Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
tangle teezer, tangle tweezer, tangel teezer, tangle tezer, tangle teeser,

Vad är grejen med Tangle Teezer?

Av Madelen Rosengren
Du har säkert hört namnet och sett borstarna i butik. Men vad är det egentligen för speciellt med Tangle Teezer? Vi förklarar!

Varje minut säljs det 19 Tangle Teezers. Borstarna är helt makalöst populära och omsätter mer än 450 miljoner varje år. Men varför är de så poppis?


Tangle Teezers bakgrund

Tangle Teezer-borstarna skapades av den brittiska frisören Shaun Pulfrey, och idén fick han redan 2003. Kortfattat utvecklade han sin idé till en färdig produkt, och 2007 medverkade han i den brittiska motsvarigheten till tv-programmet Draknästet, i England kallat Dragons’ Den. Han pitchade sin produkt för drakarna, och med dagens ögon på situationen kan man lugnt konstatera att de gjorde ett mycket stort misstag som inte nappade på Shauns idé.

Trots att drakarna gjorde avslag fortsatte Shaun på egen hand, och 2008 valde den brittiska apotek- och skönhetskedjan Boots att ta in borstarna i sitt sortiment. Men framgången tog verkligen fart först när David Beckham med dotter blev fotograferade med en Tangle Teezer-påse i handen. Bilden publicerades i brittisk media och efter det exploderade det - alla ville ha en Tangle Teezer - och framgångssagan med borstarna hade startat.


Så fungerar Tangle Teezer

Grejen med Tangle Teezer är att borsten på ett mycket enkelt och effektivt sätt reder ut tovor och trassel. Borstarnas tänder är uppbyggda så att de med minsta möjliga motstånd glider igenom håret, och man behöver inte dra och slita för att reda ut det. Borstarna är väldigt skonsamma mot håret och skadar inte fjällskiktet, och en av de största fördelarna är att de går jättebra att använda i blött hår! Eftersom designen på borstarna gör att man smärtfritt kan få ordning på håret har dem även lyckats pricka in barn som en målgrupp, som oftast blir borstade under stora protester då det gör ont. Ytterligare en fördel är den ergonomiska utformningen som gör att man får ett bra grepp och med enkelhet kan reda ut håret. De mindre varianterna som kallas Compact Styler är perfekta att ha med i väskan tack vare formatet och det tillhörande skyddet förpiggarna.

Borstarna har prisats med 15 internationella utmärkelser samt tilldelats the Queen Award två gånger, för Enterprise in Innovation och International Trade.


Stort sortiment

Vid det här laget har Tangle Teezer utkommit i massor av olika varianter. De finns både med och utan handtag, med och utan piggskydd, i alla tänkbara färger och även i flera collector’s editions. Även en speciell groomingborste för män finns i sortimentet. Hos oss hittar du ett flertal olika att välja på och vi jobbar hela tiden på att få in nya. 


Vilken är din favorit? :)

Välkommen till Luxplus