Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
röd efter rakning, skäggpest, american crew, billig gillette, billig skäggolja

Så slipper du skäggpest - och får perfekt rakning!

Av Lonni Sandbjerg
Är du också trött på den brännande känslan efter rakning och de små röda utslagen som uppstår efteråt? Följ den här guiden för en problemfri rakning.

Under min tid som skönhetsbehandlare har jag mött många olika typer av män. Jag har behandlat allt från atleten till familjefadern, och det är alltid en sak som återkommer: skägget. Och med det ett av de vanligaste problemen, nämligen skäggpest.
För er som inte är helt med på vad jag menar, så är “skäggpest” ett hudtillstånd, eller närmare bestämt en hudirritation, som kan uppstå efter rakning. Skägget rakas ofta mot hårets växtriktning och hårrötterna kan därför bli irriterade. När detta sker kan det uppstå en infektion som sedan resulterar i en inflammation i huden på grund av bakterier och orenheter som samlas i området.


Undgå skäggpest genom dessa enkla steg 


Steg 1

Raka dig i badet/duschen eller omedelbart efter så huden och håren är mjuka och medgörliga av vattnet och värmen. Har du ont om tid, kan du nöja dig med att tvätta ansiktet med ljummet vatten innan du går i gång. Det är en bra idé att använda en ansiktsskrubb för att rensa bort hudens döda hudceller, pormaskar och orenheter.

Tips: Kom ihåg att det alltid är viktigt att tänka på hygienen. Se till att dina barberargrejer är rena och fria från smuts och orenheter. Jag rekommenderar att du ofta byter ditt rakblad. Ju oftare - ju bättre - särskilt om du har kraftigt skägg.


Steg 2

Använd rakgel eller raklödder för att ge rakhyveln ett bättre “glid” och skona huden. Några raklöddersorter har en mjukgörande effekt på både hud och hår. Det är bäst om du inte använder allt för mycket skum eller gel, då det kan minska rakbladens skärpa.


Steg 3

Raka dig längs med hårets växtriktning vid första draget, och försiktigt mot håren vid det andra. På detta sätt minimerar du risken för irritation, och du får en ännu närmare rakning. Starta barberingen med att raka från polisongerna ned till hakan och halsen, och till sist kinderna och omkring läpparna. Korta, fasta rörelser är bättre än långa drag.

Tips: För att undvika att din rakhyvel blir tillstoppad med skum eller gel, måste du skölja den då och då under rakningen.


Steg 4

Därefter sköljer du ansiktet med kallt vatten. Det är viktigt att vattnet är kallt så porerna i huden stänger sig. Dutta försiktigt ditt ansikte torrt med en handduk.

Tips: Vill du ge ditt ansikte extra omsorg kan du använda lite toner för att få bort de sista orenheterna och samtidigt sörja för att din huds porer stänger sig helt.


Steg 5

Till sist ska du vara noga med att smörja den nu helt släta och “nakna” huden med en creme som innehåller antibakteriella och lugnande egenskaper. Här är en god aftershave balm eller aftershave lotion helt oumbärlig! Genom att använda aftershave tillför du den rodnande huden massor av fukt, och eventuella skärsår läker mycket snabbare.


Så är din lyxbarbering komplett, och det är slut med skäggpest! :)

Välkommen till Luxplus