Endast för medlemmar:
 • Spara genom allt
 • Alltid billig frakt
 • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Allt du behöver veta om Niacinamid

Allt du behöver veta om Niacinamid

Av Merna Al Murady | Farmakolog
Niacinamid är multitaskern som fixar allt! Fläckar, ojämn hudton och brist på glöd - Niacinamid är svaret på (nästan) alla dina hudproblem.

Niacinamid är en unik hudvårdsingrediens och ett kraftfullt vapen mot alla typer av hudvårdsproblem. Det är en ingrediens som idoliseras lika mycket som retinol, hyaluronsyra och salicylsyra. I hudvård är niacinamid en mirakelingrediens och en sann multitasker i krämer, masker och serum. Den går in och hjälper till med allt - bokstavligen allt. Läs mer här.

Fördelar

 • Kraftfull antioxidant
 • Lugnar och återfuktar
 • Skyddar huden
 • Behandlar hyperpigmentering
 • Bekämpar akne genom att minska talg
 • Bekämpar tecken på åldrande
 • Bekämpar torr hud
 • Lindrar irritation och minskar rodnad
 • Ljusar upp och jämnar ut hudtonen
 • Ökar hudens elasticitet
 • Vad är niacinamid?

  Niacinamid är ett fint ord för vitamin B3. Niacinamid (B3) är en aktiv ingrediens och ett viktigt näringsämne som tillsammans med sju andra B-vitaminer spelar en central roll i alla våra biologiska processer i kroppen. Vitamin B3 finns i proteinrika livsmedel, bland annat fisk, fjäderfä, kött, baljväxter, nötter och frön. Niacinamid i din hudvård tillverkas dock syntetiskt i laboratoriet.

  Niacinamid förbättrar hudens hälsa

  Din kropp och hud behöver en viss mängd vitamin B3. Om du äter en varierad kost kommer du med största sannolikhet att täcka ditt behov av B3-vitamin. Men om du vill rikta in dig på specifika hudproblem har forskning visat att niacinamid även bör appliceras direkt på huden. Det är därför niacinamid har blivit en mycket populär hudvårds ingrediens i allt från ansikts krämer, ansiktsmasker, serum till smink.

  Hur fungerar niacinamid?

  Men hur fungerar niacinamid egentligen? Om vi kollar närmre på niacinamidens verkan ser den till att vårt DNA är stabilt och inte "går sönder". I hudvårds universumet är niacinamid också avgörande för hudens allmänna hälsa.

  Sammanfattningsvis kan niacinamid hjälpa till att bygga upp proteiner i huden och låsa in fukt för att förhindra miljöskador. Niacinamid verkar genom att skydda och stärka den yttre hudbarriären, lugna huden och minska rodnad och irritation. Hudens elasticitet ökar, medan hudens textur ljusas upp och fina linjer och rynkor reduceras. Dessutom har niacinamid effekten att balansera oljeproduktionen i huden så att dina talgkörtlar inte överproducerar. Sammantaget kan du med niacinamid förvänta dig en slätare, jämnare och mer återfuktad hud.

  Mängden niacinamid har betydelse

  Du kan inte säga att eftersom en ingrediens är bra ska du använda dubbelt så mycket. När det gäller niacinamid i hudvård är 2-10 % mer än tillräckligt för att göra jobbet. Det bör finnas minst 2 % niacinamid i en hudvårdsprodukt för att den ska fungera. För att ta itu med hyperpigmentering och solskadad hud bör koncentrationen vara 5 %.

  Lämplig för...

  • Anti-ageing
  • Pigmentförändringar
  • Rödhet / rosacea
  • Känslig hud
  • Oren hud

  Användning

  Du kan använda niacinamid både morgon och kväll i mer än en produkt, eftersom denna ingrediens tolereras mycket väl av huden. Om du föredrar att låta huden göra jobbet åt dig kan du applicera niacinamide serum eller niacinamide kräm på kvällen före sänggåendet.

  Få ditt niacinamid serum eller din niacinamid kräm att fungera ännu bättre genom att kombinera den med andra aktiva ingredienser i din hudvårdsrutin, till exempel C-vitamin, hyaluronsyra och E-vitamin. C-vitamin, hyaluronsyra, retinol och salicylsyra.

  Hur lång tid tar det att se resultat?

  8-12 veckor.

  Bra att veta

  Om du har mycket känslig och ömtålig hud bör du använda niacinamidserum, krämer eller masker i låga koncentrationer. Om du använder niacinamid dagligen är det viktigt att du använder solskydd året runt för att skydda din hud från hyperpigmentering.

  Användning av niacinamid i hudvård

  Niacinamid är en allround vård och i kombination med andra aktiva ingredienser ger niacinamid effektiva resultat. Till exempel kan en niacinamid produkt med hyaluronsyra vara en extra sidekick som fungerar bättre på torr hud, medan niacinamid och salicylsyra fungerar bra för fet hud.

  När du använder niacinamid i din hudvårdsrutin bör du välja en koncentration som passar din hudtyp. För bästa resultat med niacinamid i hudvård bör ingrediensen kombineras med andra bra ingredienser. Niacinamid i hudvård fungerar lite som ett yttre skyddande försvar. Samtidigt underhåller niacinamid i hudvård kontinuerligt hudcellerna och huden.

  Niacinamide serum

  Du har säkert hört talas om att man kan få niacinamid serum. Ett serum är ofta en relativt koncentrerad produkt och har därför en effektiv effekt. Eftersom niacinamid är en vattenlöslig vitamin absorberas det mest effektivt i huden som niacinamid serum. Det är här du verkligen kan dra nytta av den mångsidiga ingrediensen, eftersom den kan verka i hudens djupare lager.

  Niacinamid i kräm

  Niacinamid arbetar med hudens naturliga fukt. Niacinamid krämer minskar stora porer, jämnar ut hudtonen, mjukar upp fina linjer och rynkor, stramar upp hudytan och bekämpar tråkig och grå hud.

  Bara ovanstående fördelar borde vara tillräckliga för att du ska leta efter en niacinamidkräm för att ta hand om din hud. Om du lider av torr och tråkig hud på kroppen kan du ha nytta av att använda en niacinamidkräm. Leta efter en niacinamidkräm som också innehåller hyaluronsyra - den perfekta matchningen i en kroppslotion för att hålla din hud återfuktad och skyddad.

  Välkommen till Luxplus