silverschampo blont hår, silverschampo grått hår, silverschampo män

Silverschampo - Så får du bort gula toner i håret

Av Karin Fröderberg
Vill du få bort gult hår snabbt? Få kallt blont hår? Testa silverschampo! Här kommer en enkel guide med info om silverschampo och hur det fungerar.

Nu till sommaren är vi många som passar på att genom olika behandlingar göra vårt hår ljusare. Vissa gör det på salong och får ett finfint resultat direkt i form av slingor eller blekning medan andra genomför en liknande behandling hemma eller får solblekt hår. En stor hårtrend just nu är att ha en kallare nyans på sitt ljusa hår och för att enkelt få fram denna effekt hemma så kan man använda sig av ett silverschampo. Därför tänkte jag försöka guida er genom silverschampots historia, berätta hur det fungerar och hur ni gör när ni använder det.


Vad är silverschampo?

Till en början var silverschampot till för personer med grått hår för att de skulle få en ljusare och jämnare ton i håret. Det tog dock inte lång tid förrän blondinerna kom på att silverschampot funkade bra även till deras hår. Här på Luxplus hittar du flera sorters silverschampo, alltifrån silverschampo för grått hår, silverschampo till blondiner och silverschampo till män.

Förr så var detta schampot väldigt uttorkande för håret, men tack och lov har utvecklingen gått framåt och även om de fortfarande har en viss uttorkande effekt på håret så är de betydligt bättre och mer skonsamma idag än de var till en början. Så fungerar ett silverschampo

Men vad gör då ett silverschampo med håret? Många tror att det bleker och tar bort den gula färgen som man lätt fått när man blekt sitt hår. Men det ett silverschampo egentligen gör är att det lägger sig som en hinna runt hårstråt. Silverschampo är ofta violetta eller blå i färgen och detta gör att de gula eller orange tonerna i håret neutraliseras och därför ger ditt hår en kallare nyans. Vill du ha kallt blont hår är ett silverschampo därför effektivt!

I huvudsak ska det användas till blont eller ljust hår, men du kan även använda silverschampo till brunt hår då det på vissa brunetter eller eller om du har mörkt hår med slingor också kan ge en viss nyansskillnad. Detta skiljer sig såklart från hår till hår. 

Har du dessutom ett torrt hår så kommer silverschampot ta mer på din hårfärg och ge ett snabbare resultat. Många av oss har normalt hår men med torra hårtoppar och därför ska man vara lite försiktig när man applicerar produkten. Om så är fallet kan du tänka på att inte massera in schampot i hela håret utan istället försiktigt stryka på produkten i hårbotten och på längderna. Annars riskerar du att få blålila toppar. Och ju mindre gula, orange och guldiga nyanser du har i håret desto snabbare kommer schampot att ge önskad effekt. Men att använda silverschampo som en hemmakur för att få bort gula toner i håret är ett säkert kort!Hur länge ska silverschampo sitta i håret?

Att använda ett silverschampo och få ett schysst resultat är ingen vetenskap. Men det finns några saker du kan tänka på. Om du har ett hår som är väldigt skadat eller torrt kan det vara bra att ge håret en riktig omgång med ett vårdande balsam eller inpackning för att tillföra håret fukt. Om du applicerar silverschampot i ett hår som är väldigt torrt på vissa ställen i längderna eller topparna så finns risken att håret suger åt sig för mycket av det blå-lila schampot på just de ställena vilket kan leda till att du får ett fläckigt hår. 

Silverschampot appliceras på handdukstorkat hår, läs på förpackningen hur länge produkten ska verka i håret, detta kan diffa på flera minuter, så följ noga vad som står angående tiden. Därefter sköljer du ur håret noggrant! Då schampot är lite uttorkande så behöver du få ur all produkt för att slippa att den fortsätter verka i håret och därför torkar ut mer än nödvändigt. 

Det är sällan man ser skillnad redan efter första tvätten, men ha lite is i magen. Schampot kan användas 1-2 gånger i veckan och det kan kombineras med ditt ”vanliga” schampo om det är så att du brukar tvätta håret ofta. 


Silverbalsam

Det finns även silverbalsam att tillgå för ytterligare resultat, ett resultat som dock inte är lika framträdande som från ett silverschampo, men det har sin finess även det. Ett schampo öppnar fjällskiktet på hårstråt för att rengöra håret, detta gör att silverschampot får ett hårdare fäste på stråt. Ett balsam däremot stänger fjällskiktet vilket gör att de blå-lila pigmenten inte får samma fräste runt stråt. Visst kommer du märka skillnad, men resultatet kommer inte bli lika intensivt. Ett silverbalsam funkar ändå bra på er med en varmare ton på håret och ni kommer att få en fin och kallare finish. Dessutom tillför balsamet håret mer fukt, vilket underlättar för framtida användning av silverprodukter som bör undvikas på torrt hår. Jättebra ju!Stylingprodukter blont hår

När ni sedan ska styla ert kalla blonda hårsvall så finns det en drös med produkter som är anpassade just för er och ert hår. För att nämna några har Redken ett balsamspray som återfuktar och stärker håret, samtidigt som det ger glans och skyddar mot värmen från era stylingverktyg. John Frieda har ett hårspray som är anpassat för att bevara blont hår utan att ge skiftningar och dessutom finns det en hel drös med schampo och balsam som är anpassade för blont hår. Perfekt att alternera med silvershampo och silverbalsam om ni tvättar håret oftare än 1-2 gånger i veckan. 


Billigt silverschampo

Här kommer några exempel på silverschampo du hittar i sortimentet på Luxplus:

 • Milkshake Silver Shine Shampoo
 • Natural World Shimmering Silver Silver Brightening Shampoo
 • Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Silver Shampoo
 • L'Oreal Serie Expert Silver Shampoo
 • REF Cool Silver Shampoo
 • Keune Design Silver Reflex Shampoo
 • Wella SP Color Save Silver Blond Shampoo
 • Redken For Men Steel Silver Charge Shampoo
 • Trevor Sorbie Colour Silver Shampoo
 • Wella SP Men Silver Shampoo
 • Osmo Colour Mission Silverising Shampoo
 • Schwarzkopf Bonacure Color Freeze Silver Shampoo
 • Milkshake Silver Tone Shampoo
 • Matrix Total Results Color Obsessed So Silver Shampoo
 • Biosilk Color Therapy Cool Blonde Shampoo
 • Matrix Total Results Color Care Silver Shampoo
Välkommen till Luxplus