Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ansiktskräm Clinique, ekologisk ansiktskräm, ansiktskräm nivea

Bästa ansiktskrämen för din hy

Av Camilla Johnsen
Ta del av vår guide och hitta rätt återfuktande ansiktskräm för just dig! Följ vår serie med artiklar kring hur du lägger en perfekt sminkning.

I en serie med artiklar kommer du att kunna ta del av grundläggande tips kring vad som behövs för en perfekt bas när du lägger makeup. I denna artikel kommer jag fokusera på hur du hittar den bästa ansiktskrämen för just din hudtyp, samtidigt som jag låter priset vara en aspekt att ta hänsyn till. 


Billig och bra ansiktskräm

Bland det första vi bör göra när vi ska lägga makeup är att återfukta huden. För att få en så jämn och fin bas som möjligt krävs det att hyn är återfuktad, mjuk och smidig vilket du mycket enkelt uppnår genom att smörja in ansiktet. Många ansiktskrämer fungerar att använda både på dagen och på natten, och fyller alltså samma funktion som dagkräm och nattkräm i ett.

Det finns ett hav av olika ansiktskrämer att välja bland, inte minst eftersom varje människa har olika hudtyper och olika problem. Men det ska också nämnas att det inte är alla som har råd att spendera en massa pengar på dyr och lyxig hudvård, och med dessa två aspekter som utgångspunkt presenterar jag nedan återfuktande ansiktskrämer för olika hydtyper från flera ställen på prisskalan. Ansiktskrämerna presenteras i en stigande skala, så det är bara att hitta vad som passar din hy och plånbok. Alla har de gemensamt att de är vägen till den perfekta makeupbasen. Är du ute efter en specifik ansiktskräm till män hittar du även förslag på detta längre ner, men givetvis passar alla ansiktskrämer män - se bara till att hitta en som passar din hudtyp.


Populärast: Nivea ansiktskräm

En av våra mest populära ansiktskrämer är också en av de billigaste i vårt sortiment, nämligen Nivea Daily Essentials Daycream Normal SPF15. Nivea ansiktskräm har utöver återfuktande egenskaper även solskydd som hindrar huden från att åldras i förtid. Krämen innehåller Vitamin E som som hjälper till att upprätthålla hudens naturliga balans. Det är en lätt ansiktskräm som passar fint att använda varje dag. Dagkrämen ger en mattande effekt. Denna ansiktskräm från Nivea riktar sig till dig med normal hy, men det finns även en för känslig hud i sortimentet.


Ansiktskräm för kombinerad hy

Pond's Professional Thermal Therapy Cream Combination Skin är en superbra ansiktskräm för kombinerad hy eller fet hy och hjälper till att återfukta huden och hålla den matt under dagen. Pond’s ansiktskräm innehåller Vitamin E och biomineraler som hjälper till att förhindra förtidigt åldrande. Krämen kan användas både dag och natt och går snabbt in i huden att lämna den fet eller kladdig. Likaså är krämen speciellt framtagen för att inte ge en “flottig” känsla i ansiktet, vilket många ansiktskrämer för känslig eller normal hy tenderar att göra när man har kombinerad hy. Givetvis finns det även ansiktskräm för normal eller känslig hy från Pond's i sortimentet.


Allergivänlig ansiktskräm

Nästa steg på den billigare skalan är ansiktskrämen Neutral Face Cream. Märket Neutral är känt för sina produkter utan parabener, parfym och färgämnen och som rekommenderas av både Astma- och Allergiförbundet, Astma- och Allergi i Danmark samt Norges Astma- og Allergiforbund. Helt enkelt bra och milda produkter för dig med allergi och känslig hy. 

Detta gäller så klart även Neutral Face Cream, som är en återfuktande ansiktskräm med glycerin och E-vitamin som snabbt går in i huden och lämnar den mjuk och smidig. Ansiktskrämen är mild nog att användas både dag och natt. Den är dermatologiskt testad och är godkänd, och mot den bakgrunden passar Neutrals ansiktskräm perfekt till dig som har en känslig hy som är problemfri och är i behov av att återfukta ansiktet.Ekologisk ansiktskräm

Letar du efter en certifierad ekologisk ansiktskräm kan du sluta leta nu! Från danska Derma kommer ansiktskrämen Derma Woman 24H Ansiktscreme Torr hud, som utöver att vara ekologisk också är fri från parfym, parabener och färgämnen. Krämen är Svanenmärkt och har tagits fram i samarbete med Astma- och Allergi i Danmark. Ansiktskrämen är rik på ekologiska naturliga oljor, aloe vera och vitamin E, vilka tillsammans håller din hy återfuktad. Derma Woman 24H Ansiktscreme Torr hud är som namnet anger lämpad för torr hud och kan användas dygnet runt, och vid en första anblick är det alltså inte mycket som skiljer från Neutral Face Cream. Men är det just en ekologisk ansiktskräm du vill ha är det denna du ska satsa på! Tips - Vi har även Derma Woman 24H Ansiktscreme Normal Kombinerad Hud i vårt sortiment ifall du vill ha en ekologisk ansiktskräm för kombinerad hy. Vi har även flera andra ekologiska ansiktskrämer i sortimentet!


Ansiktskräm till väldigt torr hy

La Roche-Posay Hydreane Extra Riche Cream är ansiktskrämen du ska investera i om du har problem med väldigt torr hy, då den tillför mycket fukt till huden, precis som namnet Extra Riche anger. La Roche-Posay är ett franskt varumärke som utvecklats av en hudläkare, och produkterna innehåller thermalskt källvatten som har en lugnande och antioxiderande effekt på huden, vilket har gjort dem mycket populära. La Roche-Posays sortiment består endast av parfym- och parabenfria produkter och inhandlas oftast på apotek runt om i landet. Just den här ansiktskrämen är välägnad till känslig hy, den passar att användas både dag- och nattid och den gör huden hydrerad och mjuk. La Roche-Posay anger själva på sin hemsida att ansiktskrämen passar bra som bas under sminket. Vi har flera sorters ansiktskrämer från La Roche-Posay i vårt sortiment.


Ansiktskräm för känslig hy

Ansiktskrämen Avéne Thermale Hydrance Optimale Rich Hydrating Cream är en given favorit för många som upplever rodnad av starka produkter och som upptäckt fördelarna med källvatten i hudvårdsprodukter. Precis som La Roche-Posay kan man köpa Avene på apotek, och märket har hittat en trogen skara kunder. I Avenes hudvårdsprodukter är det vatten från källan Avéne som är den den viktigaste ingrediensen, och detta källvatten är fyllt med fantastiska egenskaper vilka hjälper känslig, torr och irriterad hud. Ansiktskrämen Avéne Thermale Hydrance Optimale Rich Hydrating Cream är ett bra val till känslig och torr hud, då ansiktskrämen återfuktar, lugnar och vårdar. Själva krämen känns lätt på huden och går lätt in utan att lämna huden kladdig eller med en fet hinna. Ansiktskrämen finns även i en variant som kallas Avène Thermale Hydrance Optimale Light Hydrating Cream, vilket helt enkelt är en lättare version. Båda dessa ansiktskrämerna finns att köpa med eller utan solskyddsfaktor.


Ansiktskräm från Elizabeth Arden

Här har vi en “oldie but goldie”, nämligen Elizabeth Arden Visible Difference Refining Moisture Cream Complex. Elizabeth Arden, märket som mest är känd för sin universalkräm Eight Hour Cream har även har vunnit en stor publik med sina hudvårdsprodukter till ansiktet. Elizabeth Arden Visible Difference Refining Moisture Cream Complex är en fuktrik och skyddande kräm. Den ger hyn en fin barriär som gör att huden står emot det svenska klimatet och ser till att hyn bibehåller fukten. Ansiktskrämen från Elizabeth Arden reducerar fina linjer som lätt uppstår när hyn är torr, och ger dig ett slätare, piggare och fastare utseende i ansiktet. Här talar vi alltså om en kräm som går in i huden och hjälper den att bibehålla sin elasticitet och naturliga fuktbalans. Denna passar dig perfekt om du har normal hy.Ansiktskräm för normal hy

Ansiktskrämen Rønsbøl Day Cream är en av favoritprodukterna bland kontorets tjejer. Det danska märket Rønsbøl har produkter som är dermatologiskt testade och innehåller vårdande och återfuktande ingredienser, såsom macadamianötolja och B-vitamin. Rønsbøls dagkräm är fri från parabener, parfym och färgämnen. Med andra ord har vi här ytterligare en mycket snäll och mild produkt med flera goda egenskaper för hyn. Det är en lätt och behaglig kräm att smörja sitt ansikte med, och den lämnar hyn mjuk och fin och gör den redo för makeup. Ett mycket bra val för både känslig och normal hy.


Anti-age ansiktskräm

Vichys krämer, och i synnerhet Vichy Idealia Normal Skin, är perfekt för dig som söker efter en anti-age ansiktskräm, för att återfukta, släta ut och för att få bort de fina linjerna torr hy ger. Det är ju just rynkor, ojämn hudstruktur och generellt en mer slapp hy man generellt besväras av när man har kommit upp i åldern, och Vichy Idealia innehåller kombucha och B-vitamin som dämpar dessa ålderstecken. Krämen kan både användas på dagen och natten, den är allergivänlig och fri från parabener. Den lämpar sig väl till normal hy, precis som produktens namn anger.


Räddningen vid torr hy - Ansiktskräm från Clinique 

Clinique är ett märke som många förknippar med deras mycket populära 3-stegsprogram som syftar till att ge den perfekta rengöringen. De är dock även riktigt duktiga på hudvård och effektiva krämer. Ansiktskrämen Clinique Dramatically Different Moisturizing Cream Dry To Very Dry Skin skyddar hyn hela dagen med sina stärkande ingredienser som återfuktar även den mest torra hud. Vid daglig användning blir huden mer rustad och krämen hjälper din hy att bibehålla sitt yngre utseende längre. En måste-produkt om du har väldigt torr hy!


Ansiktskräm till män

Söker du efter en ansiktskräm till män rekommenderar vi den återfuktande Clinique Maximum Hydrator For Men. Här har du en intensiv fuktboostande ansiktskräm som du kan använda både på dagen och natten. Krämen hjälper din hy att bibehålla fukt, den minimerar fina linjer och förhindrar huden från att torka ut. Denna ansiktskräm för män passar fint till både normal och torr hy. Kolla även in vårt övriga sortiment med ansiktskrämer till män! 


Avslutningsvis påminner vi såklart om att alltid dricka mycket vatten för att motverka torr hy, samt att ge huden en peeling eller lägga en ansiktsmask då och då. Du hittar flera varianter att välja bland i utbudet på Luxplus. Kolla även in resten av vårt sortiment med ansiktskrämer, dagkrämer och nattkräm, serum och andra vårdande produkter till din hy. Det finns flera varianter att välja på till alla hudtyper, om du vill ha ekologisk ansiktskräm, anti-age dagkräm eller söker några specifika egenskaper. Finns både till män och kvinnor.

Välkommen till Luxplus