Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ekologisk hudkräm till barn, barnvänliga produkter, parfymfria barnprodukter

Glöm inte barnen i vinter!

Av Madelen Rosengren
Vinterkyla, snö och nyfikna barnhänder kombinerat gör att huden lätt blir torr. Och näsan snorig. Ta del av tips på barnvänliga vinterräddare.

Visst är det härligt med kramgo snö och glada barn med rosiga kinder som pulsar runt. Men när man efter en härlig dag ute i vintervädret kommer in så är det ju oftast torr luft som möter en inomhus. Som ni säkert själva känner igen så är det ju inte sällan man sitter där efter ett tag och pillar på torra hudfläckar eller smörjer händer och läppar tusen gånger om. Och obehagskänslan är ju inte annorlunda bara för att man är barn. 

Här kommer några tips på användbara produkter för barn så här under vintern.


Hudkrämer till barn

En riktigt bra lotion eller hudkräm ska man inte underskatta. Den håller barnens hud mjuk och smidig och när man smörjer in dem kan man alltid locka till skratt genom att kittla dem… ;) 

Mitt första tips är den väldoftande krämen Moisture Body Cream från Little Me, som innehåller kamomill och organisk lavendel som på ett effektivt sätt återfuktar barnets hud. Passar perfekt att smörja in efter ett bad, och om barnet är lite större kan det säkert vara kul att låtsas att man är på spa eller liknande.

Ett annat bra val när det gäller kräm för både kropp och ansikte är Eco Baby Creme från Derma. Den är märkt med Ecocert, Svanen och danska Astma- och Allergiförbundets märke, och kan därför med gott samvete användas till barn. 

Ett tredje exempel kommer från Urtekram och är helt parfymfri och heter No Perfume Baby. Även denna har produkt har fått certifieringar från Ecocert-Cosmos, Svanen och danska Astma- och Allergiförbundet. Tack vare vegetabiliska oljor och sheasmör lämnas huden mjuk och behaglig. Dessutom funkar den precis lika bra till dig själv. :)


För torra läppar

När det gäller läppsmörj är Neutrogenas Intense Repair Lip Balm väldigt omtalad som en bra produkt. Ger direkt lindring för torra läppar och håller dem mjuka och skyddade. Ett annat tips är Blistex Sensitive, ett läppbalsam som är helt fritt från smak, lukt, färg och annat hittepå som kan skapa allergi eller irritation. Produkten har genomgått flera tester och har kliniskt bevisats vara mild mot läpparna, men får ändå det mjukgörande och vårdande jobbet gjort. 

Och ett sista tips är ju såklart att ha näsdukar tillgängliga. Kleenex har bra näsdukar med kvalitet som klarar fukten utan att gå sönder mitt under fräsandet. 


Nu när ni är redo är det bara att ge sig ut och ha kul! :)

Välkommen till Luxplus