Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Highlighter ger lyster. Freedom makeup, Revolution och YSL touche eclat

Highlighter - Guide till en perfekt makeup

Av Camilla Johnsen
Highlighter ger ditt ansikte den perfekta lystern, men det är inte helt oväsentligt var du lägger den - Läs guiden här!I den här artikeln ska vi gå igenom ett av mina absoluta favoritsteg mot en perfekt makeup, nämligen highlighting. En fin highlighting ger ansiktet den där lilla extra skjutsen av lyster för en perfekt avslutning på din make.

Men det är inte helt oväsentligt var och hur du lägger din highlighter, och därför kommer denna guide helt till sin rätt :-)


YSL Touche Eclat - här är sanningen!

Låt mig börja med att rätta ett av de största missuppfattningarna i makeupvärlden – den legendariska Yves Saint Laurent Touche eclat är faktiskt inte en concealer, utan en highlighter. Oh yes, du läste rätt. Jag köpte den själv för 15 år sedan flr att täcka mörka ränder under ögonen och tänkte “hmmm, jag förstår inte vad the fuzz is about, den fungerar ju inte”. Om du har tänkt detsamma har du alltså förklaringen här. MEN eftersom så många genom åren har trott att det är en concealer, och fortfarande använder den som det, har YSL börjat kalla den highlighter och concealer. De skriver dock att den är till för att lysa upp ögonen, och inte att man kan använda den för att täcka mörka ränder under ögonen. Det kan du läsa mer om i artikeln “Concealer och color corrector - guide”.


Så använder du highlighter

Ett flådigare ord för highlighter är “strobing”. Strobing har aldrig blivit lika stort som contouring, vilket är en skam då jag själv hade valt strobing framför contouring any day! Något av det mest fantastiska med highlighting och strobing är den extra lyster det tillför ansiktet – I LOVE IT! Här kommer jag dock fokusera på highlighter, vilket är en mer “casual” version av strobing som gör sig perfekt i kombination med rogue


  • Highlighter läggs typiskt i ögonvrån för att lysa upp ögonen
  • På näsryggen för att göra nästan smalare
  • På kindbenen, ovanpå rogue, för att framhäva benstrukturen
  • På amorbågen på överläppen, så att bågen framhävs och läppen ser lite större ut


Det är viktigt att välja en highlighter som är ljusare än ens hudton – vissa föredrar till och med en helt vit highlighter. Om du råkat köpa en för mörk highlighter kan du istället använda den som rogue eller ögonskugga.


Vilken highlighter?

Jag har valt några olika highlighters från Luxplus sortiment. Jag älskar hur dessa highlighters ger en lite “brudigare” look med sitt innehåll av glimmer, men på ett pärlemorsaktigt sätt som inte är för mycket eller för lite, utan helt perfekt!

Den första är Barry M Light Me Up Liquid Highlighter. Den är flytande och ger därför en lite krämigare look som jag tycker är riktigt fin. Den är lite svår att kontrollera då det kommer upp rätt mycket produkt i ett pump, så jag rekommenderar att ta ut lite i handflatan först. Denna highlighter är optimal för en utekvällslook.

En annan riktig favorit är elf Baked Highlighter Moonlight Pearls som är en perfekt balans mellan sofistikation och extravagans. Förutom att den är otroligt snygg innehåller denna highlighter från elf även närande ingredienser som ger fukt åt huden!

Och så är det ju naturligtvis Touche Eclat från Yves Saint Laurent. Den största fördelen med denna highlighter är att den är lätt att applicera. Man trycker i ena änden, som på en kulspetspenna, tills det kommit tillräckligt med produkt på borsten i andra änden. Sedan duttar/målar du bara på den på önskade områden. Jag hade gärna velat ha lite mer pärlemor i denna, men den fungerar fint i ögonvråna och generellt till en diskret upplysning. Den kostar endast från 179 kr hos oss.


Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer