Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
herrrdeodoranter, deo till män, ck one deo, herr deo utan aluminium

Deo till män

Av Benny Sjölind, livsstilsbloggare
Hitta rätt deo för just dig! Här en lista på våra bästa deodoranter till män som garanterat håller dig luktfri!

Det här med en bra deodorant känns alltid lite som ett knepigt val. Vilken deo håller både fukt och lukt borta? Året runt är det en utmaning att klä sig rätt så att man inte blir för svettig, eller för kall för den delen och det krävs alltid att man har en bra deo. Men den kan vara bra att ha i åtanke att svett helt enkelt är kroppens sätt att behålla rätt kroppstemperatur. Mänsklig svett är i princip luktfri, men när den kommer i kontakt med bakterier orsakar det den typiska svettlukten. Det bästa sättet att få ordning på dålig lukt är därför regelbunden rengöring och användning av deodorant eller antiperspirant.

En bra deodorant är ofta en underskattad hygienartikel som är ytterst viktig för att man skall känna sig fräsch. Om man lider av kraftiga svettningar kan man dock behöva satsa på en antiperspirant, som innehåller aluminiumsalter som täpper till porer och minskar svettningar. Många av deodoranterna på marknaden nuförtiden har dock även samma egenskaper som antiperspiranter. 

Oavsett vilka aktiviteter man skall ägna sig åt finns det numera många bra alternativ på marknaden som tillgodoser de flesta behov om man vill känna sig fräsch hela dagen. Det finns t.ex. varianter på deodoranter och antiperspiranter som skyddar mot dålig lukt ända upp till 48 timmar – om man hamnar på oväntade äventyr mitt i natten.

 

Billiga deodoranter till män

Här tipsar vi om några utmärkta deodoranter och antiperspiranter. bland dessa finns alternativ för de flesta hudtyper, behov och smaker och gemensamt är att det är billiga deodoranter. Här på Luxplus finns ett stort urval av deo till män och är lite av en guldgruva när du ska köpa deodorant på nätet. 

Ett tips om man även brukar använda herrparfym är att inte använda sig av en så stark doft på både deodoranten och parfymen att dessa krockar med varandra. På sommaren är huden även oljigare och utsöndrar i sig själv starkare dofter än under vinterhalvåret, något som gör att det kan räcka med att endast använda sig av en deodorant.

 

Billig deospray till män

Vi börjar med en deospray från hudspecialisten Dove vid namn Dove Men +Care Extra Fresh. En fördel med användning av spraydeodorant är att det är ett enkelt sätt att applicera den på kroppen. Den torkar också snabbare än flytande deodorant i en roll-on, vilket underlättar om man har brådskande ärenden och inte har tid att låta deodoranten torka innan man klär på sig. 

Just Dove Men +Care Extra Fresh är en antiperspirant och skyddar mot dålig lukt i upp till 48 timmar och innehåller även ¼ fuktighetskräm för att vårda huden under armarna, en unik egenskap för just denna deodorant. Den har även en behaglig doft som gör att man känner sig riktigt fräsch under en lång tid efter appliceringen.  


 

Axe deodorant

Ett av världens populäraste märken bland deodoranter är Axe som numera finns representerad i över 60 länder. Speciellt populär är märket bland unga män, tack vare dess provokativa och vågade marknadsföringskampanjer. 

Nya deodontsprayer lanseras varje år från Axe, vilka ackompanjeras med matchande antiperspirant och duschtvål. En av de mest lyckade lanseringarna under senare år är fougére-doften Axe Dark Temptation som kom ut på marknaden år 2013. I denna doft finns en härlig blandning av söta och orientaliska noter, där speciellt choklad och vanilj är framträdande. Speciellt till sommaren är vanilj en mycket behaglig doftnot att använda sig av. 

 

Roll on deo till män

Niveas prisvärda produkter är bland de mest kända inom hudvården. Speciellt Niveas deodoranter är populära på marknaden. Förutom deras prisvärdhet ligger produktutvecklingen bakom mycket av framgången för Niveas produkter. Deodoranten Nivea Silver Protect hör till denna kategori av innovationer som man lanserat på marknaden under årens lopp. Silver är känt för sina antibakteriella egenskaper och i denna deodorant finns silverjoner som sägs ta bort de bakterier som orsakar svettlukt med upp till 99,9%, med ett skydd som varar ända upp till 48 timmar. 

En annan sak som gör denna deodorant väldigt unik är att den har en väldigt stark och manlig doft trots att den inte innehåller någon alkohol. Samtidigt är den dermatologiskt testad för att inte orsaka någon skada för huden under armarna. Denna kan verkligen rekommenderas för mer krävande aktiviteter.


Billiga deostick till män

För den som använder en av de mest klassiska dofterna, Calvin Kleins CK One som parfym, är deodoranten från samma serie det naturliga valet. Att använda en deodorant från samma serie som sin EdT eller EdP har många fördelar eftersom man därigenom kan undvika att dofterna krockar eller tar ut varandra. Speciellt när det gäller Calvin Klein CK One Deostick med dess kännspaka doftnoter av citrus, bergamott och mysk vill man gärna framhäva doften så mycket som det bara går. 


 

Klassisk herrdeo

Franska Brut är en av parfymvärldens verkliga klassiker med dess Brut Original EdT från 1964 i spetsen. Även om denna doft har en speciell plats i historieböckerna så begränsar sig inte Bruts utbud till endast denna doft. Speciellt då det gäller olika typer av rakvatten har Brut lanserat många olika dofter under årens lopp. Det som skiljer Brut från flera andra märken på marknaden är deras kännspaka maskulina dofter som får en att bli riktigt nostalgisk. Till denna kategori av maskulina dofter hör även Brut Attraction Deospray som precis som namnet antyder är en behaglig doft med attraktionskraft. 

Doften av Brut Attraction deo marknadsförs som den sensuella doften från Paris, något som delvis anspelar på märkets hemort där Fabergé grundades år 1922, företaget bakom Brut. Brut Attraction är en träig fougére-doft där man lyckats med konstverket att få moderna citrusnoter att smälta ihop med Bruts karakteristiska mysknoter. En doft som säkert uppskattas av de flesta, oavsett ålder.

När man pratar om klassiker inom parfymvärlden är Old Spice från amerikanska Shulton Company en av de mest ikoniska bland märken. Deras Old Spice Original från 1938 är ett av världens mest välkända märken och en doft som de flesta säkert kommit i kontakt med via äldre generationer av manliga användare. Sedermera har multinationella Procter & Gamble köpt upp märket Old Spice från Shulton Company och under 2000-talet har flera nya dofter lanserats under namnet. En av dessa är Old Spice Danger Time som är en energisk och frisk doft med citrus och gröna noter. Denna deodorant är mycket effektiv mot lukt trots att det alltså inte är en antiperspirant. Precis som Brut har man lyckats hitta sina egna doftspår även bland de flesta av sina uppföljare. Även om basnoterna inte har samma karakteristiska kanel/muskotdoft som hos originalet, finns det en maskulin bas hos Old Spice Danger Time som skvallrar om dess anrika historia. 


 

Herrdeodorant med låg halt av aluminium

Något som kommit väldigt starkt på den senaste tiden, speciellt bland kvinnliga användare, är olika typer av kristalldeodoranter och deodoranter med låg halt av aluminium och på Luxplus hittar du ett brett utbud från märket Bekra Mineral. Kristalldeodoranter är tillverkade av naturliga mineralsalter som förhindrar att svettlukt uppstår och deodoranterna är helt fria från alkohol och parfym. Mineraldeo passar därför perfekt om man har känslig hud eller är allergisk.

Bekra Mineral deo är helt ofarliga att använda om man vill undvika aluminium då de istället för den omtvistade ingrediensen aluminiumklorhydrat istället använder aluminiumsulfat. Eftersom Bekra Mineral deo inte är antiperspiranter är det ett mycket lågt innehåll av aluminiumsulfat i deodoranterna, och Bekra Mineral Sensitive deo har dessutom en 75% lägre halt av aluminiumsulfat än vad som satts som gräns i EU, så du behöver aldrig vara orolig när du använder deras deo. 

Om kristalldeodoranter är en ny bekantskap kan det behövas en tid att vänja huden vid användningen. Så småningom kommer man dock att märka att den är väldigt skonsam mot huden och faktiskt är väldigt effektiv mot just svettlukt. Du använder en kristalldeodorant från Bekra Mineral genom att blöta den under vatten, applicera deon och sedan låta den torka helt innan du tar på kläder. Därtill ska nämnas att Bekras deodoranter är extremt dryga och en deostick av denna typ kan ha en livstid på uppemot ett år (!) beroende på användning. 


Välkommen till Luxplus