Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
SÅ TAR DU HAND OM DINA EXTENSIONS

SÅ TAR DU HAND OM DINA EXTENSIONS

Av SIMONE KELLER, FRISÖR
5 oumbärliga produkter för dig med extensions. Dessa produkter gör både så att de ser mer naturliga ut och så att de håller längre.

Idag är det mycket vanligare än förr att ha extensions på håret. Kvinnor i alla åldrar som vill ha längre hår och/eller mer volym använder sig av detta.

SÅ ÖKAR DU LIVSLÄNGDEN PÅ DINA EXTENSIONS MED RÄTT HÅRVÅRD

Oavsett vilken metod du använder så är hårvård det absolut viktigaste när det kommer till att bevara håret och hålla det snyggt.

Det finns ett par enkla regler som man kan följa om man vill att ens extensions ska hålla sig snygga så länge som möjligt:

  • Tvätta håret max 1-2 gånger i veckan. Hårtvätt sliter nämligen på håret och bidrar till att torka ut topparna. Använd därför ett milt och fuktgivande schampo. Se till att enbart massera in schampot i hårbotten där håret är mest fett. Eftersom håret bara tvättas 1-2 gånger i veckan kan det finnas massa produktrester och smuts i håret. För att uppnå det bästa resultatet bör man tvätta håret två gånger: första gång för att få bort överflödigt fett, oljor och smuts, och andra gången för att produkten som man använder ska få komma till sin fulla rätt. Min personliga favorit är Maria Nilas True Soft Shampoo, som är ett fuktgivande och mjukgörande schampo. Jag är särskilt förtjust i den milda doften. Denna produktserie bidrar även till att bevara hårets färg samtidigt som det ger en snygg glans.
  • Efter varje hårtvätt är det superviktigt att ge håret så mycket fukt som möjligt. Efter du har tvättat håret med schampo ska du torka håret med en handduk och därefter applicera en näringsrik hårkur. Jag rekommenderar Redkens Extreme Mega Mask som är framtagen för skadat och slitet hår. Produkten har en tvådelad tub och består av både en hårkur och en conditioner. När man trycker på tuben blandas hårkuren med conditionern och ger en djupverkande fuktbehandling. Jag låter den verka i 5-10 minuter innan jag sköljer håret grundligt. Jag avslutar min hårtvätt med Maria Nilas True Soft Conditioner, som jag applicerar i topparna. Denna produkt låter jag verka i ca 2 minuter. Om du har extensions i flera lager kan det vara en god idé att fördela håret i sektioner och sedan skölja mellan dessa sektioner. På så vis kan man försäkra sig om att hårprodukterna sköljs ur ordentligt.
  • Efter att du har tvättat håret är det dags att styla det. Det första du ska göra är att borsta igenom håret ordentligt. Kom ihåg att borsta hela vägen från hårbotten ut till topparna. I handdukstorkat hår sprayar jag en volymspray nere vid hårrötterna. Detta gör så att håret inte ligger lika platt efter man har fönat det. De två sakerna som jag tycker är viktigast att tänka på när man har extensions är fukt och volym.
  • Den sista produkten som är ett måste för välmående och snygga extensions är torrschampo. Torrschampot är optimalt att använda mellan hårtvättarna. Med ett torrschampo kan håret alltid se rent och välvårdat ut. Torrschampo kan också skapa volym i håret och på så vis göra det mer lekfullt. Jag använder Batiste Dry Shampoo för brunetter eftersom jag har lite mörkare utväxt.

En sista viktig sak är att sova med flätor. På så vis slipper håret bli onödigt tovigt och slitet.

Välkommen till Luxplus