Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
solkräm

TA HAND OM DIN HUD MED SOLKRÄM

Av Camilla Johnsen
Det är viktigt att börja använda solkräm redan när solen smyger sig fram i början av våren. Läs vidare för att lära dig mer om effektiva solskydd

När den tidiga våren visar sig från sin bästa sida kan UV-indexet ligga på över 3, och då är det en god idé att skydda huden mot solens strålar.

VILKEN SOLKRÄM PASSAR BÄST I VÅRSOLEN?

Jag vill visa er mina vårfavoriter som kan användas av hela familjen.

Min personliga favorit är från Piz Buin, vilket är ett varumärke som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa solskydd. Solkrämen som jag använder har solskyddsfaktor 30 som ger ett starkt skydd mot UVA- och UVB-strålar. Produktens doft får mig att tänka på semester - så avkopplande! Ett annat plus är att produkten inte har den där fettiga konsistensen som solkrämer ofta har. Den absorberas lätt av huden samtidigt som den återfuktar.

För barnen använder jag  använder jag en solkräm från Avéne med hög solskyddsfaktor. Här har jag valt en variant i sprayform som är superpraktisk när man har barn som vill ge sig iväg och leka så fort som möjligt. Att produkten är snäll mot känslig hud tycker jag är viktigt när man ska handla en produkt som ens barn ska använda. Avéne ticker även denna box! Därutöver kan man få vattenfasta solskydd som snabbt tränger in i huden. 

I min väska har jag en mindre solkräm som jag kan använda när behovet faller på. Här har jag valt en solkräm från det danska varumärket Ecooking med solkyddsfaktor 30. Denna solkräm innehåller uteslutande ekologiska ingredienser och oljor. Den är vattenfast och klibbar inte, vilket gör den optimal att använda i ansiktet, på händerna, nacken eller andra ställen som vårsolen kommer åt. Produkten känns bara så lyxig!

Efter en dag i solen bör man skölja bort gammal solkräm för att sedan applicera en aftersun. Jag rekommenderar Nuxes fantastiska aftersun. Här erbjuds produkter med ett högt innehåll av naturliga ingredienser och botaniska extrakt som kan användas av hela familjen för att lugna solbränd hud. Om man önskar göra solbränna mer långvarig är det viktigt att man kommer ihåg att fukta och vårda huden.

Ett hett tips: För bästa resultat ska solkrämen appliceras 20 minuter innan man går ut i solen. Därefter ska man applicera solkrämen på nytt efter ett par timmar för bästa skydd.

Välkommen till Luxplus