Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Cook eller Bake ditt ansikte i puder

Baking-metoden – Vi guidar dig

Av Camilla Johnsen
Först var det contouring, sedan strobing; och nu har Kim Kardashian fått hela världen att använda baking-metoden. Vi guidar dig igenom trenden!

När vi precis hade lärt oss att contouring gick ut på att skapa skuggor i ansiktet, och därmed uppnå en smalare och mer markerad look, skulle vi lära oss ett nytt begrepp: strobing. Strobing går ut på att highlighta de sidor man vill framhäva i ansiktet. Nu har det kommit ytterligare en ny trend – baking/cooking. Det är naturligtvis contouring-drottningen Kim Kardashian som startade hela trenden när hon lade upp en video där hennes makeupartist använde baking-metoden på henne. Kortfattat går baking ut på att “baka” sitt ansikte i puder, och därigenom uppnå ett skarpt och hållbart resultat.

Precis som med allt annat inom makeup är det viktigt att göra baking-metoden på rätt sätt, och att genomföra alla steg i rätt ordning. Vi har därför skapat denna guide till dig, så att även du ska kunna bemästra bakingens ädla konst!


Ögonkräm = Fukt

Fukt är själva fundamentet för en bra makeup, och det gäller givetvis även vid baking. Använd därför en ögonkräm som ger massor av fukt, och eventuellt även en som lyfter och hjälper mot påsar under ögonen. Jag har valt ut några olika ögonkrämer, som alla kan lyfta uppgiften till ett MVG ;-)

Clinique All About Eyes. Ett fantastiskt märke, och en helt fantastisk ögonkräm. Denna parfymfria ögonkräm ger dig den dagliga fukt du behöver i området runt ögonen, reducerar påsar och stramar upp den delikata huden. Denna ögonkräm är även särskilt bra för att förlänga hållbarheten hos din ögonmakeup – precis vad vi behöver till vår baking!

Natura Siberica Royal Caviar Icy Firming Eye Cream. Denna ögonkräm innehåller massvis av bra ingredienser såsom protein, aminosyror och omega-6. Med hjälp av dessa ingredienser hjälper denna ögonkräm till med att reducera påsar under ögonen och återfukta, strama upp och stärka huden runt ögonen, så att dina ögon framstår friskare och ljusare.

Rønsbøl Eye Lift Cream. En produkt som egentligen är en kombination mellan ögonkräm och ögonserum. Detta innebär att den har serumets ögonblickliga effekt, och krämens förebyggande verkan. Därtill hjälper den mot små rynkor runt ögonen.


Concealer = Täckning

När ögonkrämen absorberats helt är det dags för nästa steg – nämligen concealer. Concealern ska vara lite ljusare än din hudton, och ska läggas under ögonen enligt bilden nedan. Om det är en pumpflaska ska du pumpa ut lite concealer på baksidan av handen, och dutta på det under ögonen med ringfingret. Ringfingret är nämligen det finger som kan applicera makeup mest försiktigt, vilket gör det optimalt att använda vid känsliga områden, såsom under ögonen.

Om du föredrar en lite mer “makead” look kan du applicera två lager concealer.Puder, puder, puder = Baking


Nu är det dags för huvudnumret i baking-metoden, det vill säga själva bakingen! Baking går egentligen “bara” ut på att ösa på puder på huden. Till det kan du använda en borste eller beautyblender. Därefter ska du göra den fuktig – inte blöt, utan fuktig. Doppa den fuktiga borsten i ett genomskinligt puder, och dutta sedan på det under ögonen. Det ska vara ett generöst lager, så snåla inte med pudret. Låt sitta i fem minuter.

Du kan göra samma sak på kinderna, hakan, näsryggen och den mittersta delen av pannan, enligt bilden ovan.


Det slutliga resultatet

När du låtit det genomskinliga pudret sitta i fem minuter borstar du lugnt och försiktigt bort överflödigt puder med en mjuk borste. Resultatet blir en felfri makeup som håller under hela dagen!

Hoppa på trenden, och använd baking-metoden! Vi har ett stort utbud av allt du behöver till baking här på Luxplus.se – både ansiktskrämer, concealers, puder och borstar!


Välkommen till Luxplus