Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Max Factor Miracle Touch, L'Oreal Color Riche Lipstick, smink oscarsgalan

Makeuplooker vi såg på Oscarsgalan - sno dem!

Av Madelen Rosengren
Läs om de största trenderna vi såg på årets Oscarsgala och vad du ska satsa på för att själv få till dem inför vårens fester.

Årets största internationella röda mattan-event inom filmbranschen ägde rum igår, och kvinnorna strålade i kapp med strålkastarna i makalösa klänningar, frisyrer och sminkningar. Och det allra bästa med sådana här event är att man kan hämta så mycket inspiration! Här samsas kvinnor i alla åldrar, med olika former och med vitt skilda stilar, och alla har blivit stylade för att visa sitt bästa jag. Tillsammans ger de oss vanliga människor en liten guldgruva vi kan hämta inspiration från inför vårens privata tillställningar. Kanske ska du på konfirmation, student, bröllop eller på sommarfest, och då är det fint att ha något beprövat att luta sig tillbaka mot.


Makeuptrender vi såg på Oscarsgalan 2016

Det som slog mig när jag såg Hollywoodeliten gå på röda mattan är att det är så många av kvinnorna som satsat på en naturlig look i år. Både sminkningarna och håren hölls naturliga och fick alla att se vårigt snygga och fräscha ut. Lyckligtvis för oss betyder detta att vi själva kan fixa många av stilarna på egen hand! :) 

En av de mest tydliga och genomgående trenderna bland kvinnorna är de rosa tonerna. Vi såg dem på både läppar, kinder och i ögonskuggor. Ett stort plus är att det finns så oerhört många nyanser av rosa så det finns det ingen som inte kan hitta en ton de kan både stråla och trivas i, precis som vi såg på galan. Dessutom är det en perfekt färg under vårsäsongen och den matchas lätt med de övriga trendfärgerna.

När det gäller ögonen var det som vanligt långa svarta ögonfransar, och en del av kvinnorna markerade ögonen lite extra med en svart eyeliner eller kajal. Vad gäller ögonskuggor höll sig många till jordnära toner eller de klassiska sotade ögonen. Den som stack ut från skaran var Lady Gaga som satsat på en rosaskimrande ögonskugga med matchande läppar.


Oscarsgalans läpptrend

På årets Oscarsgala fick vi se många varianter av rosa på kändisarnas läppar, och det är verkligen en trend att ta fasta på. Inte bara för att det är den här vårens hetaste färg, utan också för att den fungerar så väl i alla åldrar och till alla hudtoner. Se bara på alla kvinnor från gårdagens gala - alla sätter dem de rosa tonerna hur olika de än är varandra. 

Rosa toner finns det som sagt ett överflöd av, men om jag utifrån vad jag sett på Oscarsgalan ska plocka ut en läppstiftnyans som du ska satsa på är det nummer 130 med namnet Androgyne från L’Oréal. Detta läppstiftet har en rätt så pigmenterad ton som går mer åt det gammelrosa hållet. Läppstiftet är matt, innehåller inget skimmer, det har en krämig konsistens och det täcker bra. Önskar du en glossig och skimrande look, likt de vi såg på Julianne Moore, Kate Winslet och Olivia Wilde, är det en bra idé att investera i exempelvis en Treat Me Sweet-tub från Maybelline som utöver glans och skimmer ger en ljusrosa ton åt läpparna. Använd antingen på egen hand eller med ett läppstift under.


Framhäv ögonen som stjärnorna

Många av galans kvinnliga deltagare satsade på att framhäva ögonen, och vi kan särskilja flera knep de har använt. Som ovan nämnt är svarta fransar återkommande, och många av kvinnorna har skippat de uppenbara lösögonfransarna och istället fokuserat på flera lager mascara i kombination med svart eyeliner eller kajal för att framhäva fransarna. 

En annan av trenderna som vi såg på röda mattan är de jordnära tonerna som flera kändisar använde till sin fördel. Ögonskuggor i jordnära färger är ett smart och beprövat knep när man vill framhäva sina blå eller gröna ögon. Klicka hem In the buff från märket W7 och du har en palett på 12 ögonskuggor du kan testa dig fram med, alla i naturliga bruna, beiga, bronsiga och guldiga toner som skimrar. Se närmre på Julianne Moore, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett och Chrissy Teigen för inspiration.

Ett annat vanligt och galet snyggt knep många tagit till för att få till ett sug i blicken är sotade ögon, en trend som vi på Oscarsgalan kunde se har uppdaterats genom att de tonat ut den mörkare skuggan med rosa toner. Paletten du behöver ha hemma för att få till den rätta looken är In the night från W7 - där får du nämligen med alla de mest nödvändiga skimrande och glittrande tonerna för att skapa en läcker sotning, däribland rosa. :) Det finns många bra exempel från galan, men kolla in Emily Blunt, Saoirse Ronan, Charlize Theron, Rooney Mara och Sophie Turner för att få inspiration.


Fokus på ögonbrynen 

En annan sak som slog mig var hur många på galan som hade snygga och välformade ögonbryn. Vare sig ögonbrynen var tunna eller tjocka så hade de tydliga konturer och var välansade. Har du själv testat att markera dina ögonbrynskonturer så vet du vilken effekt det ger - de ramar in ansiktet, ögonen definieras och balanserar dina drag. Om du är sugen på att testa ska du klicka hem antingen en penna eller ett ögonbrynskit. Från märket W7 hittar du båda delarna, se närmare på Eye Brow Stencil Kit samt på Brow Master 3 In 1 Brow Pencil, som finns både till blondiner och till mörkhåriga.


Rosiga kinder 

Ytterligare en komponent i flera av tjejernas makeup dominerades av de rosa tonerna - kinderna. Mot en flawless bas med mycket lyster lät de kinderna framhävas med en rosig och naturlig nyans. Lägg en snygg bas med foundation, concealer och ett fixerande puder och mot denna "rena kanvas" får du lätt få till den snygga rosiga tonen på kinderna. Jag rekommenderar en rouge från Bourjois, antingen 90 Rose De Jaspe eller 34 Rose D'or.

Välkommen till Luxplus