Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Silver hårfärg - Guide till den perfekta hårfärgen

Silver hårfärg - Guide till den perfekta hårfärgen

Av Camilla Svensson
Silver hårfärg är en av årets hetaste nya hårtrender. Läs vidare och få tips om hur du uppnår och upprätthåller den vågade trenden.

Den silverfärgade hårfärgen är lika mycket en attityd som det är en hårfärg. Den silverfärgade hårfärgen är snygg, sexig, edgy och supertrendig. Man kan lätta tappa bort sig i de vackra glänsande varianterna av den silverfärgade hårfärgen eftersom det finns så många av dem! Allt från silverblond hårfärg, mörksilver till metallic silver hårfärg. Även om den silverfärgade hårfärgen inte är riktigt densamma som den gråa hårfärgen har den definitivt vunnit sin popularitet. Men den trendiga hårfärgen kanske inte passar alla. Så innan du bestämmer dig för att hoppa på trenden, läs vidare och ta del av allt du behöver veta om den silverfärgade hårfärgen här.

Den silverfärgade hårfärgen tar tid

Den vackra silverfärgade hårfärgen ser helt förtrollande och fantastisk ut, och inte minst är det en färg som kräver mycket omsorg och uppmärksamhet. Det är lättare att uppnå en silverfärg om du redan är blond. Om du är brunett är det värre, eftersom håret först måste blekas till en helt ljus ton. För att få den vackra silverfärgade hårfärgen måste håret blekas tills dina hårstrån är nästan vita. Och det kan därför vara en tuff process. Ju mörkare hår du har, desto fler blekningsomgångar måste du gå igenom för att ljusa upp håret tillräckligt för att uppnå den perfekta silverfärgade hårfärgen.

Att bleka håret kan vara en skadlig och tuff process för håret. För att inte skada håret för mycket i processen är det viktigt att håret är friskt från början. Torrt och skadat hår bör inte utsättas för en kemisk process. För att göra minsta möjliga skada på ditt hår bör du låta håret vila och återhämta sig efter varje blekningsomgång. Du kan därför räkna med att det tar lite tid innan du kan rocka den silverfärgade hårfärgen. Och om tålamod inte är din starka sida kan det sluta illa!

Välj din silverfärg noggrant

Innan du bestämmer dig för en silvrig hårfärg, ta en ordentlig titt på din naturliga hudton. Den silverfärgade hårfärgen är kall – både för varma och kalla undertoner. Vänd handlederna och undersök dina ådror. Ser de mer blå eller gröna ut? Om de är blåaktiga är du förmodligen kall.

Ett annat bra sätt att ta reda på om silvrigt hår kommer att passa din hud är att prova silversmycken. Får ett silverhalsband eller glittrande örhängen dina ansiktsdrag att slå ut? I så fall kan den här looken vara något för dig! Om du matchar bäst med guldsmycken, oroa dig inte... Applicera ditt rouge och bronzer så kan du ge din hud en extra lyster.

Skillnaden mellan grå hårfärg och silver hårfärg

Silver och grått är tekniskt sett inga färger då de inte förekommer i ljusspektrumet. De klassificeras som nyanser eller toner och inte färger. Om du tittar på ett färghjul eller en regnbåge finns inte silver eller grått, svart eller vitt. För att beskriva skillnaden mellan silverfärgad hårfärg och grå hårfärg kan man säga att grått är en mattare nyans, eller ton, som inte reflekterar ljus eller skimmer. En silverfärg definieras av en metallisk eller pärlemorskimrande effekt. Till exempel kommer ett metallföremål att se silver ut och inte grått.

Pearl silver hårfärg

Hårfärgen pearl silver är verkligen vacker. Den har en kombination av platinablond med metallisk silver hårfärg, och påminner mycket om färgen på en sötvattenspärla. Den glänsande pärlemor-glansen i hårfärgen är det som lyfter färgen till nästa nivå. Nyckeln till färgen är många närande hårmasker och glansbehandlingar, som ger hårfärgen dess exklusiva utseende och varma lyster. För att uppnå denna silverblonda hårfärg kan du gradvis börja med små fina babyhighlights, slingor eller till och med en balayage. På så sätt utsätts inte hela håret för en kemisk behandling.

Bra förslag på pärlsilver hårfärg till hemmafärgning: L'Oréal Préférence 11.11 Ultra Light Silver

'Granny' silver hårfärg

Du behöver inte vara "blond" för att rocka den här grå trenden. Den här färgen påminner om mörkgrå-möter-platina-blond-möter-silver hårfärg. Vilket är en riktigt cool färg! Det är utan tvekan en iögonfallande hårfärg. Men ditt hår måste fortfarande ljusas upp i förväg för att uppnå denna "mormors" silverfärgade hårfärg.

Bra förslag på mormors hårfärg till hemmafärgning: Garnier Olia 9.11 Silver Smoke

Metallic Silver hårfärg - en glansigare version av grått

Om en grå eller silverfärgad hårfärg inte är tillräckligt för dig, prova en metallisk silverfärgad hårfärg! Hårfärgen i metalliskt silver är främst trendig på grund av den stilrena, moderna looken som hårfärgen ger. Säg hejdå till tråkiga färger och "hej" till en metallisk utstrålning! En metallisk silverhårfärg förstärker de kalla, skimriga tonerna i håret.

Bra förslag på metalliskt silver hårfärg för hemmafärning: L'Oréal Préférence Vivid 10.112 Silver Grey.

Hur man tar hand om den silverfärgade hårfärgen hemma

Om du vill förlänga hållbarheten av din silverfärgade hårfärg hemma ska du använda silverschampo och balsam. Dessa hårprodukter är designade speciellt för att bevara din silverfärgade hårfärg så att den håller längre. Hårprodukter med sulfater kommer att få din vackra silverfärg att blekna ännu snabbare, så satsa på ett sulfatfritt balsam och schampo.

Bra förslag på schampo och balsam för färgat hår: Redken Color Extend Graydiant schampo och balsam, L'Oréal Professionnel Silver Conditioner.

Så här fräschar du upp din silverfärgade hårfärg hemma

Om din silverfärgade hårfärg har börjat blekna kan du använda en toning eller färgmask för att fräscha upp färgen mellan färgbehandlingarna. Med en toning eller en färgmask skadar du inte håret i närheten av lika mycket som frisörbesök eller permanenta behandlingar. Du kan enkelt hitta en toningsfärg eller färgmask, som tillför glans och silvertoner till håret mellan behandlingarna.

Bra förslag på toningsfärger för silver hår: Milkshake Colour Whipped Cream Light Grey, Renbow Crazy Color Silver 27, Osmo Color Psycho Semi-Permanent Hair Color Cream Wild Silver, SOS Color & Go Color Mask Silver, Revlon Professional Nutri Color Filters 821 Silver Beige.

__________________________________________________

FAQ

Hur får man silvrigt hår?

Om du har mörkt hår ska du först dra ut din naturliga färg ur håret. Sedan kan du färga den silver. Man måste vara beredd på att färga efterväxten ca. var 3:e vecka för att undvika kraftig återväxt.

Kan man bleka grått hår?

De flesta grå hårfärger kräver att du bleker håret först. Därför kan det bli nödvändigt att bleka håret om du t.ex. är mörkare än ljusblond.

Välkommen till Luxplus