Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Årets bästa värmeskydd för håret

Årets bästa värmeskydd för håret

Av Camilla Svensson
Ditt hår förtjänar ett bra värmeskydd när du använder dig av värmeredskap. Vi har tagit fram åtta av de mest populära värmeskydden.

Det kan inte understrykas nog, hur viktigt det är att använda värmeskydd varje gång du använder dig utav ett värmeredskap så som en plattång, locktång eller hårtork. Håret är en stor del av oss och därför bör vi fokusera mer på att välja det rätta värmeskyddet.  

Vårat hår är inte skapat för att bli utsatt för höga temperaturer och det kan ha allvarliga konsekvenser för hårets friskhet om vi inte tar hand om det. Därför är värmeskydd ett måste, när du använder värmeredskap. Men hur fungerar egentligen värmeskyddet till håret? Och vilket värmeskydd är den bästa? Det ger vi svaret på här!  

Därför kan värmen från värmeredskap skada ditt hår 

När håret utsätts för värme börjar dess fukt avdunsta, vilket kan leda till skador på hårstrået. Detta kan resultera i skört och ömtåligt hår, som kan gå av när du borstar det. Torrt hår har också en tendens till att bli frissigt och ohanterligt eftersom hårets yta blir sträv. Vid upprepade värmebehandlingar kan detta leda till en nedbrytning av hårets keratinproteiner som är ansvariga för dess styrka och elasticitet. Detta kan leda till permanent hårskada, kluvna toppar och till och med håravfall.  

Men oroa dig inte – du kan skydda ditt hår när du stylar det genom att använda värmeskydd för ditt hår. 

Tip! Låt blir att skruva upp värmen helt, när du använder värmeredskap. Ditt hår kan mycket väl stylas med en temperatur mellan 175-185°C, därför finns det ingen anledning till att överskrida detta då det endast skadar håret. Om du värmer håret för högt smälter du helt enkelt keratinproteinet i håret. 

7 populära värmeskydd till håret 

Maria Nila

Cream Heat Spray

Köp nu 

1.

Är du trött på att bekymra dig för att du skadar ditt hår, när du använder värme? Då ska du prova denna värmeskydds-sprayen som inte bara är en bästsäljare utan ger även det ultimata skyddet-  

Den unika formula är fylld med naturliga ingredienser, så som arganolja som stärker och förbättrar hårets glans. Med produktens lätta och icke-fettiga konsistens tränger sprayen djupt in i håret vilket gör det mjukt och lätt att styla. Inte nog med att den är bra för håret - så doftar den gott av päron och björnbär vilket ger en känsla av lyx.  

Maria Nilas Heat Protection spray är perfekt till dig som önskar ett friskt och vackert hår, varje dag!  


Björk

Skydda Heat Protector

Köp nu 

2.

Är du på jakt efter ett sätt att skydda ditt hår mot värmeskador, samtidigt som du vill upprätthålla dess friskhet och glans? Då är detta värmeskyddet en perfekt match för dig! 

Med den unika formula, som innehåller extrakt av björkträ, kan du tryggt använda varma värmeredskap upp till 230°C, medan du reducerar risken för skador på ditt hår. Denna lätta spray lämnar inte ditt hår fett eller tungt, men ger det en naturlig känsla och mjukhet. Den passar alla hårtyper och kan användas dagligen innan du stylar ditt hår. Skäm bort ditt hår och håll dina lockar glänsande med det bästa värmeskyddet från Björk. 


Redken

Extreme Play Safe

Köp nu 

3.

Letar du efter ett sätt att styla ditt hår som inte skadar det? Då är Redken Extreme Play Safe den perfekta lösningen! 

Denna fantastiska värmeskyddskräm kommer att bli din nya bästa vän när du vill ta dina lockar till nästa nivå. Med sin exklusiva formula fylld med proteiner och ceramider kan du säkert använda dina heta värmeredskap då den skyddar håret från skador och värmer upp till 230°C. Men det är inte allt! Play Safe stärker även ditt hår och minskar risken för kluvna toppar, så att du kan njuta av friskt, starkt och vackert hår varje dag. 


Milkshake

Lifestyling Thermo-Protector

Köp nu 

4.

Denna värmeskyddsspray från Milkshake är perfekt för alla som vill ha friskt och glänsande hår utan att tynga ner det eller göra det fett. 

Få ultimat skydd mot värme upp till 230°C så att du kan styla ditt hår med sinnesfrid. Förutom sina skyddande egenskaper är den även berikad med sidenproteiner, quinoa och arganolja, som är kända för sina närande och stärkande egenskaper. Sidenproteinerna hjälper till att göra håret mjukt och glänsande, medan quinoa och arganolja förbättrar hårets rörelse och hälsa. 

Nu kan du styla ditt hår utan att oroa dig för värmeskador och istället njuta av en hälsosam och glänsande frisyr varje dag. 


Uniq One

All In One Hair Treatment

Köp nu 

5.

Revlon Uniq One Hair Treatment är den ultimata leave-in hårbehandlingen som ger ditt hår massor med fördelar på en gång. 

Den unika formulan ger skydd mot värme samtidigt som den reparerar torrt och skadat hår. Det stärker hårstråna så att de inte går sönder, och ger en underbart mjuk och glänsande finish. Med sina återfuktande egenskaper blir ditt hår lätt att reda ut och styla, samtidigt som dess uppfriskande doft håller hela dagen. Revlon Uniq One-hårbehandling är allt du behöver för att få friskt och vackert hår på en gång! 


Redken

One United All-In-One Hair Treatment

Köp nu 

6.

Här är den ultimata lösningen för friskt, starkt och vackert hår! Med 25 olika fördelar kan denna mångsidiga behandling reparera skador, skydda mot värme, kontrollera frizz och ge en glansig finish. 

Den lätta och snabbabsorberande formulan lämnar inga rester, men tränger in på djupet och ger näring och återfuktning till håret. Som primer förbereder den håret för styling och förlänger hållbarheten på din frisyr. Allt-i-ett från Redken passar alla hårtyper och texturer. Ge ditt hår den vård det förtjänar och få en frisk och strålande finish med denna fantastiska allt-i-ett-behandling. 


Osmo

Thermal Defense

Köp nu 

7.

Med Osmo Thermal Defense kan du säkert styla ditt hår utan rädsla för skador, och samtidigt få det att se vackert och friskt ut. 

Denna termiska skyddsspray är berikad med närande ingredienser som stärker håret och ger det en frisk glans, samtidigt som den förhindrar fuktförlust. Den lätta formulan absorberas snabbt och tränger djupt in i hårstrået för att bilda en skyddande barriär som tål värme upp till 220°C. 


Hur man väljer rätt värmeskydd 

När du väljer ett värmeskyddsmedel för ditt hår är det viktigt att tänka på din hårtyp och vilket stylingverktyg du använder. Har du fint hår kan du välja en lätt värmeskyddsspray medan tjockare eller lockigt hår kan behöva en mer koncentrerad kräm eller serum. Det är också viktigt att tänka på värmen från ditt stylingverktyg. Ju högre temperatur, desto mer skydd behöver ditt hår. Därför är det en bra idé att välja ett värmeskydd som är speciellt utformat för den värme du använder. 

Olika typer av värmeskydd för håret 

För att undvika värmeskador på håret är det viktigt att använda värmeskydd vid användning av stylingverktyg. Det finns många olika typer av värmeskydd på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Några av de mest populära värmeskyddsprodukterna inkluderar sprayer, krämer och serum. 

Spray värmeskydd: Dessa produkter är designade för att sprayas direkt på håret innan du använder ett hett stylingverktyg. De kan hjälpa till att skydda håret från värme och minska risken för skador. 

Krämer och serum: Dessa produkter appliceras på håret som en leave-in-behandling och kan även hjälpa till att skydda mot värme. De kan också ge extra fukt till håret och förhindra torrt och sprött hår. 

Hur man använder värmeskydd för ditt hår 

När det kommer till värmeskydd för ditt hår är det viktigt att välja en variant som passar dina behov. Som tur är finns det många olika typer av värmeskydd, som spray, kräm, mousse eller olja. Oavsett vilken variant du väljer är det viktigt att fördela det jämnt i håret, både när det är blött och torrt. 

Ett bra sätt att säkerställa jämn fördelning är att dela upp håret i sektioner och applicera värmeskyddsmedlet i varje sektion. Det är också viktigt att komma ihåg att applicera värmeskyddsmedlet som den första hårprodukten innan du använder dina stylingverktyg. 

6 tips og triks for å bruke varmebeskyttelse riktig

  1. Fördela värmeskyddet jämnt från rot till topp i hela håret 
  2. Undvik att använda för mycket produkt för att undvika tungt och fett hår 
  3. Låt produkten torka helt innan styling Använd lägre värmeinställningar för mindre skada på håret 
  4. Använd inte värme på samma område under en längre tid - flytta runt ditt stylingverktyg 
  5. Undvik att använda värmeredskap på vått hår 
Välkommen till Luxplus