Endast för medlemmar:
  • Spara genom allt
  • Alltid billig frakt
  • Extra besparingar med BonusCash
Endast för medlemmar:
Spara genom allt
Alltid billig frakt
Extra besparingar med BonusCash
Så enkelt kan du locka håret - med en plattång!

Så enkelt kan du locka håret - med en plattång!

Av Camilla Svensson
Visste du hur lätt det är att skapa stora, vackra vågor och lockar med en plattång? Läs guiden och lär dig hur.

Går du runt och drömmer om vackra, mjuka och voluminösa lockar i håret, men äger ingen locktång? Oroa dig inte! Du behöver ingen fancy locktång för att skapa vackra lockar i håret. Det finns många olika och kreativa sätt att få till de vackra vågorna - ett snabbt och effektivt sätt är att göra lockar med en plattång!

Med den bästa plattången kan du skapa perfekta, mjuka Hollywood-lockar på nolltid! Om du har kort hår eller långt hår spelar ingen roll, du kan enkelt göra lockar med en plattång oavsett hårlängd! Det du måste vara medveten om är att det finns olika typer av plattänger, och vissa fungerar bara bättre än andra när du lockar håret.

Läs vidare, så guidar jag dig till hur du skapar lockar med en plattång – och vad du behöver för att göra det. 

Därför ska du göra lockar med en plattång

Om du gillar stora lockar, eller bara vill ha den vågiga beachy wave-looken, så kan plattången vara ett bra stylingverktyg istället för den klassiska locktången. Att göra lockar med en plattång är ett otroligt enkelt sätt att skapa extra liv i håret – och så fort du lär dig tekniken kan du få till de vackraste lockarna på nolltid.

Istället för att leta efter den bästa locktången kan du slå två flugor i en smäll och bara köpa den bästa plattången som både kan skapa vackra lockar och ett silkeslent platt hår. Om du inte redan äger en plattång så har vi de bästa erbjudandena på plattänger från alla välkända märken – här.

5 misstag du inte får göra när du lockar håret med en plattång

  1. Glöm aldrig värmeskydd!
  2. Kom ihåg att borsta håret innan du stylar det
  3. Din plattång är inte en hårfön
  4. Använd aldrig för hög värme
  5. Undvik att röra vid de varma lockarna

Få vackra lockar med en plattång till alla tillfällen

Lockigt hår är otroligt vackert! En av anledningarna till detta är nog att det är en väldigt exotisk frisyr som vi inte ser så mycket av här hemma, därför är lockigt hår något som alltid fångar blickarna direkt! Och därför är det bra att du även kan göra lockar med en plattång. Det finns många sätt att locka håret på med en plattång och du kan alltid hitta en frisyr som passar det du är ute efter. Du kan t.ex. göra stora vackra Hollywoodlockar om du ska ut på stan, eller kanske ormlockar? Oavsett vad du ska göra så kan alltså din plattång vara till hjälp med många fler frisyrer än du tror.

Innan du lockar med en plattång...

Det finns många som lockar håret med en plattång – fast på fel sätt! Fel betyder att om du inte använder plattången på rätt sätt när du lockar håret kan det sluta med att håret skadas och att dina lockar blir vassa och kantiga. Och vem vill det?

Innan du väljer ut den perfekta plattången till ditt hår är det tre saker du ska tänka på. 

1. Storlek

Välj en plattång som matchar din hårtyp. Om du har väldigt tunt och fint hår ska du välja en plattång med smala plattor. Omvänt, om ditt hår är tjockt och långt, välj en plattång med stora breda plattor där det finns gott om plats till håret.

2. Form

En plattång med runda kanter är lättast att locka håret med. Om kanterna är för vassa får du inte till rätt "lock" i håret.

3. Temperatur

När du arbetar med håret på ett så kontrollerat sätt ska värmen på din plattång inte vara för hög. Du vill helst undvika att bränna av dig håret, eller hur?

Hitta den bästa plattången till lockar

Hos Luxplus hittar du många olika stylingverktyg, bland annat plattänger med runda plattor. Väljer du en plattång som har runda kanter kan du använda den som locktång och på så sätt skapa de vackra lockarna som verkligen trendar i ögonblicket. Det är ett otroligt enkelt och snabbt sätt att ge liv åt långt och rakt hår, eller göra hästsvansen lite mer spännande. Saknar du inspiration till ditt nya plattångsköp har vi samlat ett utbud av de bästa plattängerna på Luxplus som du kan använda för att skapa lockar i håret:

・Remington

ProLuxe Straightener S9100

Konsumenterna är inte i tvivel! Denna keramiskt belagda Remington plattång är av bästa salongskvalitet. Upptäck hur din frisyr håller hela dagen tack vare den intelligenta OPTIheat-teknologin, som får ditt hår att se friskt och vackert ut på samma gång. Strykjärnet låter dig välja mellan 9 olika temperaturinställningar. Dess intelligenta OPTIheat-teknik ser till att värmen fördelas där den behövs som mest, så att värmen fördelas till tjockare hårpartier – smart! Den keramiska beläggningen på plattorna gör att håret lätt glider genom plattorna och ger ett 50% slätare hår med bara ett drag – perfekt för den som vill ha vågiga lockar utan vass kant! Som ett extra plus har plattången breda keramiska ytor vilket är en stor fördel om du har tjockt och långt hår. Bredden är också en fördel om man vill göra lockar då bredden ger fina och mjuka lockar snarare än de klassiska korkskruvslockarna.

Fördelar

✔️ Bästa budgetvalet

✔️ Blir snabbt varm

✔️ Stor LSD-display som visar temperaturen tydligt

✔️ 9 variabla temperaturinställningar

✔️ Keramisk beläggning

✔️ Vacker design

・Remington

Pearl Straightener S9500

Om ditt hår redan är väldigt slitet och skadat så ska du ta extra hand om det med bra hårvård – OCH en bra Remington plattång, där allt är genomtänkt och designen är i toppklass! Och det är precis vad det här är. Remington Pearl plattång är utrustade med innovativa plattor som har ett dubbelt lager av keramisk beläggning med äkta pärldamm. Denna beläggning hjälper till att skydda håret extra under uträtning. Det extra lagret av pärldamm hjälper till att förhindra skador och slitage på håret. Dess ion-teknologi skyddar håret och ger glans medan du använder det - winwin!

Fördelar

✔️ Överkomligt pris

✔️ Variabla temperaturinställningar

✔️ Värmer upp snabbt

✔️ Tydlig digital LSD-skärm

✔️ Dubbelt lager keramisk beläggning med äkta pärldamm

✔️ Skyddar håret under användning

・OBH Nordica

Artist Flat & Curl & Straightener

Vill du få till vackra lockar med en plattång är denna från OBH Nordica perfekt till det! Plattången fungerar som ett multifunktionellt stylingverktyg som både kan platta håret så att det blir fritt från friss och krus, men också för att skapa vackra, mjuka lockar i håret. Plattången har en nanokeramisk beläggning som ser till att det uppstår mindre friktion vid styling av håret. Dessutom ser beläggningen till att håret lämnas mer glansigt samtidigt som det ger en skonsam behandling av de varierande temperaturer som håret utsätts för. Den extra långa sladden på 2,8 meter är superpraktisk om du inte har ett uttag nära spegeln.

Fördelar

✔️ Bra som locktång

✔️ 5 variabla temperaturinställningar

✔️ Tydlig digital LSD-skärm

✔️ Extra lång sladd

Bra hårprodukter till styling med värme

När du ska fixa lockar med plattång är det viktigt att du använder dig av bra stylingprodukter som både skyddar dina lockar från värmen, men även produkter som håller lockarna och ger glans. Fundera över vilka produkter du vill använda och se till att du har dina produkter redo innan du börjar. Här får du 3 bra erbjudanden på produkter till lockar i håret:Värmeskydd

Innan du börjar använda plattången är det viktigt att du skyddar håret med en värmeskyddsspray. Du kan se på ett värmeskydd som ett slags solskydd för håret. Oavsett om du platta, lockar eller fönar håret ska du alltid skydda ditt hår från värmen. Förutom att det finns många vackra att välja mellan, finns det en som är särskilt bra för lockar:

Maria Nila Cream Heat Spray, Heat Protection, denna värmeskyddsspray boostar håret med fukt, allt samtidigt som det skyddar håret från värme. Som ett extra plus har den en fräsch och fruktig doft av persika, äpple och rosor som växer och sprider sig i rummet - mm härligt!Den som håller håret i form

Det finns inget mer irriterande än att spendera evigheter framför spegeln med långa, trötta armar för att få till de vackraste lockarna, bara för att få dem att falla till marken kort där efter - bokstavligen! För att få dina lockar att hålla så länge som möjligt ska du använda dig av en Curl Cream som ger fäste åt lockarna samtidigt som den motverkar frizz.

Ett bra bud är Redken Curvaceous Curl Refiner Creme. Denna lockkräm fungerar som en primer som förbehandlar och definierar dina lockar innan styling. Den återfuktar och vårdar lockarna på samma gång.Den sista finish

För att ta hand om ditt hår efter värmebehandlingen, och samtidigt få ett resultat som håller längst och ser snyggast ut, är det en bra idé att använda en eller flera stylingprodukter efteråt. Vill du ha glänsande hår? Nåväl, här är din vän! Color WOW Extra Shine Spray gör magi för ditt hår! Denna glansspray innehåller den ljusproducerande kraften från blommigt mullein, som omvandlar osynligt UV-ljus till fullspektrumljus, vilket kommer att lämna ditt hår med den finaste glansen, som om du precis kommit ut från frisören! Du kan med fördel ge lockarna extra fäste genom att komplettera med en bra hårspray i slutet av din styling.Guide: Såhär gör du vackra lockar med plattång

Sååå, hur gör man lockar med en plattång? Det finns ett antal olika tekniker du kan använda beroende på hur du vill ha dina lockar samt hur mycket volym du vill ha i håret. Kom nu ihåg - övning ger färdighet. Det är sällsynt att det första försöket att göra lockar med en plattång blir perfekt.

Återfukta dina lockar med lockkräm

Applicera en bra mängd lockkräm i fuktigt hår och massera in det väl. Säkra dig att att hela håret har behandlats med en lockkräm – det ger det bästa resultatet.

Skydda håret

Efter att lockkrämen har applicerats, vänta de berömda 3 minuterna och fortsätt med värmeskydd innan du applicerar värme, på så sätt skyddar du håret på bästa möjliga sätt. Sedan kan du antingen låta håret lufttorka eller föna det.

Om du behöver en fön, ta en titt här

Borsta håret

Se till att allt hår är borstat igenom så att det inte finns några filter i håret.

Åt vilket håll ska du locka ditt hår?

Var medveten om hur du böjer plattången när du lockar håret. Böjer du plattången mot ansiktet när du lockar håret så kommer lockarna också att vända sig innåt mot ansiktet – om du istället böjer bort den från ansiktet kommer lockarna också att vända sig utåt. Om du vänder bort lockarna från ansiktet öppnar det upp ansiktet mer, vilket hjälper till att ge ett yngre utseende. Du kan enkelt leka med de två olika teknikerna – men en bra idé är att se till att sektionerna framtill är böjda så att de vänds bort från ansiktet.

En sektion i taget

Dela upp håret i små sektioner - det är lättare att kontrollera. Börja med en sektion i taget i nacken och arbeta dig mot tinningen. Storleken på dina lockar beror på hur stora delar av håret du lockar åt gången. Små sektioner ger många små, fasta lockar. Stora partier ger få, stora och lösa lockar.

Få dina lockar att hålla

Håll plattången med ett stadigt grepp och locka små lockat åt gången. Du kommer inte att få ett bra eller hållbart resultat om du försöker locka för många sektioner åt gången. Placera plattången vid rötterna av lockarna och vrid plattången utåt (eller inåt) mot ansiktet, beroende på vilken typ av look du vill ha.

Håll denna position och dra plattången ner längs lockarna, till ändarna. Ju långsammare du drar plattången genom håret, desto fastare blir dina lockar. Om du vill ha lösare lockar och fall, dra igenom plattången snabbare. Det är värmen som formar ditt hår – inte hur hårt du trycker. Så var försiktig!

Voila - dina första lockar är klara


__________________________________________________

Tips! Kom ihåg att locka håret ända ner till topparna, 
Annars kommer hälften av håret att vara platt. 

Undvik att röra vid de varma lockarna

När du har gjort dina lockar, RÖR dem INTE. Håret är fortfarande varmt och om du börjar köra fingrarna genom lockarna kommer de åka ut snabbare. Det kan se lite galet ut direkt efter att du har lockat håret och det kan kännas jobbigt att inte dra igenom fingrarna i håret.  Men även om det är frestande, vänta tills de har svalnat och du är helt klar!


Avslutning

Efter att du har lockat allt hår är det dags att spraya. Hårspray eller glansspray - kanske båda? Den sista touchen är en av de viktigaste punkterna. För vad är lockarna värda om de inte håller eller ser glansiga ut? När håret har svalnat kan du med fördel avsluta din hårstyling med hårspray som ger lockarna bra stadga. Följ upp med glansspray som ger håret glans resten av dagen.


Vill du ha mer inspiration, användbara guider och underhållning? Så håll utkik på LuxMagazine eller anmäl dig till våra nyhetsbrev här och bli först med att få erbjudanden från dina favoritprodukter hos Luxplus.

__________________________________________________

FAQ


Kan man göra lockar med alla plattänger?

Det är viktigt att du väljer rätt plattång när du ska göra lockar i håret. Välj en plattång med runda kanter – det fungerar bäst!

Hur gör man bäst lockar?

Det finns många kreativa sätt att göra lockar i håret. Du kan skapa lockar med plattång, locktång, hårtork och värmeborstar. Vilken metod som är bäst för dig är en smakpreferens.

Hur får man lockar med en plattång att hålla?

Använd mycket stylingspray och hårspray

Varför kan jag inte göra lockar med en plattång?

Om dina lockar inte blir helt runda kan det betyda att storleken, formen eller temperaturen på din plattång inte är "korrekt". Se till att du inte använder en för hög temperatur, välj en bra stylingkräm och värmeskydd. Och locka mindre sektioner av håret. 

Är plattång skadliga för håret?

Värme är aldrig hälsosamt för håret – det gäller både solens UV-strålar, din hårfön, locktång OCH plattång. Men om du flitigt kommer ihåg att använda hårvård och värmeskydd till ditt hår har du bättre chanser att behålla ett friskt och välvårdat hår.

Kan man locka håret med en plattång?

JA, det kan man och du borde ha lärt dig det nu ;-)

Välkommen till Luxplus