Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
bio-oil celluliter, bio oil resultat, bio oil hudbristning, biooil före efter

Slipp hudbristningar med Bio-Oil

Av Lonni Sandbjerg
Känner du till Bio-Oil? Mirakelprodukten som hjälper till att förebygga stretchmärken, minska synligheten av ärr, jämna ut hudtonen och återfuktar.

Det finns många olika orsaker till att stretchmärken, sträckmärken, striae eller hudbristningar som det också kallas, uppstår. Gravida är den mest utsatta gruppen att falla “offer” för stretchmärkeangrepp, men det finns fler orsaker till att märkena uppstår på kroppen. Snabbväxande tonåringar, personer som ökar mycket i vikt och kroppsbyggare tillhör de vanligaste grupperna. Det kan även finnas medicinska orsaker till att hudbristningarna uppstår. Går man ner i vikt kan det hända att man ser att man har hudbristningar när huden inte “fylls ut” lika mycket. 

En sak är i alla fall säker - det är väldigt vanligt och så gott som alla har det någonstans på kroppen.


Vad är en hudbristning? 

Stretchmärken uppstår när huden töjs ut och inte hinner växa i samma takt. Hudbristningar bildas i hudens mellanlager kallat dermis. Detta hudlager är uppbyggt av proteinet elastin, vars funktion är att få huden att studsa tillbaka när den töjts ut, samt kollagen som ger struktur och stadga åt huden. Dessa två ämnen kombinerade gör att huden blir spänstig och flexibel, och när det uppstår en hudbristning är det dessa ämnen som blir påverkade. 

En bristning i huden ser ofta ut som ett tunt streck och från början går det ofta i en rödaktig ton. Med tiden blir “randen” bredare och blekare, strukturen på huden ändras och färgen skiftar mer mot det vita eller gråaktiga hållet. 

Stretchmärken uppstår oftast på magen, låren, höfterna, brösten och rumpan.

 

Fungerar Bio-Oil på stretchmärken?

Man kan inte bli av hudbristningar, de sitter där permanent. MEN man kan undvika att få stretchmärken genom att förebygga och ge huden massor av fukt och vård, och är skadan skedd och du har fått bristningar i huden kan du göra så att de framträder mindre, och markant ändra deras utseende genom att använda mirakelprodukten Bio-Oil.

Ja, jag kallar det en mirakelolja eftersom Bio-Oil har gjort mina egna stretchmärken sen min graviditet betydligt finare (om man kan använda ordet ”fin” om ett stretchmärke?).

Bio-Oil är en olja mot hudbristningar som har vunnit otaliga priser för sina egenskaper och sin förmåga att bekämpa stretchmärken och ärr samt förbättra utseendet på ojämna hudnyanser. Även sin förmåga att återfukta och vårda uttorkad hud över hela kroppen. Har du fått en svår solskada kan du med fördel smörja in dig med Bio-Oil för att slippa flaga.

 

Vad innehåller Bio-Oil?

Bio-Oil innehåller växtextrakt, mineraloljor och vitaminer som i tester har visat sig verka riktigt bra för huden. I synnerhet det rika innehållet av E-vitamin och A-vitamin som hjälper att hålla huden fuktig och elastisk. A-vitamin hjälper till att återuppbygga hudens fibrer och att göra huden spänstig. Därutöver är Bio-Oil kanske mest känt för att innehålla den unika PurCellin-oljan som gör att Bio-Oil tränger in i huden utan att kladda, och sörjer för att alla de välgörande ingredienserna kan tas upp av huden. Man tänker kanske att det blir hemskt flottigt om man smörjer in kroppen med olja, men Bio-Oil absorberas supersnabbt! Alla ingredienser är godkända och säkra att använda av alla – även gravida.

 

Hur använder man Bio-Oil?

Ta en lagom mängd Bio-Oil i handen och massera med cirkelrörelser på det område du har stretchmärken. Använd produkten två gånger dagligen i tre månaders tid för att få bäst resultat.

Om du är gravid och gärna vill förebygga hudbristningar ska du använda Bio-Oil från starten av den andra trimestern, och smörj in dig på de mest utsatta områdena. Bio-Oil hjälper till att hålla huden fuktig och elastisk, och genom detta understöd till kroppens egna funktioner kan du undvika att få hudbristningar när kroppen förändras under graviditeten.

Har du stretchmärken som du upplever misspryder din kropp kan Bio-Oil inte få bort dem helt, det är det dessvärre inget som kan, men Bio-Oil får hudens pigment att bli markant mycket jämnare i tonen, och det är därför dina hudbristningar kommer bli mycket mindre synliga.

 

Bio-Oils resultat

Här skulle jag förstås kunna sätta in en massa för- och efterbilder av glada kvinnor som har använt Bio-Oil där de visar sina fantastiska resultat, men jag uppfattar att resultaten är väldigt individuella med Bio-Oil. Vår hud är lika olika som våra personligheter, och två kvinnor kommer inte få samma resultat av en olja mot stretchmärken. I stället vill jag rekommendera att du själv ger Bio-Oil en chans ett par månader om du är trött på dina bristningar eller om du är gravid och vill undvika att få stretchmärken. Jag själv önskar att jag hade smort min gravidmage med Bio-Oil, men nu när skadan så att säga redan har skett är jag i alla fall mer än nöjd med resultaten Bio-Oil har gett mig.

 

Välkommen till Luxplus