Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
percy nobleman, skäggolja, skäggschampo, mustaschvax, skäggbalsam, skäggkam

Skäggvård deluxe med Percy Nobleman!

Av Madelen Rosengren
Låter du ansiktet prydas av ett snyggt skägg? Eller känner du kanske någon som har ett? Här är vad som behövs för att det ska hålla sig välvårdat!

Skäggen har ju verkligen tagit sin plats i var och varannan mans ansikte, och ett tjusigt och välvårdat skägg är alltid värt att beundra. Och visst kan det vara ett enkelt sätt att göra morgonrutinen lite snabbare, eller ett sätt att undvika utslag och skärsår från rakandet. Men, faktum är att ska man ha ett snyggt skägg eller mustasch kräver det omvårdnad. Den goda nyheten är att med rätt produkter behöver det inte ta lång tid, mycket energi eller ens kosta mycket! 


Märket Percy Nobleman

Vi har fått in Percy Noblemans skäggprodukter på lagret igen, och här finns precis vad som behövs för att få till en välvårdad look. Märket Percy Nobleman är brittiskt och har verkligen tagit en stabil plats på marknaden. De hyllas i hela UK för sina produkter, dess egenskaper och rena ingredienser och nu kan även svenskarna få del av kakan! :) 

De har flera produkter i sortimentet och vare sig du har mustasch, skägg eller jätteskägg hittar du vad du behöver för att vårda och styla ansiktsbehåringen. Läs mer om produkterna nedan.


Skäggschampo

Percy Noblemans skäggschampo rengör skonsamt utan att torka ut varken stråna eller huden. Det innehåller en blandning av solros-, sesam- och kokosolja samt sheasmör. Ingredienserna är till 95% ekologiska och inget av innehållet i skäggschampot är konstgjort eller kemiskt framställt. 

Schampot har en behaglig doft av lime, barrskog och polkagrisar. Och om man frågar mig så doftar kombinationen fantastiskt! Det är fräscht, inte för starkt och uppiggande. Dock ska sägas att en kollega menar att det doftar earl grey-te, och en annan uppfattade inte att det doftade något nämnvärt alls.

Schampot används precis som ett vanligt schampo till håret på huvudet. Tryck ut lite i handen och massera in i skägget tills ett lödder uppstår och skölj sedan ur. Kom ihåg att återfukta huden efter tvätten!


Kyssvänligt ansikte med skäggolja

Oljan från Percy Nobleman är en vårdande och dryg produkt som innehåller argan-, avokado-, jojoba- och mandelolja som gör att såväl hud som skägg känns behagligt mjukt (kyssvänligt). Konsistensen är lättflytande och det behövs bara några droppar, om ens det, för att få jobbet gjort. Oljan går in i huden på nolltid och upplevs varken flottig eller kladdig - förutsatt att du inte tar för mycket! Doften är väldigt neutral, även om doftnoterna från schampot känns igen, och det finns ingen som kommer störa sig på att ha produkten direkt under näsan en hel dag. 

Skäggoljan masseras helst in i skägget direkt efter duschen, då både skägget och huden är ren och och i stort behov av att återfuktas. Men den kan även appliceras innan läggdags eller bättras på under dagen om det finns behov. Tänk dock på att det inte är en stylingprodukt, utan enbart en vårdande olja. Vill du styla skägget eller mustaschen ska du se närmre på skäggbalsamet och mustaschvaxet längre ner.

Oljan kan med fördel även användas till att snygga till torrt hår. 


Skäggkam

Detta känns kanske lite som en fånig grej, men en kam kan faktiskt göra underverk. Kammen hjälper till att fördela produkterna jämnt samtidigt som det är ett smidigt verktyg att styla skägget med. Denna variant från Percy Nobleman är lagom stor, passar perfekt i bakfickan och kan såklart även användas till håret. Kammen är handgjord och tillverkad av ett tropiskt träslag från Thailand. 


Helskäggstyling

Kliande skägg? Då är det läge att börja återfukta! Slå två flugor i en smäll och styla och vårda skägget med samma produkt - ett skäggbalsam. Balsamet från Percy Nobleman är förpackat i en smidig liten plåtburk med skruvlock och har samma storlek som en snusdosa, vilket innebär att det lätt kan tas med i byxan, väskan eller jackan. Produkten innehåller naturliga oljor, smör och vax och motverkar klåda och fjällande hud.

Använd produkten så här: Skrapa försiktigt upp lite av balsamet genom att använda baksidan av tumnageln (detta tipsar dem om på förpackningen, och det är faktiskt det smidigaste sättet att få upp produkten utan att få hälften under naglarna). Värm det sedan mellan fingrarna eller händerna en stund så det mjuknar så kan du med lätthet arbeta in balsamet i skägget och på huden. Kamma gärna igenom skägget med en skäggkam för att fördela produkten så jämnt som möjligt. 

Balsamet är drygt och lättarbetat och doften är behagligt neutral, eventuellt gör en svag doft av citrus sig påmind.


Styla mustachen med vax

Gillar du att ge mustaschen en liten twist så har du hittat rätt produkt här - med den lilla plåtasken med mustaschvax på fickan kommer du hålla dig riktigt snygg! Vaxet är handgjort och tillverkat i Amerika, och det är baserat på sheasmör, babassu- och arganolja samt ekologiskt bivax. Denna kombination ger en smidig produkt som är enkel att använda och ger ett hållbart resultat. När man skruvar av locket möts man av doften av bivax blandad med citrus.


Glöm inte detta för ett välvårdat yttre

Glöm inte bort att det finns hår på fler ställen i ansiktet som faktiskt bör trimmas - i näsan och öronen. Vill du ha en snabb och idiotsäker metod att få det fixat på ska du klicka hem en näs- och örontrimmer. Den kapar håret åt dig där det annars är svårt att komma åt och att se - hur enkelt och smidigt som helst! :)


Ps! Kolla även in Percy Noblemans äventyr berättade i serietidningsform på Instagram. Kul sätt att arbeta med ett varumärke, om du frågar mig. :) Ds.

Välkommen till Luxplus