Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Hjälp till torr hårbotten

Test: Har du torr hårbotten?

Av Simone Keller, frisör
Läs hur du med hjälp av två enkla frågor testar ifall du har torr hårbotten. Och få goda råd om hur du får en välmående hårbotten igen.

Det kliar. Det svider. Det stramar åt. Men är det torr hårbotten? Och vad ska man egentligen göra om man lider utav en torr hårbotten? Läs hur du med hjälp av två enkla frågor testar ifall du har torr hårbotten. Och få goda råd om hur du får en välmående hårbotten igen.

Bliv av med torr hårbotten med Australian Bodycare

Psst! Vill du ta testet nu? Scrolla ner lite så hittar du testet där :-)

Varför får man torr hårbotten?

De flesta av oss kommer att uppleva problem med torr hårbotten en eller flera gånger i livet. Och en av de vanligaste formerna av irritation är torr hårbotten.

Väder- och temperaturförändringar är bland de vanligaste orsakerna till torr hårbotten. Speciellt under vinterperioden då huden utsätts för kyla utomhus och en plötslig värme från element inomhus. Detta gäller också för huden i hårbotten.

Men torr hårbotten kan också bero på vår ålder. Med åldern producerar kroppen mindre och mindre talg, som är hudens naturliga olja. Detta får huden att torka ut, vilket gör att huden blir irriterad.

Det finns många olika faktorer som kan orsaka att huden blir irriterad. Det kan bero på stress, hormonella förändringar, kostförändringar, ärftliga tillstånd, allergier osv. Lyckligtvis är det lätt att avgöra om du har en torr hårbotten - och detsamma gäller behandlingen.

Testa dig själv: Har du en torr hårbotten?

Lyckligtvis är det lätt för dig att testa om du har torr hårbotten. Du behöver en spegel - och använda dig av dina ögon och sinnen. Stå framför spegeln och lägg märke till följande:

1: Kliar din hårbotten - JA eller NEJ?

Det kan verka banalt, men eftersom en torr hårbotten orsakar hudirritation är klåda ett tydligt symptom på torr hårbotten.

2: Små vita fjäll när du kliar - JA eller NEJ?

Klia dig själv i hårbotten. Upplever du små vita fjäll som faller ner på dina kläder?

Det är särskilt dessa fjäll som du ska vara uppmärksam på. Om du upplever att vita fjäll lätt faller ner på dina kläder beror det troligtvis på torr hårbotten. Om de är gulaktiga kan det vara mjäll som du lider utav.

2 gånger JA? Du har förmodligen torr hårbotten

Om du kan säga ja till kliande hårbotten och vita fjäll har du förmodligen torr hårbotten.

Vad fungerar bäst mot torr hårbotten?

Det är viktigt att använda vårdande produkter som behandlar huden så att du inte irriterar huden ännu mer.

Australian Bodycare har utvecklat en komplett vårdserie för torr hårbotten så att du återfår den naturliga balansen i huden.

Scalp Serum är en hårbottenmask som behandlar och förhindrar hårbottenproblem. Du masserar in serumet i hårbotten 1-3 gånger i veckan före sängdags och tvättar ur det nästa morgon med Hair Clean Shampoo.

Hair Clean Shampoo är ett rengöringsschampo med naturliga oljor som kan användas av hela familjen. Den innehåller bl.a. tea tree olja, som rengör håret effektivt, samt kokosolja, som vårdar och stärker huden och håret. Schampot masseras in i fuktigt hår och kan användas upp till två gånger per tvätt för optimal effekt.

Hair Care Conditioner används efter hårtvätten och fördelas ut i både hårbotten och längderna. Låt balsamet verka i några minuter innan det sköljs ut.

När du har blivit av med dina hårbottenproblem kan du applicera Scalp Serum en gång i veckan för att förhindra framtida problem.

Välkommen till Luxplus