Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
IDUN minerals makeup

Idun Minerals - bra mineralsmink

Av blogger Nathalie Gränglid
Vår bloggare Nathalie Granlid har provat mineralsmink från svenska Idun Minerals, som tagit makeupvärlden med storm. Läs om hennes favoriter här!

Idun Minerals är ett svenskt skönhetsmärke där produkterna är baserat på högrenade mineraler som grundades på den internationella kvinnodagen 2011. Produkterna innehåller endast ingredienser som skyddar och vårdar huden och därför passar produkterna även dom mest känsliga.

I serien hittar du produkter för ansikte, ögon och läppar samt naglar. I sortimentet finns även tillhörande borstar och en effektiv borstrengöring. Från och med oktober 2017 säljer IDUN Minerals även hudvård som är utvecklad för att även passa personer med känslig hy och håller huden i balans. Som ni kanske vet så säljs även produkterna på apoteket vilket betyder att dom har noggrann kvalitetskontroll och säkerställer att ingredienserna i sortimentet är godkända och håller hög kvalitet.


Är IDUN mineralsmink bra? Här är produkterna jag testat

Jag har fått möjligheten att testa tre olika produkter från Idun och idag tänkte jag berätta för er vad jag tyckte om produkterna. Idun Minerals ansiktsprodukter består av rena mineraler som skapar ett naturligt resultat som skyddar huden. Sminkprodukterna för ansiktet innehåller högrenade mineraler och har vårdande egenskaper och är därmed skonsamt smink. Dessutom finns det produkter för vilket resultat du än önskar, oavsett om du vill matta ner eller skapa mer glow. 

IDUN foundation

IDUN Minerals har två olika flytande foundations. Norrsken som jag har testat är en lystergivande flytande foundation med lättare täckning. Ingredienserna i Norrsken är rikt fuktgivande och därför passar den perfekt på en person som har en torr hy (som mig). Denna foundation är även 100% vegansk vilket jag tycker är väldigt bra, då vet man att inget djur har kommit till skada. Om du vill ha denna foundation mer täckande så kan du applicera flera lager utan att det blir kakigt och den lägger sig fint i linjer. Denna foundation ser väldigt naturlig ut på huden och det gillar jag väldigt starkt med den. 

IDUN läppstift

Jag fick även chansen att testa deras röda läppstift som jag gillade väldigt starkt. Det som jag gillade med denna är att rött läppstift oftast brukar försvinna snabbt på läpparna men detta läppstift håller oavsett om du äter eller dricker. Dessutom är läppstiftet varken för matt eller för glansigt så det blir väldigt snyggt på läpparna. Detta läppstift innehåller nordisk hjortronolja som vårdar och gör läpparna mjuka samt vitamin E som har en skyddande effekt. IDUN Minerals läppstift innehåller varken parfym eller konserveringsmedel, ämnen som vanligtvis kan orsaka allergi eller klåda.

IDUN pressat puder

Tredje produkten som jag testade var ett pressat puder från Idun. Det här pudret används för att fixera makeupen, efter foundation. Består av pressade, högrenade mineraler. Pudret ger en lätt yta och har nedmattande effekt och får ditt smink att sitta i flera timmar. Den här smidiga förpackningen med spegel gör den perfekt att ha med i väskan om du behöver bättra på sminket under dagen. Det som är bra med pudret är att den passar alla hudtyper, även om du har känslig hy som jag har.


IDUN mineralsmink på torr hy?

Idun vill att deras smink ska passa alla hudtyper, även dom med känslig hy. Det som skiljer Idun från andra märken är att dom avstår från ingredienser som kan orsaka oönskade åkommor. Tänkte berätta för er vad deras smink innehåller som är bra och nödvändigt för huden.

Dom har Zink som är lugnande mot irriterad hy, till exempel om du har rosacea eller acne. Dessutom så har dom solskydd i deras smink vilket kan vara bra speciellt nu på sommaren när man är ute mycket i solen. Ni kanske inte vet det men vi som har fet hy är oftast torr och är därför vi får fet hy för att huden måste producera fett eftersom vi inte ger den tillräckligt mycket fett (därför är det viktigt att smörja in ansiktet innan och efter smink). Deras smink återfuktar huden och absorberar fett så vi inte ser fet ut i huden under dagen. 


Smink från IDUN är veganskt

Ja ni hörde rätt, nästan all deras smink är veganskt, alla deras nya produkter är vegansk och dom satsar på att göra alla produkter vegansk på sikt. Om det är veganskt så betyder det att det inte är testat på djur och det finns inte löss i som annars kan finnas i många sminkprodukter. Inga djur har skadats eller farit illa när dom har tillverkat dessa produkter. Du kan läsa dig till vad produkterna innehåller om du har speciella önskemål. 


Välkommen till Luxplus