Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Parfymguide: 5 sensuella dofter till sensommar och höst.

Parfymguide: 5 sensuella dofter till sensommar och höst.

Av Wilma Olsson | Influencer
Är du redo för de pirrande och sensuella sensommardofterna som sensommaren tar med sig? Här får du våra 5 bästa höstparfymer!

Årsskiftet är ett av de där återkommande fenomenen som år efter år överraskar en lika mycket varje gång. Speciellt övergången från sommar till höst, som äger rum i september, bjuder på en otrolig tid.

Solen hänger lägre, ljuset är mer gyllene. Värmen från sommaren drar in i höstdagarna precis som sommarsolen satt sina spår som ljusa slingor i håret och solbrända ben. Septemberkvällarna är svala och kräver lätta stickade plagg och en varm filt när du besöker uteserveringar och restauranger. Och förutom den oundvikliga förändringen i garderoben, som hösten kräver så kallar sensommaren också på nya dofter.


De 5 bästa parfymerna för september

I september kan man tillåta sig att använda de lite mer djupare och mörkare parfymerna medan de lätta och fräscha dofterna typiskt sett hör till våren och sommaren. I denna artikel har vi tagit fram våra 5 bästa septemberdofter, som speglar sensommarens årstid. Dofterna är perfekta för övergången från den heta varma sommaren till de kyligare, gyllene sensommardagarna och kvällarna.


En sista dos av sommaren: Sol de Janeiros Brazilian Crush Cheirosa

Är du inte riktigt klar med sommaren för i år? Så köp dig lite extra sommartid med Sol de Janeiros underbara body mist Brazilian Crush Cheirosa. Denna mist skriker verkligen sol, strand, livemusik och färgglada cocktails. Misten har härliga toppnoter av pistage och mandel, blommiga hjärtnoter av jasmin och heliotrop och söta basnoter av salt karamell, vanilj och sandelträ. Och om du inte riktigt vill ha de tunga eau de parfums kan du njuta av att detta är en mist, och därför är doftintensiteten inte så intensiv.


Klassisk, feminin, elegant och enkel: Calvin Klein’s Beauty

Beauty från Calvin Klein är en klassisk sensommardoft som osar av elegans. Doften har en enkel och mild karaktär som får dig att känna dig ren, lätt och härlig hela dagen. Parfymens toppnoter av mysk som sedan möter hjärtnoter av utsökt jasmin, där vita, parfymerade toner utgör den perfekta sensommardoften. Basnoterna består av sofistikerat cederträ. Denna doft är perfekt för dig som är ute efter en klassisk, enkel och elegant parfym. Beauty passar både till vardags- och fest.


Kickstarta hösten med positivitet och livsglädje: Hugo Boss Ma Vie

Här har vi att göra med ännu en höstfavorit. Ma Vie är, som namnet antyder, en doft som hyllar livet. Doften påminner oss om alla små stunder, som vi måste komma ihåg att stanna upp och uppskatta. Hugo Boss' Ma Vie är en livlig doft, som har den lite otraditionella kaktusblomman som toppnot - en grön och delikat doft. Dessutom är parfymen sammansatt med hjärtnoter av pink fresia, ros och jasmin samt djupa basnoter av trä, t.ex cederträ. Blandningen av den livliga toppen och hjärtnoterna i den djupa träiga basen gör Ma Vie till en perfekt kvällsdoft, som fungerar bra både för en romantisk middag och en cocktailkväll med vännerna.


Tycker du också att "Less is more"? Clean's Skin

Det kanske låter märkligt, men Skin-parfymen från Clean har faktiskt skapats i syfte med att vara så subtil och lätt att den kan förväxlas för den milda och lätta doften av ren hud – därav namnet. Skin förolämpar inte någon och är inte en doft du nödvändigtvis lägger märke till eftersom den blandas så naturligt in. Därför är Skin också den perfekta doften för dig som inte vill ha intensiva och överväldigande parfymer, utan föredrar lätta och diskreta dofter. Skin doftar lätt och milt tack vare toppnoter av honungsmelon, frisk luft och lotus. Hjärtnoterna består av aquanoter, blomblad och blå ros, medan basnoterna består av varm kashmir, mysk och krämig vanilj. Clean är den perfekta vardagsdoften och kan tryggt användas på kontoret, eftersom den inte på något sätt är för överväldigande.


Ett färgrikt paradis på flaska: Roberto Cavallis Paradiso Assoluto

Paradiso Assoluto från Roberto Cavalli är en stilren, fräsch och feminin doft för dig som älskar att stå i centrum! Doftens karaktär avspeglar sig i den snygg rödglödande flakonen med kristallpropp: Vild, vågad och med massor av personlighet. Toppnoterna i Paradiso Assoluto består av en färgrik cocktail av bl.a rosa peppar, grapefrukt, bergamott och citron. Hjärtnoterna består av saftig passionsfrukt, parfymerad jasmin och röd lilja. I basen möts du av doftnoter av söt vanilj, kashmir, sandelträ och patchouli. Denna parfym är perfekt för en festlig kväll på eller för en romantisk dejt.

Mer inspiration till den perfekta sensomardoften?

Vill du ha ännu mer inspiration till den helt perfekta septemberdoften för dig? Kolla in parfymerna nedan! Vi har samlat ett antal parfymer som är helt perfekta för den magiska övergången från sommar till höst.


Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer