Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Grå hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Grå hårfärg - guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Lär dig att omfamna din grå hårfärg. Går är det nya blond! Läs vidare, för att ta del av all tips och inspiration för grått hår.

Blir du också trött på att behöva gå till frisören varje månad för att få bort den gråa utväxten i håret? Eller funderar du på en naturlig hårfärg som passar din hud och din ålder? Eller kanske du leker med idén om förändring och är inspirerad av alla ungdomar som väljer en vacker grå hårfärg med en silverton?

Oroa dig inte... Den grå hårfärgen är inte alls så illa. Det kan faktiskt vara otroligt vackert! Tror du oss inte? Läs vidare här, så får du alla tänkbara tips och tricks på hur du själv kan få ut det mesta av din gråa hårfärg, samt inspirationsbilder, som kanske ger dig den sista pushen i det gråa riktningen.

Gråa hårfärgstrender!

Det går inte att förneka det, grått hår har varit en av de mest omtalade hårfärgerna det senaste året. Grått hår är iögonfallande i sig, och vi är definitivt flera, som har googlat hur man får bort grått hår. Men de senaste åren har det varit ett ännu större samtalsämne, om hur man vårdar grått hår, och till och med hur man färgar grått hår själv.

Den grå hårfärgen har blivit en riktig trend – och vi älskar den! Grå hårfärg är kanske inte direkt den hårfärg som många trodde skulle bli populär, då de flesta ofta vill dölja de tråkiga grå hårstråna. Däremot kan de många nyanserna av grå hårfärg verkligen göra skillnad när det kommer till styling av ditt hår! Den grå hårfärgen är både vacker att se på och extremt unik – väljer du en grå hårfärg får du utan tvekan en hårfärg som sticker ut från mängden.


Omfamna din naturliga grå hårfärg

Den grå hårfärgen är på trenden, så ingen anledning att få panik om du precis har upptäckt dina första gråa hårstrån som har börjat pryda din frisyr. Grått hår är en del av naturens gång, och en hårfärg vi alla gemensamt kommer att bära förr eller senare. Det är upp till dig om du vill oroa dig för det eller omfamna de grå håret och se det som något vackert.

__________________________________________________

Fun fact! Ditt hår är faktiskt inte grått.
Om du tittar på den i mikroskop kan du se
att det är genomskinlig. Häftigt va!

Komplettera din grå hårfärg med din hudton

Den grå hårfärgen kan vara en svår hårfärg att rocka, även om den överraskande nog kan bäras av alla hudtoner. Det är dock fortfarande skillnad på hur smickrande det är för din hud, om du bär det i en ljus eller mörk nyans. Ett bra tips är att matcha den grå hårfärgen med undertonerna i ditt naturliga hår eller undertonen i din hud:

Varm underton → Dina ådror ser grönaktiga ut

Om din underton är varm, ska du välja en varm mörkgrå hårfärg. Om ditt hår är naturligt mörkt kan du med fördel välja en mörkgrå hårfärg för en mer "naturlig" look.

Kall underton → Dina blodkärl verkar blåaktiga

Har du naturligt en kall underton kan du med fördel välja någon av de lite ljusare grå nyanserna. Detsamma gäller din naturliga hårfärg. Om ditt hår är väldigt ljust kommer en ljusare grå hårfärg att vara smickrande.

6 shades av grey - beviset på att grå hårfärg är IN

Den grå hårfärgen kommer i en oändlig mängd vackra nyanser, som kan uppfylla dina drömmar om kallt och vackert hår. Det finns mörkgrå och ljusgrå hårfärger, grå hårfärger som salt och peppar, Smokey Grey, Silver Grey och andra. De oändligt många nyanserna av grått låter dig uppnå olika uttryck. Låt oss ta en närmare titt på de mest populära gråa hårfärgerna som är trendiga just nu:

Salt och peppar

Få till din "salt och peppar" grå hårfärg med ultrafina babylights, som blandar naturliga grå slingor med en djup bas. Det skapar en kall och mörk look - perfekt för dig som fortfarande vill vara mörkhårig! På bilden kan du se skådespelerskan Katie Holmes med mörkt salt och peppar hårfärg.

Peekaboo pink

En grå hårfärg med rosa undertoner kan göra precis vad som helst! En grå hårfärg kan vara trist och matt för vissa, här kan det vara bra att leka med vackra pastellnyanser som t.ex. rosa. Skådespelerskan Dascha Polanco gör trenden med grå hårfärg ännu mer lekfull med sin grå och rosa hårfärg.

Edgy grå

Den här grå hårfärgen matchar inte riktigt Pinks färgglada namn, men den mörkgrå hårfärgen är perfekt för en rockstjärna!

Inside-Out utväxt

Om det finns en grå hårfärg som verkligen är fascinerande, är det denna mörkgrå hårfärgen. Den mörkgrå hårfärgen har toner av blåaktiga eller violetta undertoner, som kommer att se bra ut under alla fyra årstider. En fördel med denna hårfärg är att den har grå hårfärg i mörkt hår vilket ger ett fint resultat.

Här behöver du inte vara rädd för en synlig utväxt, vilket också gör att hårfärgsnyansen kan sitta kvar i håret länge utan att du behöver oroa dig för att färga håret. Det är inget nytt att synlig återväxt har börjat dominera de olika hårtrenderna och det gäller även grå hårfärg. Kontrasten mellan den mörka färgen och den kalla grå hårfärgen ger extra dimension. Vissa kvinnor gillar att visa upp sitt gråa hår. Se t.ex. hur skådespelerskan Javicia Leslie rockar en vacker mörk utväxt och gråa längder.

Grå balayage

En grå balayage är passar för alla – och alla åldrar! Titta bara på hur modellen Nicola Griffen rockar sin långa grå balayage.

Oyster grey

Den extra ljusgrå hårfärgen är en kombination av platinablond med glansiga silvertoner, som kan se ut lite som insidan av ett ostronskal – därav namnet. Hårfärgen är glänsande, men den gråaktiga glansen är det som fortfarande håller hårfärgen i den grå nyansen. Megan Fox rockar det exceptionellt bra! En sak du måste komma ihåg med denna hårfärg är att det är viktigt att din hud har en värme och lyster över sig. Lite rouge eller bronzer kommer att göra din look komplett. Om du föredrar ljusa hårfärger så kan du alltid gå ett steg längre med en silverfärgad hårfärg. Läs mer om silver hårfärg i artikeln nedan:

Silver hårfärg – guide till den perfekta hårfärgen

Brunetter, det blir inte lätt!

Om du leker med tanken på att få en grå hårfärg i mörkt hår, så är det enklare sagt än gjort. När det gäller att uppnå det perfekta gråa håret är tålamod ett måste. Även om det kan vara svårt att motstå lusten att hoppa direkt in i en grå hårfärg för mörkt hår, är det bäst att göra det gradvis. Om du vill ha grå hårfärg i mörkt hår, bygg gradvis upp balayage eller highlights, så att du inte riskerar att skada håret. Det blir en mer mjuk övergång och kan läggas till med fler blekta sektioner över tiden. Din grå hårfärg behöver inte vara "ljus". Du kan enkelt ha en grå hårfärg i mörkt hår – det tar bara tid och tålamod.

Hur du underhåller och vårdar din grå hårfärg

Efter någon typ av färgbehandling kommer ditt hår att bli mer skadat och kan förlora sin glans. Om du har varit mörkhårig hela ditt liv kan du vara van vid att ha fint, glänsande hår, eftersom mörkt hår reflekterar ljus väldigt bra. När du får grått hår känner du att du plötsligt tappar glansen i håret, eftersom ljust hår inte har samma reflex. För att hålla ditt gråa hår i toppform, investera i en bra hårkur för att behandla ditt hår med välbehövlig näring och glans.

Förslag på bra hårvårdsprodukter för grått hår: Redken Color Extend Graydiant schampo och balsam, Maria Nila Sheer Silver Masque.

Silverschampo för grått hår

Det är faktiskt förvånansvärt enkelt att underhålla grått hår hemma. Håll dina grå färger från att förvandlas till koppar genom att använda silverschampo och balsam hemma. Den blå och lila färgen i silverschampot motverkar gula toner i håret och hjälper till att förlänga livslängden på den grå hårfärgen.

Ett bra knep är att applicera ditt silverschampo i torrt hår och låta det sitta i ca. 15-30 minuter beroende på behov. När du tvättar fuktigt hår med silverschampo kommer vattnet att fungera som en barriär mellan hårstråna och silverschampot. Genom att applicera silverschampot i torrt hår låter du schampot tränga in helt i varje enskilt hårstrå. På så sätt neutraliseras de gula tonerna i håret mer effektivt. Tänk dock på att ditt hår kan få lila och blå toner om du låter silverschampot sitta för länge.

Se det aktuella utbudet av silverschampo – här.

Toning är din bästa vän

Grått hår kan ibland se lite grönt ut med tiden, om det inte underhålls regelbundet. Om du bestämmer dig för att få en grå hårfärg eller silverfärgad hårfärg, var medveten om att du förmodligen kommer att behöva använda en skölj- eller toningsfärg i håret var 2-3. vecka för att bevara färgen.

Bra förslag på grå färgmasker och toningsfärg: Milkshake Color Whipped Cream Light Grey, Milkshake Color Whipped Cream Intense Grey.

__________________________________________________

FAQ

Jag vill få bort grått hår

Om du vill få bort dina gråa hårstrån finns det flera saker du kan göra: lägga till slingor, använda permanent hårfärg som täcker 100%, använd en tonande färg för ett milt resultat eller bli helt grå!

Kan man färga svart hår grått?

Har du väldigt mörkt hår kan du lätt färga håret grått, men det kräver professionell hjälp, för det kan lätt bli fel. Först måste du ta ut din naturliga färg ur håret om du har mörkt hår.

Varför får man grått hår?

Håret åldras med tiden, och hårbotten producerar allt färre pigment som ger färg. Grått hår betyder att det inte finns mer pigment i ditt hår.

Varför får vissa människor inte grått hår?

Pigmentbildningar finns i en viss mängd över tid, och ju äldre man blir desto färre pigment bildas. Vissa hårstrån blir helt grå, medan andra förblir mörka, eftersom det fortfarande finns pigmentbildningar runt dessa hårstrån.

Kan man få gråa slingor i håret?

Det kan vara svårt att få gråa slingor i håret om håret inte redan är ljust. Har du däremot ljust hår kan du enkelt skapa vackra slingor, så att den grå utväxten kan växa ut på ett elegantare sätt.

Välkommen till Luxplus

Luxplus är en medlemsklubb där du kan uppnå stora besparingar på alla våra produkter. Du kan välja att handla till våra normalpriser eller skpa ett medlemskap och få stora medlemserbjduanden. Första månaden är gratis, därefter kostar det 89 kr / mån. Du kan avsluta när du vill.Läs mer

Våra medlemspriser ÄR mycket lägre än våra normalpriser. Vi köper nämligen in ett stort urval av produkter med äkthetsgaranti direkt från de största leverantörerna – så våra medlemmar kan få dem billigt.

Utöver besparingarna på produkterna, får du som medlem också gratis frakt på ALLA beställningar.

Första månaden är gratis, därefter kostar det 89,-/mån. Och du kan avsluta ditt medlemskap när som helst fram till slutet av en medlemsperiod. Läs mer