Det är viktigt att notera att celluliter inte är begränsade till vissa kroppstyper eller vikt. Många kvinnor, oavsett storlek och form, kan uppleva celluliter.

Apelsinhud på låren 

Apelsinhud på låren är ett vanligt kosmetiskt problem som drabbar många kvinnor. Apelsinhud på låren kännetecknas av ojämnheter, spår eller bulor i huden som liknar ytan på ett apelsinskal. Detta tillstånd uppstår på grund av ansamling av fettceller och vätska under huden och försvagning av bindväven. Det finns flera metoder för att behandla celluliter på låren. 

Dessa inkluderar regelbunden motion, en hälsosam kost, återfuktning av huden, massage, användning av krämer eller lotioner med aktiva ingredienser som koffein eller retinol, och professionella behandlingar som laserterapi eller radiofrekvensbehandling. Det är viktigt att ha tålamod eftersom resultaten kan variera och det kan ta tid innan man ser några synliga förbättringar.

Hur förebygger man celluliter? 

Även om det kan vara svårt att undvika celluliter helt och hållet finns det vissa steg du kan ta för att minska dess synlighet eller förhindra dess utveckling. Först och främst är det viktigt att ha en hälsosam livsstil med regelbunden motion, en hälsosam kost och tillräckligt med vätska. 

Motion kan hjälpa till att stärka och tona musklerna, vilket kan förbättra utseendet på din hud. Dessutom kan en balanserad kost rik på näringsämnen hjälpa till att hålla en hälsosam vikt och förbättra hudens struktur. 

Behandling av celluliter 

Cellulitbehandling, även känd som celluliterapi, är en metod för att minska synligheten av celluliter eller "celluliter" på huden. Det finns olika metoder för cellulitbehandling, inklusive massage, krämer och lotioner, laserbehandlingar, radiofrekvensbehandling och vakuumterapi.  

Dessa behandlingar syftar till att stimulera blodcirkulationen, öka kollagenproduktionen, minska vattenretentionen och förbättra hudens elasticitet för att minska synligheten av celluliter. Kombinationen av dessa behandlingar kan ge de bästa resultaten, och det rekommenderas också att upprätthålla en hälsosam livsstil med regelbunden motion och en balanserad kost för att ytterligare förbättra hudens utseende. Kom ihåg att konsultera en professionell för att få den bästa cellulitbehandlingen för dina individuella behov. 

Läs också: Behandling av celluliter med sugkopp och dermaroller

Upptäck hur effektiv cellulitmassage är 

Cellulitmassage är en metod som syftar till att minska synligheten av celluliter eller celluliter genom att förbättra blodcirkulationen och stimulera lymfatisk dränering i de drabbade områdena. Under en cellulitmassage använder terapeuten olika tekniker som knådning, strykning, tryck och rullning av huden och den underliggande vävnaden. 

Denna typ av massage kan hjälpa till att bryta ner fettceller, förbättra elimineringen av toxiner och öka hudens elasticitet. Den kan också förbättra hudens ytstruktur och minska synligheten av apelsinhud. Regelbunden cellulitmassage, i kombination med en hälsosam livsstil, kan bidra till att uppnå bättre resultat i kampen mot celluliter. 

Läs också: Torrborsta dig till vackrare hud och en friskare kropp 


Apotekets expertråd: En effektiv hudvårdsrutin mot celluliter 


Ansiktsrengöring: Börja din hudvårdsrutin med att rengöra huden noggrant för att avlägsna smuts, överflödig olja och orenheter. Välj en mild, icke-torkande rengöringsgel eller skum som passar din hudtyp. Massera försiktigt in produkten i huden med cirkulära rörelser och skölj noggrant med varmt vatten. 

Exfoliera: Exfoliering är viktigt för att avlägsna döda hudceller och stimulera hudförnyelsen! Välj en mild peeling eller skrubb som är lämplig för kroppen. Massera försiktigt in produkten i huden med cirkulära rörelser, särskilt på områden med celluliter. Skölj sedan noggrant med vatten.

Toner: En toner kan hjälpa till att återställa hudens pH-balans och förbereda den för efterföljande produkter. Välj en toner som innehåller ingredienser som aloe vera eller grönt te för att lugna och återfukta huden. 

Cellulitkräm eller -olja: Det finns specialkrämer och -oljor som är utformade för att motverka celluliter. Dessa produkter innehåller ofta ingredienser som koffein, retinol eller växtextrakt som kan bidra till att förbättra hudens utseende med tiden. Massera in produkten på de drabbade områdena med cirkulära rörelser och låt den absorberas av huden. 

Återfukta huden: Avsluta din rutin med att återfukta huden ordentligt. Välj en fuktkräm eller lotion som passar din hudtyp och som innehåller återfuktande ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin. Applicera produkten över hela kroppen och massera in den i huden. 

 

Kom ihåg att konsekvens är nyckeln till att uppnå bästa resultat. Följ denna hudvårdsrutin regelbundet, helst dagligen eller vid behov, och ha tålamod. Det kan ta tid att se tydliga förbättringar, men med uthållighet och rätt produkter kan du gradvis få en slätare och mer jämntonad hud. 


Ingredienser för celluliter: Naturliga lösningar för slätare hud 

Vissa ingredienser har visat sig vara bra för att bekämpa och lindra torr hud. Dessa ingredienser finns i ett brett utbud av hudvårdsprodukter som krämer, lotioner, serum och masker. Här är några av de mest effektiva ingredienserna som kan hjälpa dig att tackla torr hud:

Koffein

Koffein är känt för sina uppstramande egenskaper och kan bidra till att minska tillfällig svullnad och förbättra blodcirkulationen i områden med celluliter. 

Vitamin E

E-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan skydda huden mot skadliga fria radikaler och främja läkning och förnyelse av hudceller. 

Retinol

Retinol, en form av A-vitamin, kan bidra till att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens elasticitet, vilket kan minska synligheten av celluliter över tid. 

Extrakt från alger 

Algextrakt kan bidra till att stimulera blodcirkulationen och avlägsna överflödig vätska i vävnaden, vilket kan minska synligheten av celluliter. 

Hyaluronsyra 

Hyaluronsyra är en fuktgivande ingrediens som kan bidra till att förbättra hudens jämnhet och utseende genom att ge intensiv återfuktning. 


 Allt du behöver veta om hyaluronsyra 

Läs nu 

Allt du behöver veta om Niacinamid 

Läs nu 


Om expert Merna Al Murady 

Merna Al Murady tog examen som farmakonom 2018 och har sedan dess ägnat sin karriär åt att utöka sin professionella kunskap och erfarenhet inom hudvård och aktiva ingredienser. Med en djupgående förståelse för hudens behov och omfattande kunskap om aktiva ingredienser kan Merna tillgodose olika hudtyper och problem. 


FAQ

Hur kan jag minska synligheten av celluliter? 

Man kan minska synligheten av celluliter genom att hålla en hälsosam vikt och livsstil, dricka mycket vatten, motionera regelbundet och använda hudvårdsprodukter med ingredienser som kan öka hudens elasticitet och kollagenproduktion. 

Hur kan man behandla celluliter hemma?  

Apelsinhud kan behandlas hemma genom massage för att stimulera blodflödet och minska vätskeretention. 

Hur kan man göra huden fastare och minska celluliterna? 

Fastare hud och mindre celluliter kan uppnås genom motion, styrketräning, hälsosam kost och hudvårdsprodukter med ingredienser som koffein, retinol och kollagen. 

Hur kan man förhindra att celluliterna kommer tillbaka? 

Håll en hälsosam vikt och livsstil, undvik tobak och alkohol. Drick mycket vatten och fortsätt att använda hudvårdsprodukter.

Finns det en diet som kan hjälpa till att minska apelsinhud? 

En kost rik på antioxidanter, grönsaker och frukt kan bidra till att minska inflammation i kroppen och förbättra hudens elasticitet och kollagenproduktion, vilket kan bidra till att minska synligheten av celluliter.  

Är massage effektivt för att behandla celluliter? 

Kombinationen av en hälsosam kost, cellulitmassage och hudvårdsprodukter kan hjälpa till att minska synligheten av celluliter genom att öka blodcirkulationen och minska vattenretentionen.

Välkommen till Luxplus