Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Silverschampo före och efter

HUR MAN ANVÄNDER ETT SILVERSCHAMPO OCH VARFÖR

Av blogger Camilla Vingaard
Silverschampon har länge varit populära. Med ett silverschampo kan du nämligen ge ditt hår en snabb makeover.

Till en början var silverschampon enbart menade att användas i grått hår. Då var syftet att göra hårtonen både ljusare och mer enhetlig. Så småningom kom man på att dessa schampon även kunde användas i blont och ljust hår. Idag är syftet att göra hårtonen kallare och vi är många som gillar den looken. Se bara vilken stor skillnad ett silverschampo kan göra på mitt ljusa hår - love it!


SÄG FARVÄL TILL GULA TONER MED ETT SILVERSCHAMPO

Jag har ett naturligt råttfärgat hår. Därför väljer jag att färga mitt hår regelbundet. För närvarande försöker jag hålla det så blont som möjligt. Min frisör slingar mitt hår med både ljusa och kalla toner, så att det ser naturligt ut tillsammans med min bleka hudton.


Jag har faktiskt alltid drömt om att ha en gråaktig hårton, men det kräver så mycket underhåll, åtminstone om man färgar håret. Jag har därför lagt den drömmen lite åt sidan. Men så tänkte jag att ett bra silverschampo kanske kunde hjälpa mig åstadkomma detta. Då är det ju inte en permanent hårfärg, utan bara tillfälligt kalla toner i mina ljusa slingor.


Ett silverschampo lägger sig som en hinna runt varje enskilt hårstrå. Dessa schampon är ofta violetta eller blå och hjälper till att neutralisera de gula, guldiga och orange tonerna i håret, vilket i sin tur ger håret en kallare nyans. 


Så använder du silverschampo

• Tvätta först håret med ditt vanliga schampo för att avlägsna fett och smuts.

• Kläm ut motsvarande en kastanj av silverschampot i handflatan. Skumma upp schampot och låt det verka från 30 sekunder upp till 5 minuter. Hur länge det ska sitta i beror på hur kraftigt du vill att håret ska färgas. Jag låter det sitta i under tiden som jag tvättar kroppen. Då upplever jag att färgningen blir alldeles lagom för mig. Kom ihåg att ett silverschampo kan ha en uttorkande effekt på håret om du låter det sitta i för länge. Även om dagens silverschampon är betydligt skonsammare än vad de har varit bör man använda produkterna med en viss försiktighet om man har slitet hår till att börja med.


Jag rekommenderar att du inte blandar det med ett vanligt schampo - jag tycker personligen inte att resultatet blir lika bra då.


SILVERSCHAMPO FRÅN REDKEN

Ett silverschampo som jag har provat och verkligen fastnat för är Redkens silverschampo. Detta schampo innehåller violetta pigment som ger håret precis den där kalla, gråajtiga tonen som jag är ute efter. Därutöver har schampot en skonsam formula som är snäll mot håret. Önskar man förse håret med extra näring kan du med fördel kombinera detta med Redkens silverbalsam.


Jag kan tydligt se skillnaden i mitt hår efter att ha använt dessa två Redken-produkter. Jag kan varmt rekommendera Redkens silverschampo och silverbalsam, och om du använder dem korrekt är jag säker på att du också kommer att märka en tydlig skillnad. Det är helt enkelt det lättaste sättet att få en kall, gråaktig hårton utan att behöva färga håret!

Välkommen till Luxplus