hårinpackning, torrt hår, slitet hår, frissigt hår

Bästa hårinpackningen för torrt hår

Av Sara Conradsson, makeupartist, nagelterapeut, hår- och fransstylist
Jag har supertorrt hår, hjälp mig?! Javisst - Läs Saras guide och hitta rätt hårinpackning för just din hårtyp, och slipp slitna toppar och friss.

Gör ditt hår en tjänst, satsa på en inpackning för att boosta ditt hår lite extra i vinter. En sommar som utsatt håret för sol, bad och värme, en höst och vinter som bidrar till luftombyte, färgbehandlingar och värmeverktyg, detta sätter sina spår på håret. Ditt hår är av samma protein som din hud och behöver på samma sätt produkter som är anpassade till din hårtyp. En hårkur som anpassas efter dina behov kommer att ge resultat. Luxplus har ett stort utbud av hårinpackningar, nedan har jag listat mina favoriter i kategorin inpackningar, produkter som tillfredsställer olika behov och är lämpade till olika hårtyper. Hoppas detta hjälper dig att hitta rätt!


Återfukta ett torrt och frissigt hår

Ett torrt hår är ofta sprött, frissigt och glanslöst och är i stort behov av fukt. Talg är naturliga oljor som vanligtvis finns på det yttersta skiktet på våra hårstrån, när vi drabbas av torrt hår bryts detta skikt ned och håret ser matt ut. De vanligaste anledningarna till torrt hår är värmeverktyg, användning av starkt schampo och balsam, att man tvättar håret för ofta eller behandlar håret med färg/permanent regelbundet.

Hårmasken Intense Hydrate Masque från REF är en riktig fuktbomb. Denna inpackning har två syften, att ge maximal fukt till håret och att skydda hårfärgen. Den är baserad på två oljor, ekologisk kokosnötsolja och bergamottolja, som inte bara bidrar till en härlig somrig doft utan har även förmågan att tränga in på djupet med fukt. 

Ett lockigt hår som är torrt visar sig ofta i form av svaga lockar, håret är ofta frissigt och glanslöst. I Loreals sortiment finns det många hårinpackningar att välja mellan, men det är framförallt en jag vill lyfta fram som lösning på detta problem. Loreal har utformat en hårinpackning som är lämpad till lockigt hår kallad L'Oreal Serie Expert Curl Contour Mask. Det är en frisk och fräsch gelmask som bidrar med styrka till lockarna och glans till håret.Reparera torrt och slitet hår med hårinpackning

Ett hår som har en struktur som blivit skadat, vanligt i form av kluvna hårtoppar behöver produkter som tränger in på djupet och reparerar. Ett skadat hår kan arta sig på olika sätt, det går av, blir frissigt eller saknar glans. Tre tips på vårdande hårinpackningar, Olaplex No.3 hemmabehandling, Daily Defense 3 Minute Treatment Argan Oil och Keune Care Keratin Smooth Mask.  

Olaplex No.3 hemmabehandling är ett tips bland inpackningar som reparerar ett redan skadat hår. Detta är sista steget i serien med produkter från Olaplex, de två första stegen i behandlingen utförs på salong. Olaplex Hair Perfector No.3 kan användas utan de tidigare behandlingarna och fungerar då som en vårdande hårinpackning. Appliceras i ett otvättat och handdukstorkat hår för bästa resultat, sköljs ur efter minimum 10 minuter, avsluta behandlingen med att schamponera och balsamera ditt hår. 

Daily Defense 3 Minute Treatment Argan Oil doftar fantastiskt och är populär på grund av sitt rika innehåll av arganolja. Arganolja är känt för att ge nytt liv och näring till slitna hårtoppar. Oljan är tunn och kan på så vis tränga in på djupet i varje enskilt hårstrå och behandla samt reparera. Är ditt slitna hår trött och glanslöst så ska du testa Daily Defense Argan oil, funkar även jättebra till ett torrt hår.

Keratin och peptider är välkänt att dessa ingredienser har god effekt på hårets kvalité, detta har Keune tagit fasta på. Hårmasken Keune Care Keratin Smooth Mask ger synbart resultat, peptiderna kan tränga in i hårets kärna för att reparera skadorna och keratinet bidrar med styrka och glans. Har du ett skadat hår som lätt blir frissigt så är denna hårinpackning med keratin från Keune värd att testa!Ge nytt liv till ett urtvättat färgat hår med en färgbomb

Nutri Color Creme från Revlon är en produkt som skapar mer intensitet till ditt färgade hår. Denna hårinpackning, också kallad färgbomb, innehåller kationiska färgpigment som verkar direkt, 3 minuter efter applicering har det urtvättade färgade håret fått en intensiv färg. Revlon Nutri Color Creme hårinpackning är vårdande i den bemärkelsen att den bidrar även med fukt - inpackningen är baserad på AHA-fruktsyror som har en återfuktande effekt på håret. Det finns en mängd olika färger och nyanser att välja mellan så oavsett vilken nyans du har färgat ditt hår i så det finns något för alla, alltifrån rosa färgbomb, svart till knallröd.

Välkommen till Luxplus