Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Hårstylingprodukter - Grundläggande tips

Hårstylingprodukter - Grundläggande tips

Av Karin Fröderberg
Det här med basplagg har du säkert hört om, men basprodukter till håret? Läs hårstylistens produkttips kring vad du borde ha hemma, oavsett hårlängd!

Att hitta rätt i skönhetsdjungeln blir bara svårare och svårare. Så kan det vara vare sig det gäller att hitta en parfym, rätt foundation som passar min hy eller att hitta en produkt som lämpar sig bäst för helgens frisyr. Därför tänkte jag göra en djupdykning i ett gäng stylingprodukter. Vad är volymspray? Finns det någon bra stylingprodukt till kort hår? Hur får man textur i håret? Hur motverkar man småhår? Helt enkelt vad har de för funktion och behöver vi dem verkligen i vårt badrumsskåp? 


Värmeskydd för håret

Tänk dig att du är i ett varmt land där det är strålande sol och 50 grader varmt. Det finns ingen skugga och du vill inte bränna dig, däremot har du en solskyddsfaktor. Jag tror att det skulle vara ett självklart val för de flesta av oss att använda oss av den. Något som inte är lika självklart är att använda något skydd till vårt hår när vi använder värmeverktyg.

Men behöver man verkligen använda värmeskydd, tänker du kanske? Värmen på en plattång ligger oftast runt 180-200 grader och detta sliter självklart på håret. Så ja, jag skulle absolut säga att värmeskydd är något vi behöver. Produkten kan sprayas i både torrt och fuktigt hår och bör med fördel användas både innan föning av håret samt vid lockning och plattning. 

Tresemmè har ett bra värmeskydd som heter Tresemmé Heat Defence Styling Spray som innehåller ett värmeaktiverat komplex som skyddar ditt hår finfint vid användning av värmeverktyg. Den gör så att håret blir mindre sprött och motverkar att det blir matt. Jag gillar att munstycket gör det enkelt att fördela värmeskyddet i hela håret. Är du ute efter ett värmeskydd som ger håret extra glans är S-Factor Flat Iron Spray Heat Defender från Tigi ett bra tips! En lyxig förpackning med en produkt som återfuktar håret och skyddar mot UV-strålning - alltså även perfekt när du vill skydda håret mot solen. Produkten lägger sig som en skyddande hinna runt hårstrået som gör att håret klarar av en omgång med plattången och solens strålar. 


Textur i håret - Få flätor som håller

Att flätor varit en stor trend den senaste tiden har nog inte undgått någon, därför tänkte jag tipsa om en produkt som är perfekt att använda sig av när man gör flätor, en produkt som dessutom underlättar processen för denna hårtrend. Saltvattenspray! Ett saltvattenspray kan användas både i torrt hår och i blött hår och ger håret textur. Det innebär att håret får stadga och stråna känns lite stramare, något som underlättar när man håller reda på alla hårslingor som ingår i en fläta. Saltvattensprayet kan även ge håret lite extra volym och du kan på ett enkelt vis skapa sexiga beachvågor. För att göra detta sprayar du produkten i ett handdukstorrt hår, krama sedan håret underifrån med en fuktig handduk och låt det självtorka. Tigi har en helt suverän produkt till detta, Tigi Texturising Salt Spray heter den och har en fantastisk god doft!Hårstyling tips kort hår

Bra stylingprodukter till korta frisyrer kan ibland vara lättare sagt än gjort att hitta. En produkt som ger både volym och stadga till håret är Molding Clay från American Crew. Detta är kanske i första hand ett märke som av vissa förknippas med manlig hårstyling. Fel, fel, fel säger jag. De har flera produkter som fungerar lika bra till herrar som till damer. Molding Clay passar bra till korta frisyrer och till att fixera busiga hårtoppar. Den ger håret en naturlig glans, är lättarbetad och kan användas både i torrt och handdukstorrt hår. Den innehåller ett lervax som ger håret stadga, men är ändå enkel att skölja ur. Den har en god, mild doft av pepparmint och lämpar sig dessutom till er som idrottar och tenderar att svettas mycket. Det ni!


Skydda håret mot solen och liva upp hårfärgen

Tänk om det funnits en stylingprodukt som skyddar håret från yttre påverkningar, ger glans och förhindrar att ett färgat hår bleks? Det finns det! Schwarzkopf Essensity Color & Moisture Spray Conditioner heter den. Det är ett leave-in balsam som sprayas i handdukstorkat hår och som dessutom inte tynger ner håret. Skaka produkten ordentligt innan användning för att få bäst effekt. Schwarzkopf Essensity-serien gör att håret strålar på ett naturligt sätt och innehåller permanenta färgningar utan ammoniak. Detta ger håret lyster och levande nyanser i ditt färgade hår. Använd 1-2 gånger i veckan. 


Volym i håret med produkter

Jag har ett typiskt nordiskt hår. Hårstråna är tunna och mitt hår är väldigt glatt och lägger sig gärna platt, rakt ner längs huvudet. Någon som känner igen? Jag har länge varit på jakt efter en volymspray som får mitt platta hår att resa sig från hjässan, en produkt som ger håret volym och rörelse, helt enkelt en riktigt bra volymspray. Genom att spraya nära hårbotten, mot rötterna, ger nämligen volymspray maximal volym och fyllighet till håret. Den senaste jag har testat ger bra effekt och är helt superbt till detta nämligen Paul Mitchell Extra Body Daily Boost Volume Spray. Det räcker med att använda en liten mängd produkt för att få stor verkan på håret, och genom att använda hårfön bygger man upp volymen ännu mer och ett platt hår är ett minne blott! Denna produkt ger förutom volym från hårrötterna också en lätt textur till håret vilket gör det enklare att sätta upp en snygg, nonchalant tofs eller annan spännande frisyr där volym och strävt hår uppskattas.Få frisyren att hålla med hårspray

Idag finns det flera olika styrkor på hårspray och det kan ibland upplevas svårt att veta vilket man behöver. En lättare och mjukare spray är till för att användas under tiden du stylar ditt hår, den gör håret rörligt samtidigt som den håller till exempel lockar på plats. En hårdare spray är den du ska använda när du vill fixera din frisyr och få den att hålla. En hård hårspray får din frisyr att sitta på plats hela dagen och kvällen. Redken Forceful 23 är ett exempel som ger en hård stadga, och det som gör den extra tacksam är att den samtidigt skyddar håret och tillför fukt. Dessutom ger detta hårspray från Redken håret glans, skyddar hårfärgen och motverkar frizz och tokiga småhår. När du sprayar ditt hår med hårspray rekommenderas att du applicera produkten ca 20-30 cm från håret för bäst spridning, och gör det i torrt hår för att undvika att hårtopparna blir pinniga, hopklumpade och hårda av hårsprayet.


Glansigt hår hemma med glansspray

Du har nu tagit dig igenom djungeln av bra-att-ha stylingprodukter och nu kommer vi till pricken över i:et, glanssprayet. Har du ett hår som saknar lyster? Då behöver du ett glansspray! Dessa är perfekta till festen eller när du vill känna dig lite extra vardagsfin. Tänk på att det räcker med några små sprut, brassar du på för mycket kan håret börja se flottigt ut, i synnerhet om du väljer varianter med olja i. Och som sagt, glanssprayet är pricken över i:et och ska därför användas som sista produkt i ditt stylade hår. Ett exempel på ett väldigt populärt glansspray är Milkshake Glistening Spray, som ger håret en fin och naturlig glans. Den påverkar inte hårets textur utan kommer få håret att kännas mjukt, lätt, blankt och smidigt.


Välkommen till Luxplus