maria nila hårvård

VEGANSK HÅRVÅRD FRÅN MARIA NILA

Av blogger Camilla Vingaard
Svenska Maria Nila har ett brett utbud av hårprodukter. Produkterna är anpassade till olika hårtyper och det finns garanterat en produkt för just dig

Det svenska varumärket Maria Nila har ett brett utbud av hårprodukter som har anpassats efter olika hårtyper - så även just din hårtyp!

För mitt hår har jag valt att använda mig av den gröna serien “Structure Repair”. Den gröna serien är särskilt utvecklad för att behandla skadat, torrt och kemiskt behandlat hår. Jag har färgat mitt hår i många år, så det det är både torrt och kemiskt behandlat. Jag tyckte därför att denna serie passade perfekt till mitt hår.

HÅRVÅRDSPRODUKTER FRÅN MARIA NILA

ÅTERUPPBYGGANDE SCHAMPO

Maria Nila Structure Repair shampoo är ett fuktgivande schampo som stärker hårets struktur och hjälper till att återuppbygga skadat hår. Utöver att stärka håret har schampot även en färgbevarande effekt. Schampot är berikat med Colour Guard Complex som förebygger att hårfärgen tappar sin intensitet till följd av hårtvätt och användandet av stylingprodukter. Just därför är detta schampo en av mina absoluta favoriter. Nu slipper jag färga håret lika ofta och kan njuta av den nyfärgade känslan längre - samtidigt som jag stärker och mjukgör mitt hår.

Jag rekommenderar att man alltid tvättar hårbotten två gånger. Första gången är för att avlägsna överbeskyddande oljor och produktrester, och andra gången för att ge håret extra volym. Kom ihåg att enbart tvätta hårbotten och inte hela håret.

BALSAM FÖR SKADAT HÅR

Maria Nila Structure Repair balsam är också en produkt för kemiskt behandlat och/eller skadat hår. Balsamet innehåller bland annat algextrakt som har en reparerande effekt på håret och hjälper håret att återfå sin naturliga styrka. Balsamet lämnar ditt hår alldeles silkeslent och följsamt.

Kom ihåg att enbart applicera balsam i hårets längder. Du ska alltså inte applicera balsam för nära hårbotten då detta kan leda till att hårbotten blir fet.

EN FLEXIBEL FRISYR SOM HÅLLER

När du har stylat ditt hår kan du med fördel använda Maria Nila Styling Spray. Detta är en mild hårspray som reducerar friss samtidigt som håret får en vacker glans. Eftersom även denna produkt är berikad med Colour Guard Complex är den särskilt bra för färgat hår. Därutöver skyddar hårsprayen mot solens skadliga UV-strålar. Hårsprayen ger en lätt och flexibel stadga. Som grädde på moset är den både sulfat- och parabenfri.

Använd enbart i torrt hår och spraya på ett avstånd av ca 20-30 cm.

MARIA NILA ÄR VEGANSK OCH CRUELTY FREE

Inte nog med att Maria Nila gör fantastiska produkter - dessa produkter kan även användas med gott samvete! Maria Nila är nämligen ett varumärke som tar ansvar för både djuren och naturen. Maria Nilas produkter är 100% veganska och cruelty free. Du behöver alltså inte oroa dig för hur produkterna har tagits fram. 


Välkommen till Luxplus