Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ansiktsmasker

Ansiktsmasker till alla hudtyper

Av blogger Camilla Vingaard
Vår bloggare har testat ansiktsmasker och ger dig här en guide över vilka ansiktsmasker du ska använda till just din hudtyp

Finns det något bättre än att skämma bort sig själv lite under årets kalla månader med dåligt väder, mycket arbete och dåligt humör? Det är nämligen det perfekta tillfället att ta sig tid att rå om sig själv och ladda upp inför en lång och skön sommar. Det är inte bara sommarkroppen som ska ordnas under vintern, utan även huden behöver förberedas för solens strålar och hudens orenheter ska elimineras.

Ansiktsmask

Hudtyper varierar, både från person till person, likväl som efter vilken årstid vi befinner oss i. Om sommaren har jag väldigt svårt att kontrollera min feta hy, medan jag om vintern får torr hy som jag kämpar med att fukta för att undvika krackelering. Därför kan du kanske, som jag, behöva flera olika produkter! Du kan t.ex. behöva en som hjälper till att ta bort överflödigt fett från huden, men också en som går in och hjälper huden med att återvinna fuktbalansen. Jag har särskilt två favoriter till min hud från denna samling av härliga ansiktsmasker.


Ansiktsmask till fet hy

Juvena pure cleansing refining peeling är en peelingmask som gör huden silkeslen. Det är en mjuk kräm med korn i som försiktigt peelar av hudens döda hudceller. Ansiktsmasken är lätt att applicera och fördela i ansiktet. Du får gärna lägga ett tjockt lager och sedan låta den sitta till den nästan torkat. Jag rekommenderar att nästa steg utförs i badrummet, då det smutsar ned lite. Nu ska du nämligen ta av ansiktsmasken igen. Massera masken med cirkulära rörelser i hela ansiktet så att den smulas sönder och faller av tillsammans med de döda hudcellerna. Du kommer nog inte kunna få av hela masken på det här sättet – i sådana fall tvättar du lätt av resten med lite vatten. Denna ansiktsmask har ett rikligt innehåll av näringsrika vitaminer som skämmer bort din hud. Denna mask bör man endast använda 2 gånger i månaden, eftersom den kräver att huden hinner bygga upp ett nytt lager innan du peelar av den igen.


Ansiktsmask till torr hy

Decléor exfoliating cream med olja är perfekt till torr hy. Ansiktsmasken lämnar huden lite oljad, och om man inte gillar den känslan kan man torka av huden med lite papper – jag rekommenderar dock att du låter oljan sitta kvar, då det är RIKTIGT bra för din hy! Du får en välbalanserad hud, en hud med nytt liv och en hud redo att klara det kalla vädret. Även om jag normalt har fet hud gillar jag faktiskt denna ansiktsmask riktigt mycket. Jag kan märka hur oljan verkligen går in och arbetar i min hud. Särskilt dagen efter användning märker jag hur huden verkligen förändrats. Du ska använda denna ansiktsmask på samma sätt som Juvena-masken mot fet hy. Fördela ut ett tjockt lager över hela ansiktet och låt ansiktsmasken torka lite – den ska vara lite fuktig så att du sedan kan arbeta in den i huden. När ansiktsmasken har suttit i 5-7 minuter masserar du in den med små cirkulära rörelser till den börjar smula av sig. Det du inte kan få av ska du ta bort med en skintonic för bästa resultat. Denna ansiktsmask kan användas 1-2 gånger i veckan, men inte mer – annars kan det vara skadligt för huden.


Ansiktsmask mot akne

Montagne Jeunesse cucumber peel off masque är särskilt utvecklad för behandling av akne i T-zonen, där huden vanligtvis är som mest fet och därmed oftast får problem med akne. Ansiktsmasken är djuprengörande och arbetar aktivt mot de orenheter som kan finnas i T-zonen, samtidigt som den tar bort döda hudceller och lämnar din hy mjuk och len. Den har dessutom en kylande och avstressande effekt på huden! Applicera ett tjock lag av masken i din T-zon och låt den torka in helt i huden. Skölj därefter av ansiktsmasken med ljummet vatten. I förpackningen finns tillräckligt med ansiktsmask för 2-3 behandlingar. Har du tendens till oren och fet hy rekommenderar jag starkt att du  kombinerar denna mask med Juvena-masken, och eventuellt även med Black Mask för att uppnå de bästa resultaten! Denna ansiktsmask kan användas max 1-2 gånger i veckan. 


Ansiktsmask mot porer och pormaskar - Black Mask

Shills deep cleansing black mask är din bästa vän om du har problem med öppna, tillstoppade porer och pormaskar. Det är den lättaste och mest effektiva ansiktsmasken att använda för att bli av med dem, och du kommer både kunna se och känna skillnad efter första gången. Fördela ett tjockt lager ansiktsmask över din T-zon, låt den torka helt (låt den sitta i 20-25 minuter) och dra sedan av den. När du drar av masken följer samtidigt smuts och döda hudceller med. Det ger dig en friskare, starkare, smidigare och renare hud. När du först har provat denna ansiktsmask blir du ganska lätt beroende! Det är cirka 5-6 behandlingar per tub. Denna ansiktsmask kan som de andra maskerna i denna guide användas max 1-2 gånger i veckan.

Jag rekommenderar att du använder max 2 maskbehandlingar totalt i veckan, då du annars riskerar att skada huden och torka ut den. Se alltid till att använda en återfuktande ansiktskräm efter din ansiktsmask för att bibehålla hudens fuktbalans.Välkommen till Luxplus