Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
läppstift, rött läppstift, matt läppstift, flytande läppstift, läppglans

Tips kring läppstift

Av Karin Fröderberg
Här ger makeupartisten Karin tips på flera sorters läppstift, läppglans och läppbalsam som är trendiga just nu.

Jag får ibland frågan från olika människor om jag kan ge dem något bra makeup tips. Ofta så brukar de motivera sin vädjan genom att påtala att ”jag kan inget om smink”. Makeup är ingen vetenskap, men självklart krävs lite träning, därför brukar jag tipsa om att fokusera på någon del i ansiktet. Kanske behöver de lära sig att lägga en ögonskugga, eller så kan de lägga sin tid på att måla ögonbrynen eller kanske hitta ett fint läppstift. 

Just på hösten så tycker jag att det är jättesnyggt med målade läppar. Själv använder jag ganska ofta läppstift och tycker att det är ett av de bästa knepen för piffa till sig och för att göra en snabb sminkning. Hur mycket färg man vill bära på läpparna, om man föredrar läppstift eller läppglans är väldigt individuellt precis som vilken koncistens och i vilken form man gärna använder. På Luxplus finns massa fina billiga läppstift och bra läppglans att välja mellan, så oavsett vad du trivs bäst med hittar du det här. Nedan följer en guide på olika produkter som jag testat som alla har lite olika funktion. Jag kommer berätta hur du får ett bra läppstift som håller, läppstift för torra läppar, tips på läppenna som sitter, läppglans som inte kladdar och så vidare. Ni hör ju hur bra min läppguide kommer att bli.


Naturligt nude läppstift

Vi börjar med tips på läppstift. Om du inte är van vid att använda färg på läpparna så kan du börja med att testa ett naturligt läppstift eller ett matt läppstift. Detta kommer göra att resultatet inte känns så målat, men du kommer att få en jämn färg på läppen. Velvet Touch Lipstick 002 Matt Rose heter ett fint läppstift från GOSH. Färgen är väldigt naturlig och går i en rosabrun matt ton. Om du stryker på ett lager av stiftet så får du en naturlig färg där din egen läppfärg lyser igenom lite. Om du stryker på fler lager så kommer du få en heltäckande känsla.

Eight Hour Lip Protectant Stick Plum SPF15 från Elizabeth Arden är ett annat naturligt läppstift som är ett glansigt läppstift i naturlig färg. Detta är ett av de bästa läppstift för torra läppar som jag testat och egentligen är det ett färgat läppbalsam. Det ger mycket fukt samtidigt som det ger läppen en naturlig färg. Den finns i flera utföranden, såsom beige, transparent, brunt, rosa och rött. Dessutom innehåller det solskydd 15. Rött läppstift

Om du strävar efter dra uppmärksamheten åt dina läppar så kan du testa ett läppstift med mer färg. Ett klarrött läppstift som ger ett liknande resultat som Marilyn Monroes röda mun får du med hjälp av Calvin Klein Delicious Luxury Creme Lipstick Eros. En färg som funkar extra bra på hösten är ett lite murrigare vinrött läppstift. Ett tips på billigt läppstift är X-Treme Last & Shine Lipstick 54V från Manhattan. Och för er som vågar och vill uttrycka er personliga stil genom er makeup så kanske det passar med ännu mer färg på läpparna. Vad sägs om svart läppstift, ett knallorange eller ett rödsvart läppstift? Revolution har flera olika färger och en favorit är Makeup Revolution Amazing Lipstick Atomic Make It Right som är ett lila läppstift som ger bra och jämn täckning.

Dessa läppstift innehåller alla glans. Om du vill ha ett matt resultat kan du enkelt lösa detta genom att pudra på lite transparent puder på läpparna. Då får du ett matt läppstift som håller hela dagen. Läppstift som håller

För att få ett hållbart läppstift som sitter hela dagen så tycker jag att ni ska investera i en läppenna eller två. Försök att hitta en penna som går i samma färg som ditt läppstift. En läppenna kapslar in läppstiftet på läppen och gör att det håller längre. På munnen har vi små, små streck, när vi blir äldre så blir dessa streck djupare och läppstiftet rinner gärna iväg och börjar kleta efter ett tag. Det läppennan gör är att bygga som ett litet staket längs läppkonturerna, vilket gör att läppstiftet håller sig på plats. Dessutom är det enklare att måla en jämn läppkontur med hjälp av en penna.

Om du har ojämna läppar så kan du förstora läpparna med läppennan genom att rita lite utanför läppen. Ett tips är att se till att alltid hålla pennan vässad med hjälp av en pennvässare som är avsedd för ändamålet. Colour Elixir Lip Liner i färgen Red Rush från Max Factor är en mjuk läppenna som sitter och som passar utmärkt till röda läppar, till exempel till Calvin Klein Delicious Luxury Creme Lipstick Eros som jag nämnde här ovan. Den är enkel att använda och den har en ljuvlig röd färg. Om du är ute efter en läppenna i naturlig färg finns Freedom Makeup Pro Lipliner i färgen Nude. Den kommer gömma sig fint under alla läppstift och ge dem ett hållbart resultat, däremot kommer du inte kunna förstora läpparna eller få knivskarpa konturer med denna färg. Men som tidigare sagt, satsa på ett läppenna som liknar färgen på ditt läppstift.


Läppglans till hösten

Vad är det då för trender som gäller för läppglans 2017? Precis som med läppstiften är det efter tycke och smak, men en trend som är väldigt stor just nu är den hjärtformade borsten. Jag tycker att jag ser den i vart och vartannat reklamklipp och på alla sociala medier när det ges tips som skönhetstrender. L'Oreal  är en av de som är stolta ägare till denna applikator. Den finns att hitta i Glam Shine Lip Stain-serien. 402 Milady är en av alla fina färger som finns och det är ett lilarött läppglans som ger fin färg. Resultatet blir inte heltäckande, men läppen får en fin glansig färg. Och på grund av all glans så kan man säga att detta är ett läppglans som förstorar läpparna.Matt läppstift i flytande form

Glans har just en förstorande effekt på läpparna. Idag finns även många läppstift som är utformade efter designen på ett läppglans. Megalast Liquid Catsuit Matte Lipstick Rebel från Wet n wild är ett exempel, medan Vivid Matte Liquid från Maybelline är ett annat. Båda ger en grym täckning åt läpparna och ett matt resultat, är enkla att stryka på läpparna och de är båda läppstift som sitter kvar.


Jag hoppas att min guide om läppstift hjälper er på vägen mot färgstarka höstiga läppar. Om ni har funderingar är ni varmt välkomna med frågor här nedan.

Välkommen till Luxplus