Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
WELLNESS: MASSAGE, FOTBAD & FOTKRÄM

WELLNESS: MASSAGE, FOTBAD & FOTKRÄM

Av Simone Keller, frisör
Kallare väder betyder ännu mer tid hemma. Skäm bort fötterna och få en känsla av wellness - i soffan!

Nu har man extra varma strumpor och skor på sig för att hålla värmen i det kalla vädret. Då finns det få saker som är bättre än ett långt, varmt fotbad.

EGENTID? DÅ ÄR DET FOTVÅRD DU SKA SATSA PÅ

Om du också älskar wellness och har lust att skämma bort dig själv, kan jag inte annat än att rekommendera detta fotbad från Clatronic. Detta fotbad är utrustat med en massagefunktion som kan användas utan vatten om du bara önskar en avslappnande fotmassage. Du kan naturligtvis också fylla den med varmt vatten för en avslappnande stund med både värme och massage. Fotbadet kan dessutom göra små vågor!

Det är inte bara för syns eller för välbefinnandets skull som fötterna ska vårdas. Genom att fokusera på dina fötter när vädret är kallt kan du undvika hård hud, liktorn och fotsvamp.

I vattnet kan du tillsätta lite tvål eller badsalt. Om du har torr hud på fötterna kan jag rekommendera att du tillsätter några droppar babyolja i vattnet. Det torkar inte ut huden som tvål kan göra.

Nu är det bara att njuta av fotbadet och koppla av!

Efter 10-15 minuter kan du ta upp en fot ur vattnet och torka av den med en handduk. Nu när vi klär fötterna med strumpor och varma skor kan fötterna också lättare bilda hård hud. För att undvika hälsprickor och hård hud är det därför viktigt att man använder skor som verkligen passar ens fötter.

För den hårda eller torra huden skulle jag rekommendera en lavasten. Min kommer från So Eco och är effektiv mot torr eller hård hud. En vanlig fotfil är också effektiv, men om du använder den länge på samma plats blir huden varm. När huden blir varm bildar den fler hudceller, vilket i sin tur kan leda till ännu hårdare hud.

Efter att du har skrubbat fötterna behagligt mjuka med lavastenen är det dags att mjukgöra huden ytterligare med en näringsrik fotkräm. En kräm som jag tycker är riktigt bra är Ecookings fotkräm. Den är tillräckligt fet och tränger snabbt in i huden, så att du inte behöver sitta och vänta på att fötterna ska torka. Om din hud är mycket torr kan du applicera ett extra tjockt lager kräm och sova med ett par bomullsstrumpor. När du vaknar kommer dina fötter kännas ordentligt uppfräschade efter att ha sugit åt sig massor av fukt under hela natten.

Slutligen kan du ju också applicera ett snyggt nagellack med en säsongsenlig färg!

Vårda dina fötter cirka var 14:e dag för att undgå torr och hård hud.

Välkommen till Luxplus