Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Svart hårfärg - Guide till den perfekta hårfärgen

Svart hårfärg - Guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Funderar du på att färga ditt hår svart? Vi hjälper dig med alla steg till den perfekta svarta hårfärgen.

Vem älskar inte de vackra kolsvarta håret som hela Kardashian-familjen springer runt med? Det finns utan tvekan något exotiskt och elegant med en svart hårfärg. Om du inte heller kan motstå den svarta manen, läs då med här, och få all inspiration till en svart hårfärg och tips och tricks för att underhålla den.

En klassisk svart hårfärg kan göra allt!

Svart är en allsidig färg och en riktig klassiker. Det gäller både nagellack, läppstift och inte minst hårfärg. Alla kan hitta en svart hårfärg som passar dem perfekt. En svart hårfärg kan vara en lika populär hårfärg som den röda hårfärgen eftersom den verkligen sticker ut.

Svart hårfärg anses vara den mörkaste och vanligaste hårfärgen globalt. Det är en dominerande genetisk egenskap och finns hos många människor av alla bakgrunder och etniciteter. Som hårfärg har svart hår en hög mängd eumelanin (polymer som finns i håret som ger svart hår dess färg) och är mindre tät jämfört med andra hårfärger.

Hitta en svart hårfärg som matchar din hudton

Alla kan hitta en svart hårfärg som passar dem perfekt. Oavsett om det är en naturlig svart hårfärg, kolsvart hårfärg eller blåsvart hårfärg. Men för att hitta den bästa svarta färgen för ditt hår, överväg din underton:

Varm underton → Dina ådror ser grönaktiga ut

Om din hud har varma undertoner, välj en varm svart hårfärg som är smickrande för din hud. En svart glänsande hårfärg hjälper till att framhäva din vackra gyllene hud, så att du inte ser blek ut.

Kall underton → Dina ådror ser blåaktiga ut

Om du är ljus hy och din underton är kall, gå för en kall svart färg eller en mycket djup mörkbrun hårfärg. Den är mindre markerad och mer brunaktig, vilket gör att din hy ser mindre blek ut.

Naturlig svart hårfärg

En naturlig svart hårfärg är smickrande på alla hudtoner! Den svarta hårfärgen har en naturlig glans som gör den till den mest glänsande av alla hårfärger, även när håret är i sitt obehandlade tillstånd. Svart hår är en naturlig hårfärg och är inte intensiv. Dess brist på intensitet gör att den är en av de färger som är minst sannolikt att blekna under en lång tidsperiod. Jämfört med andra svarta hårfärger är den naturliga svarta hårfärgen mindre dramatisk och intensiv. Den anses också vara "jämn", utan undertoner eller nyanser i färgen.

Bra förslag på svart hårfärg till hemmafärgning: Garnier Nutrisse Cream 1 Black, Schwarzkopf Poly Color 45 Black

Kolsvart hårfärg

Å andra sidan hänvisar en "jet black" hårfärg till en nyans av svart som karaktäriseras som mörkare än naturligt svart, med blå eller lila undertoner. En kolsvart hårfärg har en kall underton. Du kanske känner till färgen som kolsvart, korpsvart eller jet-back?

Termen "jet-black" kommer från färgen på en sten som kallas jet. Stenen är en mindre ädelsten som används i smycken. Stenen är gjord av ruttnande trä under extremt tryck, vilket ger den dess färg. Termen är också en engelsk beskrivning av svart hår, förutom "raven black". Som hårfärg är kolsvart en variant av hårfärg för personer med svart hår. Den kolsvarta nyansen kan också visas som en naturlig nyans eller färg på håret. Den kolsvarta hårfärgen kännetecknas av att den har mer intensitet i färgen och innehåller blå och/eller lila undertoner. Den har också en mörkare, mer dramatisk och rikare färg jämfört med naturlig svart. I vissa hårbehandlingar kan det ge en extra glans på grund av färgen och ljusreflektioner när den träffar håret.

Bra förslag på kolsvart hårfärg till hemmafärgning: Garnier Olia 1.10 Black Sapphire, Garnier Color Sensation 1.0 Deep Black.


Stick ut med en blå-svart hårfärg

Har du svart hår och vill ha en blå nyans kan du med fördel välja blåsvart hårfärg, toning eller sköljfärg och ev. använd trendiga färgtekniker som balayage och ombré. Det finns många olika hårfärger som kan ge ett mer eller mindre intensivt blått utseende.

Kylie Jenner har haft ganska många blickar genom tiden och jag tror att vi alla minns hennes svarta hår med blå toppar. En blå-svart hårfärg är annorlunda, och den väljs vanligtvis av dem som vill experimentera och leka med färgerna i håret

Om du har naturligt svart hår kan du faktiskt ha blåaktiga undertoner i håret i precis rätt ljus. Du kan därför ha en blå-svart hårfärg utan att nödvändigtvis behöva ge en helt blå look som Kylie Jenner. Annars är det typiskt sett en färg som bara uppstår när du har färgat håret.

Bra förslag på blåsvart hårfärg till hemmafärgning: L'Oréal Préférence Vivid Colours 1.102 Blue Black, L'Oréal Préférence Vivid Colours 2.013 Deep Black, L'Oréal Casting Creme Gloss 200 Ebony Black.

Hur man vårdar en svart hårfärg hemma

Om du har färgat ditt hår svart och du vill förlänga din svarta hårfärg hemma, så kan du skryta med att svart hårfärg är en av de hårfärger som är minst benägna att blekna under en lång tidsperiod. Det betyder dock inte att det färgade håret inte ska ha ordentlig vård. Det är avgörande för din nya hårfärg att du väljer schampo, balsam och gärna en hårmask för färgat hår. Dessa hårprodukter är designade speciellt för att bevara och skydda din svarta hårfärg så att den håller längre.

Bra erbjudanden på schampo och balsam för färgat hår: Tigi Bed Head Color Goddess, Redken Color Extend Magnetics.

Fräscha upp håret med en svart hårfärg som kan sköljas ur

Om du upptäcker att din svarta hårfärg börjar försvinna kan du använda en svart hårfärg som kan tvättas ur. Här menar jag förstås en svart toningsfärg som hjälper dig att fräscha upp ditt svarta hår mellan färgbehandlingarna. Med en toningsfärg får du en svart hårfärg som går att tvätta ur. Det skadar inte håret alls lika mycket som salongsbesök med permanenta behandlingar. En svart hårfärg som går att tvätta ur ger håret glans och tillför pigment mellan behandlingarna.

Bra förslag på sköljfärger för svart hår: L'Oréal Magic Retouch Spray 1 Black, Färg WOW Root Cover Up Black, Maria Nila Color Refresh 2.00 Black.

__________________________________________________

FAQ

Kan du färga svart hår ljust?

Som utgångspunkt kan en permanent hårfärg göra håret mörkare 3 toner, men bara ljusa upp 2 toner. Var medveten om att färgen när den blir ljusare tenderar att dra åt sig varma pigment, vilket kan ge håret en gulaktig/orange nyans. Det kan vara bra att välja en svart hårfärg med en sval reflex för att undvika att håret blir rödaktigt eller gulaktigt.

Hur tar man bort svart hårfärgningsmedel?

När hårfärgen ska tas bort ska du använda en Hair Color Remover, som är lämplig för att ta bort uppbyggnad av hårfärg eller om färgen du vill ta bort är väldigt mörk. Din frisör kan också hjälpa dig att ta bort hårfärgen igen.

Välkommen till Luxplus