Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
rouge från W7, rouge från Clinique, rouge från Youngblood

Rouge - Guide till en perfekt makeup

Av Camilla Johnsen
Ge dina kinder lyster med en rouge. Här får du en komplett guide med tips och tricks till en extra fräsch utstrålning!

När du har använt foundation, concealer (och corrector) har du lagt basen, och det är nu dags att tillföra lyster och liv i ansiktet i form av färger och skuggor. Första steget är rouge, vilket fungerar fantastiskt för att ge liv och lyster till kinderna.


Vad är rouge?

Man använder rouge för att framhäva kinderna och ge dem den där perfekta lystern. Men du ska inte tro att det är oväsentligt var du lägger din rouge. Rouge ska nämligen läggas på “äpplet” på kinden och bakåt mot håret. Om du är osäker på var det är någonstans kan du se dig själv i spegeln och le, så blir det runda på kinderna tydligt. Det är samma ställe som där du får den där söta rodnaden om vintern. Kom ihåg att bygga upp färgen långsamt, annars kan du riskera att få en clownlook – and we don’t want that!


Vilken färg på rouge?

Vilken färg du ska välja på din rouge beror på din hudnyans. Den färg du får om kinderna på vintern kan användas som riktmärke. Ett annat riktmärke är att försöka uppnå samma färg som dina läppar. Generellt kan man säga att en delikat rosafärgad rouge är bra till ljus vinterhy. Om man har sådan tur att vara mer gyllene i huden fungerar det riktigt bra med en mer persikoaktig nyans. Mörkare hy kan med enkelhet bära upp en rödare rouge.

Det finns ett enormt utbud av olika slags rouge, så jag har valt ut ett par stycken för att ge en idé om vilka möjligheter som finns inom rougevärlden.


Så använder du puderrouge

Puderrouge är förmodligen den mest klassiska, och alltid ett säkert kort. Det är den rougetypen som är lättast att arbeta med. Den kan användas på alla hudtyper, men är typiskt bäst för dig med normal hy.

När man ska lägga puderrouge ska det göras med lätt hand. Stryk borsten i rougen, avlägsna överflödig produkt, applicera färgen lite åt gången och jämna ut på “äpplet” på kinden. Om det inte ger tillräckligt med färg kan du lägga flera lager.

Jag har valt ut ett par puderrouger från W7 som ger kinderna en riktigt fin lyster: 

  • W7 Candy Floss Brightening Face Powder
  • W7 Honolulu Loose Bronzing Powder
  • Ytterligare en bra rouge från W7 är The Cheeky Trio, som faktiskt är både en bronzer, rouge och highlighter. Här får du alltså alla “kindprodukter” du behöver – i samma produkt.
  • Jag ska inte hymla med att jag verkligen tycker om Youngblood, och deras rouge är inget undantag. Jag har valt deras  mineralrouge i färgen Blossom, som är lite ljusrosa/persikofärgad i nyansen.


Så använder du cremerouge och flytande rouge

Cremerouge ger dig ofta lite mer lyster och är särskilt bra för dig med torr hy, medan flytande rouge är bra för fet hy. Det är inte lika lätt att arbeta med cremerouge och flytande rouge, men om du råkar ta på för mycket kan du lägga ett lager puder ovanpå, som tonar ned färgen lite.

Det lättaste sättet att applicera cremerouge är med fingrarna. Dutta ut rougen på kinderna med långfingret, och tona sedan ut den med ringfingret efter behov. 

Jag har valt ut två olika rouge från Max Factor som jag tycker är riktigt fina i nyansen, och dessutom lätta att applicera. De är båda fria från oljor och är därför särskilt bra för dig med torr till kombinerad hy.

  • Den första heter Max Factor Creme Puff Blush 30 Gorgeous Berries och har en ganska distinkt men fortfarande sofistikerad rosa färg.
  • Den andra heter Max Factor Creme Puff Blush 20 Lavish Mauve och har en härligt silkesliknande konsistens och en lite mer nedtonad gammelrosa ton.

Båda är riktigt fina och lätta att applicera.


Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer