Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
olaplex no 3, olaplex hemmabehandling, använda olaplex hemma

Olaplex hemmabehandling - Så fungerar Olaplex no 3!

Av Camilla Johnsen
Lär dig mer om hemmabehandlingen Olaplex no 3! Vi guidar dig till ett vackrare, välvårdat och glansigt hår med hjälp av Olaplex.

Vi har haft de superhypade produkterna från Olaplex i vårt sortiment ett tag nu, och vi är såklart lyriska över detta! Men vi har också märkt att många undrar kring hur man använder Olaplex No 3 hemma, vad det blir för resultat och mer exakt vad Olaplex är för något. Läs vidare så hjälper vi dig att reda ut allt så du får till det snyggaste hår du någonsin haft!

Olaplex No 1 och Olaplex No 2 är salongsbehandlingar, medan du kan använda Olaplex 3 hemma.

Vad är Olaplex?

Alla tre delar av Olaplex-serien består av en innovativ och patenterad molekyl och är fria från silikoner och olja. Denna unika molekyl sammanlänkar svavelbindningarna i håret och gör håret starkare, vilket ungefär kan liknas vid att Olaplex är vad kalcium är för ditt skelett. Olaplex No 1 och Olaplex No 2 används i första hand när du ska bleka ditt hår eller göra det ljusare, och Olaplex gör att du undviker att håret bryts av att du får slitet hår under behandlingen. Olaplex No 3 är en hemmabehandling och måste inte nödvändigtvis användas ihop med de två andra Olaplex-behandlingarna.

Olaplex ska inte tas för en produkt som ger fukt till håret, Olaplex-behandlingarna syftar till att stärka håret, få bort frissighet och att skydda det. Använder du Olaplex No 3 hemma ska du därför använda behandlingen tillsammans med protein- och fuktgivande produkter enligt steg för steg-guiden nedan.

Använda Olaplex No 3 hemma - Så gör du

När du ska använda Olaplex hemma rekommenderas att du går all in för att få bästa möjliga effekt. Följ alla steg nedanför och du kommer få ett välvårdat och blankt hår - det är helt klart värt tiden det tar!

1. Tvätta med djuprengörande schampo

Starta med att tvätta ditt hår med ett djuprengörande schampo (se exempel nedanför). Har du inte ett sådant hemma kan du tvätta håret två gånger för att vara säker på att få bort smuts och fett så att behandlingen med Olaplex kan tränga så djupt in i håret som möjligt. Efter schamponering ska du vara noga med att skölja håret ordentligt och handdukstorka det. 

2. Applicera Olaplex No 3

Plocka fram Olaplex No 3 och en bredtandad kam anpassad för att ha i vått hår. Starta med att reda ut håret försiktigt med hjälp av kammen och fördela sedan Olaplex i hela håret. Börja med att lägga behandlingen i hårbotten och sedan ut i längderna. Hjälp till med kammen så att det fördelas jämnt i hela håret så att alla hårstrån täcks och blir behandlade. Låt Olaplex 3 sitta i håret så länge som möjligt, men för att du ska kunna se någon som helst påverkan måste det sitta i minst tio minuter. Har du ett skadat hår kan det vara värt att sova med kuren, och du kan med fördel använda dig av en duschmössa ifall du är rädd för att kladda ner dina sängkläder.  

3. Hårinpackning med protein

När du har sköljt ur Olaplex no 3 ska du handdukstorka håret och sedan använda en proteinrik hårinpackning som ger håret rikligt med fukt efter din Olaplexbehandling. Att det ska vara just en proteinrik hårkur är för att du med inpackningen hjälper till att stärka keratinkedjorna som håret är uppbyggt av och på så vis bibevarar hårets styrka och får det att se friskt och välmående ut. Givetvis är det också för att ge håret den fuktboost det såväl behöver och inpackningen gör håret mjukt och silkeslent och väldigt lätt att reda ut!

Vill du ge håret en extra proteinkick innan du har i hårinpackningen använder du dig av Redken Extreme Cat Protein Treatment. Denna hårkur sprayar du i fuktigt hår, låter sitta i tre till fem minuter och sköljer sedan ur. Fortsätt sedan med en hårinpackning.

4. Återfuktande balsam

Avslutningsvis måste du återförsluta hårets fjäll genom att använda ett återfuktande balsam, och med denna procedur låser du samtidigt in effekten av din Olaplex-behandling och hårinpackningen.

Om du vill skämma bort håret ytterligare mellan hårbehandlingarna kan du använda dig av en leave-in conditioner eller ett balsamspray. Testa till exempel någon av varianterna från Uniq One, MoroccanOil eller den populära Milkshake Incredible Milk. Med ett leave-in balsam ger du håret extra skydd när du borstar det och mot miljöpåverkan samtidigt som du ger det extra fukt och glans.

Ett sista tips för vackert hår - var noga med att få i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver, och i synnerhet B-vitamin!

Välkommen till Luxplus