Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
GUIDE: SKÖNHETSMÅSTEN NÄR DET ÄR KALLT UTE

GUIDE: SKÖNHETSMÅSTEN NÄR DET ÄR KALLT UTE

Av Sandra Schjerning, influencer
Här är lite goda råd för dig som gärna vill slippa torr hud och livlöst hår under de kalla månaderna.

Luften är kall, de vadderade kängorna har plockats fram ur garderoben och den snygga solbrännan har sedan länge försvunnit. Även om man är inne för det mesta, så tar det inte lång tid innan kall vind och ruggigt väder har satt sina spår på huden och håret.

Som tur är finns det goda råd att följa för att undvika torr hud och livlöst hår. Här har vi samlat de bästa tipsen, så att du kan ta dig igenom de kalla månaderna utan att hud och hår tar onödig skada!

EXFOLIERING! MED MASKER OCH SCRUBS

Exfoliering är viktigt året runt, men särskilt när vädret blir kallare. Exfoliering gör så att huden lättare kan uppta fukt genom att ta bort torra och döda hudceller från hudytan. De flesta känner antagligen till de där handskarna man använder i duschen för att exfoliera huden, eller "krämer" med små korn i.  Att skrubba huden är dock inte det enda sättet att exfoliera huden. Det finns även olika tonics som kan vitalisera huden under när temperaturen börjar falla. Sådana produkter främjar hudens naturliga exfolieringsförmåga och ökar på så vis hudens lyster. Genom att exfoliera huden kan man också minska porerna och få en slätare hudstruktur.

FUKT FUKT FUKT

Bra hud- och hårvård är något av det allra viktigaste för dig som upplever att hud, hår och naglar tar extra mycket skada i den torra, kalla luften. Både huden och håret är särskilt utsatta för miljömässiga påfrestningar, i synnerhet huden.

Därför är det viktigt att du tar extra bra hand om din hud när det är kallt ute, så att du inte får torr hud i ansiktet. En annan sak som är viktig att komma ihåg är solskyddsfaktorn! Även om solen inte är lika intensiv året runt påverkar den fortfarande huden, oavsett årstid. Genom att använda hudvårdsprodukter som innehåller solskyddsfaktor kan man minska bildandet av mörka pigmentfläckar och förtida ålderstecken.

Det är inte bara ansiktet som behöver mer fukt - händerna behöver också extra fukt, särskilt nu när vi tvättar händerna och spritar av så ofta. En bra, fet handkräm ser till att händerna håller sig mjuka och lena under de kalla månaderna. Några av mina favoriter kommer från Dove. Dove erbjuder feta, väldoftande handkrämer som snabbt absorberas av huden, så att man slipper den där klibbiga känslan efteråt.


SLIPP TORRA LÄPPAR MED LÄPPVÅRD

Om det är något jag ofta besväras av på när det är kallt ute är det torra och spruckna läppar. Det ser inte särskilt trevligt ut och det kan också bli ganska smärtsamt om man inte gör något åt problemet när det väl uppstår. Om du också har en tendens till att få torra läppar är det en riktigt bra idé att alltid ha ett läppbalsam nära till hands. Jag använder mig av läppbalsam som både fuktar läpparna och skyddar dem mot solens skadliga UV-strålar. Ansiktet exponeras ständigt för solljus som kan ha en negativ inverkan på huden. Som tidigare nämnts, är det bra att använda sig av produkter som innehåller någon typ av solskydd. Detta gäller så klart även dina läppvårdsprodukter.

SLIPP TORRT OCH STATISKT HÅR

Man ska helst undvika att använda för många produkter och att värmebehandla håret med t.ex. plattång, locktång och hårtork. Jag tvättar inte mitt hår lika ofta när vädret börjar bli kallare. När jag väl tvättar det undviker jag att använda hårtork efteråt så långt det bara är möjligt. Hårtorken plus den kalla luften är receptet för extremt statiskt hår för min del. Mellan hårtvättarna håller jag mitt hår rent och fräscht genom att använda torrschampo. Jag har testat en hel del torrschampon genom åren, men jag kommer alltid tillbaka till Batiste. Jag är särskilt förtjust i dessa torrschampon eftersom de inte lämnar vitt pulver i håret som så många andra torrschampon gör. Jag tycker också att dessa hårschampon ger håret den där nytvättade looken samtidigt som man slipper att håret känns tungt, vilket också är ett vanligt problem när det kommer till torrschampon.

NÄR MAN ÄR UTE EFTER WOW-EFFEKTEN

Nu när du har ansträngt dig för att hålla händerna snygga och fräscha med handkrämen, förtjänar de också lite “wow-effekt”. Mina favoritnagellack kommer från Essie. När vädret är kallare tycker jag det är snyggt med lite kallare toner och nagellack som har lite glans. Min personliga favorit just nu är kalla, lila toner!

När det är kallt och mörkt ute kan man använda andra dofter, och detta älskar jag! När det är varmt och ljust ute använder jag ofta lättare och fruktiga dofter, men när mörkret och kylan kommer använder jag istället gärna dofter som är lite tyngre och djupare. Min favorit just nu kommer från Rihanna. Just dessa dofter balanserar sötma med tyngd och djup utan att det blir för mycket av varken det ena eller det andra - perfekt när det är kallt och mörkt ute! Att parfymflaskorna är snygga att ha framme är ju inte heller ett minus!


Välkommen till Luxplus