Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ansiktskräm, clinique, biotherm, olay, ansiktscreme, dagkräm, mogen hud

Hitta den rätta ansiktskrämen - Let's hydrate!

Av Lonni Sandbjerg
Har du känslig hud? Kombinerad hud? Eller vill du ha anti-agingeffekt? Hitta den ansiktskräm som passar bäst till din hud.

Vintern, och inte minst frostvädret är nu officiellt över oss och det betyder att det är läge att hitta en ny ansiktscreme med massor av fukt! Min hud blir märkbart mycket torrare om vintern än om sommaren. Den kalla, torra luften utanför får min hud att torka ut fullständigt, och den knastertorra värmen från elementen inomhus gör det bestämt inte bättre.

Med vintermånadernas torra luft och kraftiga, frostkalla vindar är vi därför tvungna att vara extra uppmärksamma på vår hud. Huden i ansiktet är det mest utsatta stället på vår kropp. Man kan ju inte så enkelt täcka ansiktet när man är ute i kylan väl?


Ansiktskrämer som är särskilt bra om vintern

Men även om det först och främst handlar om att hitta en creme som kan ge massor av fukt till ansiktet, så är det också viktigt att hitta en ansiktskräm som passar till din hudtyp.


För den känsliga huden 

Den känsliga hudtypen har ofta synliga kapillärnät som resulterar i en rödmosig look. I synnerhet kylan och den torra luften genererar den känsliga huden, och huden blir snabbt väldigt torr och börjar klia och irritera. Därför har den med känslig hud behov av lugnande ingredienser som bl. a. finns i denna superbra dagcreme: Olay Essentials Beauty Fluid Sensitive Skin. Denna creme är parfymfri, fri från färgämnen och speciellt utvecklad till känslig hud.


För den mogna huden 

Här hittar vi oftast de runt 35-40 år och uppåt, de fina linjerna i ansiktet har blivit tydligare och elasticiteten i huden har blivit lite mindre. Den mogna huden har behov av en uppstramande effekt från t. ex. elastin och glycerin som hjälper cellerna att regenerera och hålla de fria radikalerna på avstånd. Till denna hudtyp rekommenderar jag Biotherm Skin Vivo Anti-aging Rich


För den kombinerade huden 

En kombinerad hudtyp har ofta en fetare t-zon, alltså en lite oljigare panna, näsa och haka. Kinderna är ofta torra med en stram känsla. Här gäller det att hitta en kräm som går in och balanserar huden och ger extra fukt på de ställen där det finns behov. Clinique Superdefense SPF20 är en creme med precis dessa egenskaper.

Välkommen till Luxplus