Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
dermaroller, dermaroller resultat, dermaroller före efter, derma roller,

Använda dermaroller hemma? Tänk på detta!

Av Madelen Rosengren
Har du investerat i en skinroller, men är osäker kring vad du behöver tänka på? Läs artikeln och få koll på vad rollandet innebär.

Jag har sökt efter all information jag har kunnat komma över på internet kring användandet av en dermaroller, och här i artikeln presenterar jag den information jag har hittat. Läs vidare och lär dig mer om en av de mest populära och omdiskuterade metoderna att förändra hudens utseende.


Vad är en dermaroller?

En dermaroller är ett verktyg som har flera hundra nålar fastsatta på en vals. Valsen används till att rulla över ansiktet med syftet att nålarna ska punktera huden och skapa små sår. Detta får kroppen att sätta igång att läka skadorna och det bildas nya ämnen i huden som gör att huden föryngras. Metoden är världskänd, och många menar att en regelbunden användning av en hudroller minskar synligheten av rynkor, stretchmärken, ärr, acne, pigmentförändringar och celluliter. Det talas också om att användning kan minska risken för håravfall. Att använda en skinroller är alltså ett alternativ till laserbehandling, ansiktsbehandling med syror och peeling.

Nålarna kan vara gjorda av olika material men vanligast är att de är tillverkade i titan. Nålarna finns i olika längder, där 0,5 mm är bland de kortaste och sägs vara en av de säkraste längderna att använda vid hemmabruk. Detta eftersom risken är mindre för skador och bieffekter då nålarna inte når så djupt in i kroppen. De dermarollers vi säljer har nålar med längden 0,5 mm.

Verktyget är känt under flera namn, däribland hudroller, micronålsroller, hemvårdsinstrument, skinroller och dermal roller. Ofta kallas produkten bara för dermaroller, efter det kända varumärket. 

Själva metoden har också flera namn och förkortningar. I Sverige kallar vi den främst för nålning eller hudnålning, men även dermaneedling, Collagen Induction Therapy (CIT), Percutaneous Collagen Induction (PCI), Microneedling, Skin Needling och Dermal Needling förekommer. Själva redskapet hittas oftast under namnet dermaroller, derma roller eller skinroller.


Så fungerar en dermaroller och så använder du den

När man rullar en hudroller över huden skapas små hål och porerna lämnas öppna en kort stund. Detta gör att kroppen reagerar och triggar den att börja läka de små såren genom att producera kollagen och elastin, och produktion av nya hudceller sätts igång. Rollern kan användas på i stort sett hela kroppen, förutom på ögonlocken och läpparna. 

Allra först måste du starta med att tvätta dina händer noggrant, och det är superviktigt att du har rengjort din hud ordentligt så att inte gammal makeup och smuts följer med ner innanför huden. Du använder din dermaroller genom att rulla den i både lodrätt, vågrätt och diagonalt över det område på kroppen som du vill behandla. Det räcker med att relativt lätt tryck. Lyft dermarollern efter varje rullning så du inte drar den på samma ställe om och om igen. Syftet är ju att skapa så många hål som möjligt. 

Efteråt är det normalt med rodnad och du ska vara medveten om att den kan hålla i sig i upp till 2 dygn. Det är också vanligt att det kan komma blod ur de små hålen, att det kan bli små sårskorpor och blåmärken på huden. Många liknar den efterföljande känslan som den man upplever vid en kraftig solsveda. 

Hur ofta du behöver använda rollern är individuellt, och beror även på vilket område på kroppen och vilket sorts problem du vill behandla. Vissa menar även att antalet nålar rollern har spelar roll i förhållande till hur ofta du behöver utföra behandlingen. Det finns inga garantier för att behandlingen fungerar.

Tänk på att inte ta i när du använder skinrollern, nålarna får jobbet gjort utan att du behöver göra rollern till ett tortyrredskap. Det räcker med ett lätt tryck vid microneedling. 

Var noga med att förvara din dermaroller så att inte barn kan få tag på den.Noggrann rengöring ett absolut måste!

Det absolut viktigaste vad gäller användande av hudrollers är rengöringen, både innan och efter! För att undvika infektioner, inflammationer och andra typer av sjukdomstillstånd är det ytterst viktigt att du desinficerar ditt verktyg både före och efter användning. Även huden som ska behandlas måste rengöras noggrant innan du använder rollern. Det finns olika sätt att sterilisera din roller, till exempel kan du tvätta den noggrant med diskmedel och vatten innan du låter den dra i bakteriedödande alkohol eller alsolsprit, alternativt kan du koka den. Du kan också använda dig av exempelvis  Argador Desinficeringsspray som du hittar här på Luxplus.

Dela ALDRIG din hudroller med någon annan! 

Har din dermaroller tecken på slitage, skador, böjda nålar eller smuts som inte går att tvätta bort ska du omgående kassera den.


Efter behandlingen

Efter du har använt din skinroller gäller det att vara ytterst försiktig med huden. Det rekommenderas enligt flera ställen på internet att man efter rollandet ska skölja huden med kallt vatten och försiktigt torka med en ren handduk eller en ren pappersservett. Det rekommenderas varmt att du smörjer in din hud efter du har använt en dermaroller, exempelvis med hudvårdsprodukter från Princess Skincare som innehåller välgörande ämnen som huden behöver för att återuppbyggas efter du har rullat på den. Testa till exempel Princess Skincare Repair Serum with Zinc eller Princess Skincare Regenerative Night Cream om du har använt din dermaroller precis innan läggdags. Var dock noga med att du har helt rena händer innan du smörjer in dig eftersom dina händer kan bära på bakterier som kan vara direkt riskfyllda att få innanför i huden.

Undvik kosmetiska produkter och smink direkt efteråt då du annars kan täppa till de små öppningarna samt föra in bakterier. Vänta helst till dagen efter innan du tar på makeup om du använt din skinroller i ansiktet. 

Den närmaste tiden efteråt bör du undvika att använda peelande produkter och produkter som innehåller syror på huden där du har använt din dermaroller. Du bör också vara försiktig med att vistas i starkt solsken en längre tid.


Gör det ont att använda en hudroller?

Hur man uppfattar smärta är väldigt individuellt, och det finns de som har högre smärttröskel än andra. Det enda vi egentligen kan säga är att du ska räkna med att det känns, men hur ont det gör kan vi inte svara på. Det finns lokalbedövande salva du kan använda om du vill vara på säkra sidan. Kom ihåg att rengöra ansiktet noga innan du använder dermarollern.Ger användandet av en dermaroller resultat?

Som med många andra produkter på marknaden finns det flera som menar att det är världens bästa uppfinning, medan andra menar att det inte fungerar alls. Jag har inte kunnat hitta information när jag har sökt på internet om att någon har utfört studier på huruvida det fungerar att använda en dermaroller, och således finns det inga kliniska resultat att presentera. Därför är heller inte alla effekter och biverkningar kända. Det jag har kunnat utläsa av den information jag har tagit del av är att resultaten andra människor har fått är individuella, och de kan skilja sig mellan olika områden på kroppen. Det finns inga garantier för att det fungerar, men metoden är vida omtalad som något som kan ge goda resultat. 
Du ska vara medveten om att det kan förekomma biverkningar vid användandet av en dermaroller. Många har kommenterar på flera forum och i artiklar att det inte är ovanligt att det bildas små skorpor på huden och att det blir blåmärken efter rullandet över huden. Det finns också många personer som har upplevt att de har fått pigmentförändringar där de har rullat, vilket kan upplevas mycket missprydande och värre än vad det ursprungliga problemet var. Jag vill vara tydlig med att det mycket väl kan förekomma andra biverkningar än dessa, och att du kan få andra oönskade effekter.


Lux Dermaroller och Argador Derma roller

I vårt sortiment hittar du flera dermarollers från olika märken. Lux Derma Roller har 540 nålar tillverkade av titan med en längd på 0,5 mm. Två av våra dermarollers, en med handtag i silver och en i guldfärg, är båda utformade så att du lätt kan rulla dem över huden. Den tredje har ett handtag i både guld och silver och har ett smalt och smidigt handtag, och är något billigare.

Alla tre hudrollersen är CE-märkta, och de två vid namn Lux Derma Roller Dermaroller titannålar 0,5 mm Guld och Lux Derma Roller Dermaroller titannålar 0,5 mm Silver ligger båda i ett heltäckande plasthölje som du även kan förvara din dermaroller i efter du öppnat förpackningen/användning. Väljer du någon av dessa kommer din nya dermaroller levereras inplastad i en skyddande förpackning som säkrar att produkten är helt ren när du mottar den. Den tredje varianten som du hittar under namnet Lux Derma Roller ZGTS Lux Derma Roller Gold är också sterilt förpackad, men kommer istället i en burk. Runt nålhuvudet på denna dermaroller sitter ett lock som håller den ren och fräsch och skyddar dig från nålarna när du inte använder den.

Därtill har vi märket Argador som också har flera dermarollers i sitt sortiment. Argador dermarollers har mikronålar av kirurgiskt stål och du kan antingen köpa en och en eller ett set med fyra olika dermarollers. I kitet med dermarollers får du en derma roller med 1200 nålar på 1 mm, en med 720 nålar på 0,5 mm, en dermaroller med 300 nålar på 0,2 mm samt desinfektionsmedel. Argador 4 in 1 Derma Roller innehåller således skinrollers som passar till olika delar av kroppen. Dermarollern med 1200 nålar på 1,0 mm är väl ägnad till kroppen, dermarollern med 720 nålar på 0,5 mm passar till ansiktet och den sista dermarollern används runt ögonen, och var inte rädd då den endast har 300 nålar på 0,2 mm.

Precis som hudrollersen från Lux Derma Roller kommer Argador Dermaroller i en säker och hård plastförpackning du kan förvara din dermaroller i efter användning. Alla Argador dermarollers är CE-märkta. Är du sugen på att testa att använda en dermaroller och se om du kan bli av med bristningar och ärr kan du med gott samvete klicka hem en säker och billig dermaroller här på Luxplus. Både Argador dermaroller och Lux Dermaroller ett mycket bra val!Välkommen till Luxplus