Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
ansiktsbehandling, nuxe, la roche-posay, clinique ögonkräm, neutral, argador

Ansiktsbehandling hemma - Så gör du

Av Karin Fröderberg
Torr och fnasig hy? Unna dig en ansiktsbehandling hemma och återfukta huden ordentligt! Läs vår guide om hur du på bästa sätt tar hand om torr hy.

Januari börjar året, februari kommer näst. Mars, april har knopp i håret…

Må hända att mars månad har knopp i håret, men det är ingen ovanlighet att man fortfarande vaknar upp till snö och extrem kyla. Och för många betyder kylan en torr och fnasig hud som gärna leder till akne eller eksem. Vikten av att använda en mjukgörande kräm som binder fukten i ansiktet är nog något som de flesta redan vet. Men nu när vi gått runt i den kalla och torra luften under några månader kan det vara skönt att unna sig en ansiktsbehandling. Jag tänkte tipsa om några grymma produkter som jag använder när jag gör en lyxig ansiktsbehandling hemma för just torr hy. 


Ansiktsrengöring

Här har ni starten på er ansiktsbehandling hemma. En tvålfri ansiktsrengöring som effektivt tar bort smuts och makeup hittar du i Nuxe Réve de Miel Face Cleansing & Makeup Remover. Den är bra till de flesta hudtyper och ger ingen stramande känsla i ansiktet efter användning, utan ger istället en ren och fräsch känsla. Att 94,9% av produkten kommer från naturliga ingredienser är ett stort plus. Skölj av ansiktsrengöringen med vatten, sen är du redo för nästa steg i din ansiktsbehandling. 


Ansiktsmask med AHA-syra

Argador AHA-Peeling Arganolja Ansiktsmask är en fröjd för huden då den är gjord av fruktsyra med arganolja som är proppfylld av vitamin E och fettsyra. AHA-Peeling är en mild variant av peeling för ansiktet, samtidigt som den är den mest effektiva varianten på marknaden. AHA-syrorna i ansiktsmasken gör huden smidig på samma gång som de jämnar ut huden, minskar fina linjer, akne och ärr. Masken avlägsnar även döda hudceller. Bye, bye fnasiga hud!

Sa jag att Argador ansiktsmask även är en fröjd för naturen? Fri från parfym, parabener och färgämnen. 


Ansiktskräm

Nu är huden ren och fin och de döda hudcellerna är ett minne blott. Så då är det dags för återfuktning. Neutral Face Cream ansiktskräm är fuktighetsbevarande och funkar utmärkt att använda både morgon och kväll. Den är fri från parfym, parabener och färgämnen, vilket gör att den inte bara är bra för din hud, utan även för naturen. Neutral ansiktskräm gör ansiktet silkeslent och krämen sugs snabbt in i huden. Neutral Face Cream är bra för den känsliga hyn och är alltså perfekt för vår torra och fnasiga vinterhy. Smörj in hela ansiktet och ner på halsen, men lämna hyn runt ögonen! Ögonkräm

Huden kring ögonen är tunnare än i resten av ansiktet, därför är detta det område i ansiktet som först börjar åldras. Genom att börja med en ögonkräm i tidig ålder ger du huden mer elasticitet, vilket gör att huden drar ihop sig. Varför kan man inte bara använda sig av en dagkräm med anti age funktion kring ögonen undrar du kanske? Det beror på att molekylerna i din dagkräm är för stora för den tunna huden kring ögonen, vilket innebär att krämen inte absorberas på rätt sätt. Använder du för feta krämer runt ögonen kan milier bildas, det är små vita prickar i översta hudlagret. Dessa kan självklart ploppa upp spontant, men en ögonkräm hjälper till att undvika så detta händer.

Clinique All About Eyes Rich är en riktig favorit när det gäller ögonkräm och torr hy. Den återfuktar huden omsorgsfullt, tar bort mörka ringar under ögonen, motverkar fina linjer och minskar svullnader. Den här ögonkrämen kan användas både morgon och kväll och den är helt perfekt för oss allergiker som under våren ser ut att bära på stora påsar.


Ansiktsvatten

Jag måste säga att jag var lite skeptisk till La Roche-Posay Thermal Spring Water när jag först upptäckte produkten. ”Bluff och båg, vatten i en flaska lixom” tänkte jag. Men gosse vad fel jag hade! Detta källvattenspray har en lugnande verkan på torr och känslig hy, samtidigt som den mjukgör. Den förebygger hudens åldrande och har en unik sammansättning av mineraler och spårämnen. 

Använd Thermal Spring Water som det sista steget i din ansiktsbehandling för att ge huden en sista touch av fukt. Ansiktsvatten passar även utmärkt att använda på områden som du bränt i solen eller om du får eksem vid rakning. Och om du har barn tycker jag att du ska spruta lite källvatten även på de små rackarna. Thermal spring water funkar på alla, året om. Ett litet tips för dig med torr hy är att duscha ansiktet några gånger om dagen för att ge huden lite extra fukt. Det funkar finfint även om du har makeup på dig. 


Visste ni förresten att kall luft innehåller mindre vatten än varm luft? Detta gör att huden försöker kompensera ansiktet genom att ånga ut vatten genom porerna för att återfukta, vilket leder till att vi blir yttorra och ansiktet blir därför fnasigt. Med en ansiktsbehandling hemma då och då ser du till att ge din hy precis vad den behöver - fukt och omsorg.

Välkommen till Luxplus