Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ovala sminkborstar

Ovala sminkborstar recension

Av Sara Glavin, makeupartist
Därför är ovala sminkborstar de mest optimala att använda när du ska sminka dig själv - läs makeupartistens svar här!

Redskapen vi använder för att sminka oss med uppdateras ständigt och vi har de senaste åren gått genom åtskilliga versioner av beauty blenders, svampar av olika slag och diverse borstar. En produkt som verkligen är på gång och har legat lite i skymundan är de ovala sminkborstarna. Frågar du mig är det faktiskt konstigt att de inte fått en större hype än de har när bland annat sillispongen överöst de sociala medierna. Dessa håller en helt annan nivå och lyfter verkligen sminkningen till en helt annan nivå. 


Ovala sminkborstar

Så låt oss prata mer om dessa ovala sminkborstar, varför är de så bra egentligen? Framförallt skulle jag säga att de är helt fantastiska då de är så lätta att använda när man väl lärt sig tekniken, de är nämligen anpassade för att applicera på sig själv. Visste ni det att vanliga sminkborstar är utformade för att vi makeupartister lättare ska kunna applicera makeup på någon annan? Dessa har ju som ni sett en lite annan utformning som faller lättare i handen. 

Dessutom lämnar de inga foundationlinjer eller oblendad contouring utan alla de hundra tusentals fiber som finns i borstarna gör att det förhindras, speciellt om man istället för att dra på produkten dabbar in den eller applicerar den med små cirkulära rörelser. Detta ger en jämnare och snyggare yta. Det enda jag kan känna med dessa borstar är att de är lite tunna i skaftet, för jag använder lite styrka i dem när jag applicerar. Men det kompenseras snabbt genom ett finger på borsten och nu när jag använt dem ett tag ser jag det inte längre som ett problem alls. Man lär sig hålla på ett bra sätt. Mina favoriter bland de ovala sminkborstarna

Jag har använt mig av ett oval brush set från W7, men det finns många versioner att välja bland från flera märken, bland annat har Hot Makeup och Revolution Makeup billiga ovala sminkborstar i sitt sortiment som du hittar här på Luxplus. W7 Professional Soft Brush Collection heter det ovala borst set jag har använt, och jag älskar dessa borstar framförallt när jag vill göra en flawless bas. Men jag har testat dem med både en lättare och en lite mer täckande bas. Men nu jag tänkte berätta lite mer om de fyra borstar som är mina absoluta favoriter och vad jag använder dem till. Eftersom alla borstar har samma fiber så är de multi-use, de går fint att använda dem till precis det som passar en själv. 

Face blender brush

Detta är den näst största borsten och jag älskar att använda den till min foundation. Det går snabbt, blir ett jämnt resultat och ser fantastiskt ut. Tanken med borsten är att man använda den just för att jämna ut och få ansiktet flawless, men jag väljer att även applicera med den. 

Foundation brush

Detta är en lite mindre borste som är tänkt att applicera foundation med, men jag använder den främst till contouring och rouge. Även ibland att arbeta ut concealern på ett snyggt sätt så den ger en fantastisk highlight. Med denna borsten går det snabbt och blir inte det minsta ojämnt. Sedan jag testade den första gången har jag använt den dagligen. 

Crease brush

Denna är en ögonskuggsborste som ger ett snyggt resultat när man vill få en snyggt blendad skugga men mitt favoritområde för denna är concealer, den har en perfekt storlek för att få ut concealern på ett sätt att alla mörka ringar täcks. 

Powder brush

Denna var jag i början lite kritisk mot då den var så stor, men när jag lärt känna den lite så älskar jag att avsluta med ett transparent setting powder över min bas med denna. Den flyttar inte runt makeupen utan ger bara ett snyggt avslut. Dessutom är den fantastisk att applicera brun utan sol med.


Hur använder man ovala sminkborstar - tutorialHär är en bonusvideo från makeupartisten Mia Fabricius som visar hur man enkelt kan använda sig av ovala sminkborstar steg för steg till countoring och till att highlighta ansiktet med.

Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer