Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
HUDVÅRD FÖR KALLT VÄDER

HUDVÅRD FÖR KALLT VÄDER

Av Camilla Klarskov, skönhetsexpert
Huden måste anpassa sig varje gång vädret skiftar, och detta kan både ses och märkas om man inte gör något åt det.

Man kan verkligen märka att vi nu går en ny årstid till mötes. När man går upp är det fortfarande mörkt och den tunna jackan behöver bytas ut mot den tjocka jackan. Det är dock inte bara vi som märker att en ny säsong är på G, det gör vår hud också. Huden måste anpassa sig varje gång vädret skiftar från varmt till kallt, och detta kan tyvärr ofta både ses och märkas.

ANSIKTSVÅRD FÖR KALLT VÄDER

Det finns flera anledningar till att din hud reagerar när årstiderna skiftar, och det är inte bara temperaturförändringen som kan förvirra huden. När vi spenderar mer tid inomhus där elementen går på högtryck påverkas naturligtvis huden av det torra inomhusklimatet. Det är de kraftiga temperaturskillnaderna och den torra luften som påverkar huden mest. När temperaturerna utanför faller bör du därför vara extra noggrann med att använda milda, fuktgivande produkter - detta gäller både produkter som rengör huden och produkter som vårdar huden.

Det är många som glömmer hur viktigt det är att byta ut gamla cleansers med tvål och sulfater mot milda hudvårdsprodukter som kan rengöra huden utan att torka ut den. Jag är särskilt förtjust i RENs rengöringsgel. Jag brukar satsa på produkter som är utvecklade för torr och lättirriterad hud. Sådana produkter brukar nämligen exkludera parfym och parabener som kan ha en negativ inverkan på huden.

När du har koll på ansiktsrengöringen är det dags att fortsätta med produkter som förser huden med mängder av fukt. Det finns en uppsjö olika produkter att välja mellan, men en bra början är ett ansiktsserum med mirakelingrediensen hyaluronsyra. Hyaluronsyra binder fukten i huden och ser därmed till att huden håller sig mjuk och smidig. Triple Hyaluronic Acid från PAESE fuktar huden på djupet tack vare sitt innehåll av hyaluronsyra. Din hud kommer inte bara kännas mer återfuktad, utan också spänstigare och ungdomligare.

Efter serumet rekommenderar jag att du fortsätter med en näringsrik ansiktsprodukt. För de allra flesta är en fetare ansiktsprodukt att rekommendera när vädret börjar bli kallare. Särskilt bra är en ansiktsolja som både kan fungera som en “försegling” för ansiktsserumet och balansera huden. Jag är ett stort fan av Dr. Hauschkas ansiktsoljor, som bland annat innehåller mandelolja, morot och ringblomma. Med en bra ansiktsolja kan du även minska porerna som ofta har blivit förstorade när vädret var varmare.

KROPPSVÅRD FÖR KALLT VÄDER

Det är naturligtvis inte bara ansiktet som behöver lite extra vård under de kalla månaderna. Huden på resten av kroppen är också känslig för väderförändringar och behöver därmed samma omsorg med mängder av fukt och vård. Bio-Oil har tagit fram en fantastisk gel som ger övriga kroppen den fukt och vård som den behöver. Gelen är rik på fuktgivande och lugnande ingredienser. Den innehåller bland annat sheasmör och kamomill, som snabbt tränger in i huden och råder bot på trött, torr hud.


Välkommen till Luxplus