Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Koppar hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Koppar hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Kopparhårfärg är IN! Hoppa på trenden och lär dig alla tips för att färga håret hemma, eller få hjälp med att behålla din kopparfärgade hårfärg.

Drömmer du om att testa en ny look - antingen för gott eller bara för några dagar, tills färgen tvättas ut igen? Om du letar efter en hårfärg som verkligen fångar allas blickar, ska du testa en kopparhårfärg!

Rött är utan tvekan en av de hetaste färgerna, men koppar är den mest eftertraktade nyansen av röd hårfärg! Hårfärg av koppar kommer från den röda hårfärgen, och är kanske mest känd som en orange hårfärg. Hårfärg av koppar har ofta en mjukare och ljusare nyans än den röda hårfärgen. Men en kopparfärgad hårfärg är mer smickrande för de flesta hudtoner än t.ex. den röda hårfärgen. Om du själv vill testa  kopparhårfärgen får du massor av inspiration och tips här i artikeln!

Dröm dig bort i sortimentet av glödande hårfärger i koppar

Det finns så många underbara kopparhårfärger på marknaden att det kan vara svårt att välja rätt nyans. Det som är bra med en hårfärg av koppar är att färgen ger ansiktet en naturlig lyster på grund av dess varma gyllene toner. Oavsett om du väljer en gyllene kopparfärg, en ljus kopparfärgad hårfärg, en klar orange eller en djupare röd nyans, är en kopparfärgad hårfärg definitivt en trend du kan hoppa på oavsett hudton!

Hoppa på vågen: koppar hårfärg är den nya trenden

Det råder ingen tvekan om att hårfärgen i koppar verkligen fick ett uppsving under Paris Fashion Week, när Kendall Jenners mörka hår färgades rött, faktiskt närmare koppar. Sedan dess har vi alla varit besatta! Flera stora Hollywood-stjärnor har därefter förvandlat sin vanliga hårfärg till mer kopparröda nyanser, allt från en mörk kopparfärgad hårfärg med djupa rötter till en ljus kopparfärgad hårfärg.

Mörk kopparfärgad hårfärg

Som utgångspunkt kommer en mörk kopparfärgad hårfärg att passa de flesta! Men många tror att personer med mörkare hudtoner klarar mörkare nyanser bättre än t.ex. ljusa hudtoner. En mörk kopparfärg ger liv och lyster i ansiktet – och vem vill inte ha det? En mörk kopparfärg ser allt annat än dåligt ut, de djupa, fantastiska tonerna med en glänsande finish gör att håret ser välvårdat och friskt ut.

Bra förslag på mörk kopparfärg till hemmafärgning: L'Oréal Casting Creme Gloss 645 Ambre.

Ljus kopparfärgad hårfärg

En ljus kopparfärg kommer att vara extra smickrande för en ljusare hudton. De ljusa färgerna med röda nyanser skapar en vacker kontrast mot huden. Om du har ljus hy, kommer en ljus kopparfärg att hjälpa till att få fram den ungdomliga glöden i ditt ansikte genom att bjuda in en värme och mjukheten till ditt hår.

Bra förslag på ljus kopparfärg till hemmafärgning: L'Oréal Préférence Vivid Colours 7.432 Koppar.

Så tar du hand om din kopparfärgade hårfärg hemma

Om du vill förlänga din kopparfärgade hårfärg hemma är det bra att börja med att tvätta håret. Kombinera med ett schampo och balsam för färgat hår. Dessa hårprodukter är designade speciellt för att bevara din kopparfärgade hårfärg så att den håller längre. Hårprodukter med sulfater kommer att få din vackra kopparfärgade hårfärg att blekna ännu snabbare, så satsa på sulfatfria balsam och schampon.

Bra erbjudanden på schampo och balsam för färgat hår: Tigi Bed Head Color Goddess, Redken Color Extend Magnetics.

Så här fräschar du upp din kopparfärgade hårfärg hemma

Om din hårfärg i koppar har börjat blekna kan du använda en färgbomb i koppar för att fräscha upp färgen mellan färgbehandlingarna. Med en färgbomb/färgmask skadar du inte håret lika mycket som om du färgat det hos frisören eller använt en permanent hårfärgning. En färgbomb i kopparfärg, ger håret glans och tillför pigment mellan behandlingarna.

Bra förslag på färgmasker till kopparhår: Wella Professionals Color Fresh Mask Copper Glow, SOS Color & Go Color Mask Copper, Milkshake Color Whipped Cream Copper, Revlon Professional Nutri Color Filters 400 Tangerine.

Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer