Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Beauty hack: 5 sätt att använda ett läppstift på

Beauty hack: 5 sätt att använda ett läppstift på

Av Wilma Olsson
Du kan använda läppstift till mycket mer än bara läppar. Den multifunktionella produkten kan faktiskt användas till annat! Här är våra 5 bästa hacks.

Är du medveten om att du kan använda dina sminkprodukter till fler saker än de egentligen är till för? Inte? Well - det kan du! Många sminkprodukter är multifunktionella och kan lätt användas till mycket mer än sitt primära syfte.

En av de produkter du kan använda till nästan allt är läppstift och i den här artikeln kommer vi att presentera 5 praktiska läppstiftshack som inte har med läppar att göra!

Hack #1: Använd läppstift som den perfekta cream blush

Det är kanske old news, men ett läppstift är faktiskt den perfekta kräm rouget. Och det finns förvånansvärt många olika färger och finisher som fungerar. Om du vill ha en mild och naturlig finish ska du välja ett gammelrosa eller ett rosa läppstift. Om du gillar en mer somrig och flirtig look, använd ett klart röd-orange eller ett korallfärgat läppstift. Och vill du ha ett mer sofistikerat och dramatiskt uttryck så ska du prova ett läppstift i röda, vinröda och lila nyanser.

Både matta och skimriga läppstift kan användas som krämrouge. Du kan antingen använda ett läppstift som inte har så mycket pigment i sig eller ett läppstift med en högpigmenterad formula. Går du efter det sistnämnda kan du med fördel applicera lite i taget, så att du inte plötsligt har lagt på för mycket färg.

Hack #2: Naturlig Contour med ett brunt läppstift

Älskar du också en sculpted look? Innan du kastar pengar på ett contourstick, se om du inte har ett brunt läppstift i din sminksamling. Med en brun eller mörk nude nyans kan du skapa den perfekta contouren.

Contouring är faktiskt inte komplicerat. Contouring är engelska för "kontur" och begreppet sträcker sig över tekniker som hjälper till att framhäva konturer och markera dina ansiktsdrag. Vill du till exempel framhäva kindbenen kan du lägga lite brunt läppstift längs undersidan av kindbenen. Du kan också använda ditt contour läppstift till att få näsryggen att se smalare ut och du kan även applicera färgen längs käklinjen för en mer skarp look. Blanda in din contour i huden med en sminkborste eller med fingrarna.

Hack #3: Få sotade smokey eyes med läppstift

Smokey eyes är en klassiker när det kommer till smink. De sotiga, mörka ögonen leder tankarna till långa, sömnlösa nätter och osar av sensualitet. Tänk Brigitte Bardot med det voluminösa håret och de förföriska, sotiga ögonen. Du kan enkelt skapa denna look genom att använda läppstift. Smokey eyes behöver inte vara svarta! Ta ett läppstift i en gammal rosa, lila eller nude nyans och dutta det över ögonlocket, fokusera på den yttre delen från näsan. Blanda ut det lätt med en blending brush eller bara med fingrarna.

OBS! Vissa upplever att deras ögon är känsliga för olika sminkprodukter, inklusive läppstift. Innan du använder läppstift som ögonskugga bör du därför alltid göra ett allergistest genom att applicera lite läppstift på huden i ansiktet innan du går all in.Hack #4: Använd ett oranget läppstift som en color corrector

Har du hört talas om color correction? color correction menas med att man med krämprodukter med färgpigment täcker över problemområden för att neutralisera oönskade färger i ansiktet. Det varierar från person till person vilken underton huden har, och därmed även vilka färger du ska använda för att neutralisera huden.

Mörka ringar under ögonen har ofta en blågrön nyans. I den motsatta änden av färgskalan finns orange, Därav kan du alltså använd orange nyanser för att neutralisera blågröna ringar under ögonen.

Om du har ett orange läppstift, försök att applicera ett tunt lager av det på dina mörka ringar under ögonen. Applicera färgen försiktigt och låt den åka in i huden i en minut. Täck sedan området med din favorit concealer och voilà: Color correction done right.

Hack #5: Ge ett frostat läppstift nytt liv som highlighter

Har du ett klassiskt frostat läppstift? En som inte har speciellt mycket färg och består till mestadels av glitter och glans? De var heta på 2000-talet och gör sakta comeback. Om du är den lyckliga ägaren till ett läppstift med mycket glitter och glans och väldigt lite färg kan du använda det som en glowy highlighter som du vill att huden ska reflektera ljuset på.

Applicera lite av läppstiftet på näsryggen, under ögonbrynen, på amorbågen eller på kindbenen för att uppnå en fin dewy look.

Fördelar med att använda en produkt till flera saker

Kanske säger sig självt, men låt oss i alla fall lyfta fram några av de många fördelarna med att använda sina produkter, till exempel ett läppstift till flera olika saker.

- Spara tid på morgonen. Det är stressigt, du måste ut genom dörren snart och att sminka dig har du knappt tid till - så det måste gå fort! Du har garanterat upplevt det. Spara tid genom att använda en produkt till flera saker. Istället för att slösa tid på att tömma din sminkväska för att hitta det perfekta blush eller rouge, ta ditt favoritläppstift och låt det göra jobbet för dig.

- Mer utrymme i handbagaget. Ska du resa? Lycko dig! Om du bara reser med handbagage kan det vara svårt att få plats med alla dina favoritprodukter. Då kan det vara en stor fördel om man kan dra ner på antalet produkter. Ta med ditt favoritläppstift – det täcker mer än hälften av dina behov. Pssst! Hitta fler resevänliga produkter här!

- En mer naturlig finish. En annan fördel med att använda läppstift som smink på resten av ansiktet är att det smälter naturligt och lätt in i huden och ger en vacker och naturlig finish.


Välkommen till Luxplus